Reklamiranje proizvoda i usluga u Menadžeru za poslovne kontakte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U polju Marketing radni prostor u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, možete kreirati i pokretanje raznih marketinške aktivnosti i praćenje uspešnosti svakog od njih, pojedinačno ili u kombinaciji kao deo sa više kanala marketinške kampanje.

Napravite listu poziva za određene promocije, slanje personalizovanih e-poruke kupcima možete Odaberite, kreiranje brošure i letke za direktne pošte ili razvijanje marketinšku aktivnost pomoću alatki za navedene u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Ovaj članak opisuje kako da kreirate i koristite masovne e-pošte i direktne pošte štampanja marketinške aktivnosti. Pronaći će takođe detalje o načinu analiziranja uspeh marketinških aktivnosti i kako da koristite izveštaje i marketinških gadžet u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Informacije o tome kako da kreirate listu poziva marketinšku aktivnost potražite u članku Kreiranje i korišćenje lista poziva u Menadžeru za poslovne kontakte.

Izaberite jednu od sledećih mogućnosti:

Kreiranje i pokretanje masovne e-pošte ili direktne pošte štampanja marketinške aktivnosti

Plan aktivnosti

Kreiranje marketinške sadržaja u programu Outlook, Word ili Publisher

Pokreni marketinšku aktivnost

Praćenje ili analizu marketinške aktivnosti

Vrh stranice

Kreiranje i pokretanje masovne e-pošte ili direktne pošte štampanja marketinške aktivnosti

Za svoje preduzeće za razvoj, morate da ga. Menadžer za poslovne kontakte za Outlook pojednostavljuje stvari da biste kreirali e-poruke za masovnu distribuciju, direktne pošte promocije, i da razvije druge marketinške aktivnosti.

Kreiranje i pokretanje marketinšku aktivnost je u osnovi tri koraka procesa planiranja aktivnosti, Kreiranje sadržaja za njega, a zatim Pokretanje ga.

Vrh stranice

Plan aktivnosti

Tokom planiranja fazu, kreiraćete zapisu marketinških aktivnosti tako što ćete izabrati ime za aktivnost, a koji navodi među nalozi i poslovni kontakti ili potencijalni klijenti je ciljna grupa.

Napomena: Liste primalaca za marketinšku aktivnost može da sadrži samo jedan tip zapisa. Na primer, listu primalaca možete da uključite naloge, ali ne partnerima i poslovnim kontaktima. Poslovni kontakti i potencijalni klijenti mogu biti u istoj listi zato što zapis potencijalnog klijenta zasniva se na tip zapisa poslovnog kontakta.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru Programa Business Contact Manager, kliknite na dugme marketinga.

 2. Na traci, na kartici Početak , u grupi novo izaberite neku od sledećih dugmadi:

  • Masovne e-pošte Mass e-mail icon

   • Tasterska prečica    Da biste kreirali novi masovne e-pošte marketinške aktivnosti pritisnite kombinaciju tastera ALT + NE.

  • Nove stavke, postavite pokazivač marketingai zatim izaberite stavku Štampanje direktne pošte Direct Mail Print icon ili Druge aktivnosti.

   • Tasterska prečica    Da biste kreirali novi štampanje direktne pošte marketinške aktivnosti pritisnite ALT + NN.

 3. Otkucajte ime za marketinšku aktivnost na obrazac.

 4. Ako želite ovu aktivnost budu deo marketinške kampanje, u polju kampanje , otkucajte ime za kampanje ili sa liste izaberite ime kampanje. Ako je aktivnost nije deo marketinške kampanje, ostavite podrazumevani tekst, trenutnih aktivnosti na mestu.

 5. U odeljku liste primalaca , da biste poslali poruku e-pošte ili poslovne adrese jedan od sledećih tipova klijente, izaberite stavku Svi nalozi, Svi poslovni kontakti i potencijalni klijenti, Svi poslovni kontaktiili sve potencijalnih klijenata .

  Ili kliknite na jednu od sledećih opcija:

  • Fascikla za pretragu. Odaberite fascikla za pretragu koja sadrži unapred filtrirane liste primalaca, da biste kreirali prilagođene liste. Polje je preimenovana Prilagođena lista kada izaberete fasciklu.

  • Postojeći marketinšku aktivnost. Odaberite stavku liste primalaca koji se koristi za prethodne aktivnosti.

  • Novu listu. Otvorite dijalog Filtriranje poslovnih kontakata i izaberite kriterijume za filtriranje liste.

   Takođe možete da kreirate marketinšku aktivnost iz imena u izveštaju. Informacije o ovoj opciji potražite u članku Korišćenje izveštaja i grafikona u Menadžeru za poslovne kontakte.

 6. Da biste uredili izabrane liste tako što ćete ga filtriranje, kliknite na dugme Pregledaj i Filtriraj.

  Više informacija o filtriranju listu potražite u članku Filtriranje zapisa u Menadžeru za poslovne kontakte.

 7. Na traci, na kartici Početak , u grupi Prikaži izaberite stavku Detalji da biste otvorili stranicu sa detaljima o aktivnostima .

 8. Ako želite, otkucajte informacije u poljima kôd kampanjeplanirani trošak, datum početka, datum završetkai komentare .

 9. Kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori da biste sačuvali zapis ili nastavite do Kreiranje marketinških sadržaj, dalje u ovom članku.

  Kada budete spremni da biste pokrenuli aktivnost, kliknite na dugme za pokretanjeili pogledajte Pokreni marketinšku aktivnost u nastavku ovog članka.

Vrh stranice

Kreiranje marketinške sadržaja u programu Outlook, Word ili Publisher

Da biste kreirali da se distribuiraju sadržaj, možete da koristite Outlook, Word ili Publisher da biste radnu verziju e-poruke, štampanje pisama, letke, brošure, i ostalog marketinškog materijala i druge tipove dokumenata i zatim ih povežete aktivnosti u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook.

Kada ste kreirali zapis marketinške aktivnosti i izabrali primaoce, kao što je opisano u Plan aktivnosti, možete povezati sa sadržajem aktivnosti.

Možete odabrati da unapredite sadržaj dok planirate marketinšku aktivnost i kreirate zapis aktivnosti, ili možete da prvo kreirate sadržaj u programu Outlook, Publisher ili Word, a zatim kreirajte zapis za marketinšku aktivnost. Ako kreirate sadržaj unapred, samo ćete da izaberete datoteku u zapis marketinške aktivnosti.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru Programa Business Contact Manager, kliknite na dugme marketinga.

 2. Uradite nešto od sledećeg:

  • Kreirajte novi zapis marketinške aktivnosti.

  • U radnom prostoru izaberite Masovne e-pošte, Štampanje direktne pošteili Druge marketinške aktivnosti karticu, a zatim dvaput kliknite na zapis da biste ga otvorili.

 3. Odlučite da li želite da kreirate novi sadržaj marketinške aktivnosti ili da biste koristili sadržaj koji je već kreiran.

  Da biste kreirali novu datoteku

  1. U prozoru marketinških aktivnosti, izaberite neku od sledećih izvora sadržaja:

   • Outlook kao uređivač.

   • Objedinjavanje pošte u programu publisher.

   • Objedinjavanje pošte u programu Word.

  2. Program koji ste izabrali će se otvoriti. Koristite program da kreirate poruku, koju možete da personalizujete pomoću objedinjavanja pošte.

  3. Ako ste izabrali Outlook uređivač, kliknite na dugme Kreiraj .

  Ako ste izabrali za objedinjavanje pošte u programu Publisher ili Word objedinjavanja pošte, kliknite na dugme Kreiraj/Potraži, a zatim kliknite na dugme Kreiraj.

  1. Kreirajte poruku, letak, letak ili brošure za distribuciju.

  Da biste prilagodili marketinške poruke za svakog primaoca, sledite uputstva u oknu za objedinjavanje pošte u programu Publisher ili Word. Informacije o tome kako da koristite za objedinjavanje pošte, pogledajte članak Publisher ili Word pomoć.

  1. Sačuvajte datoteku, a zatim se vratite na prozor marketinške aktivnosti.

   Podrazumevano ime datoteke je isti kao ime aktivnosti, osim ako sačuvate datoteku pod drugim imenom.

  Da biste izabrali postojeću datoteku

  1. U prozoru marketinšku aktivnost, u odeljku izvoru sadržaja kliknite na dugme Kreiraj/Potraži, a zatim kliknite na dugme Potraži.

  Pošto ste kreirali ili izabrali datoteku, komandu za Uređivanje je dodata na dugme. Ako sačuvate, a zatim ponovo aktivnosti, na dugme je preimenovana Uredi/Potraži. Kliknite na dugme Uredi da korigujete izabranu datoteku.

  1. Kada ste završili sa pravljenjem izmena, sačuvajte datoteku, a zatim se vratite na prozor marketinške aktivnosti.

   Uređivanje liste primalaca možete izabrati stavku u oknu za objedinjavanje pošte u programu Publisher ili Word, da biste izmenili svoju aktivnost primaoce, kao i u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook ako aktivnost nije pokrenut.

 4. Izabrana datoteka je navedena u polju koristi datoteka .

 5. Kliknite na dugme Sačuvaj i zatvori ako želite da biste pokrenuli aktivnost kasnije. U suprotnom, kliknite na dugme za pokretanjei potražite Pokreni marketinšku aktivnost dalje u ovom članku.

  Ako želite da pratite rezultate ovu marketinšku aktivnost, mora da snimite i ime aktivnosti u polju pokrenuo tako što ćete u svaki naloga, poslovnog kontakta, potencijalnog klijenta ili mogućnosti za poslovanje zapis generiše aktivnosti. Zatim, da biste prikazali rezultate aktivnosti, pogledajte stranicu praćenja zapis marketinške aktivnosti.

Vrh stranice

Pokreni marketinšku aktivnost

Kada budete spremni da započnete neki od marketinške aktivnosti koje ste kreirali, treba da uradite samo kliknite na dugme za pokretanje.

 1. Otvorite zapis aktivnosti.

  Kako?

  1. U radnom prostoru za Marketing, kliknite na karticu, Masovne e-pošte, Štampanje direktne pošteili Druge marketinške aktivnostiza tip aktivnosti koje želite da pokrenete.

  2. U oknu liste, kliknite dvaput na aktivnosti da biste ga otvorili.

   Ako imate lista aktivnosti, potražite aktivnosti u okviru ime kampanje. Ako niste dodelili ga sa kampanjom, na aktivnosti je naveden u okviru trenutne aktivnosti. Takođe možete da upišete ime aktivnosti u polje za pretragu da biste brzo pronašli ga.

 2. Pregledajte imena u listu primalaca da biste bili sigurni da ste izabrali nalozi, poslovni kontakti i potencijalni klijenti kojima želite da primate vašu e-poruku.

  Takođe, možete da pregledate i ažurirate liste primalaca u oknu za objedinjavanje pošte u programu Publisher ili Word.

 3. Kliknite na dugme za pokretanje.

  Dokument se otvara u programu koji ste koristili da ga kreirate.

 4. Uradite nešto od sledećeg:

  Ako šaljete poruku masovne e-pošte

  Izvršite potrebne promene u dokumentu, kao što su personalizovanje poruke putem funkcije "Objedinjavanje pošte". Da biste poslali poruku, na traci, u grupi Završi kliknite na dugme Završi i objedini, a zatim kliknite na dugme Pošalji e-poruke.

  Ako kreirate direktne pošte publikacije

  Napravite potrebne promene u dokumentu, a zatim pratite korake iz prozora da biste odštampali dokument, Objedini u novu publikaciju ili ga dodate u postojeću publikaciju.

Vrh stranice

Praćenje ili analizu marketinške aktivnosti

Svaki put kada pokrenete marketinšku aktivnost, važno je da pratite rezultate. Na kraju, morate razumeti ako aktivnost vredi vremena ili novac.

Da biste videli rezultate marketinške aktivnosti, trebalo bi da zapišete koje naloge, poslovne kontakte, potencijalne klijente i mogućnosti za poslovanje nastala svaki marketinšku aktivnost. Dok ne dovršite nove zapise, obratite pažnju na ime marketinške aktivnosti u polju pokrenuo tako što ćete u svaki zapis.

Ovaj odeljak sadrži:

Dodajte ime marketinške aktivnosti sa zapisima naloga, poslovnog kontakta, potencijalnog klijenta ili mogućnosti za poslovanje

Prikaz rezultata marketinške aktivnosti

Odakle brojeva za praćenje?

Analiziranje marketinšku aktivnost ili kampanje

Prikazivanje marketinški gadžet

Korišćenje gadžeta za analiziranje marketinšku aktivnost rezultata

Koristite marketinški izveštaji

Vrh stranice

Dodajte ime marketinške aktivnosti sa zapisima naloga, poslovnog kontakta, potencijalnog klijenta ili mogućnosti za poslovanje

Da biste efikasno pratite prihod od investiranja marketinšku aktivnost, obavezno snimite budžetiranog i stvarni troškovi aktivnosti.

Polje pokrenuo tako što ćete svakog naloga, poslovnog kontakta, potencijalnog klijenta ili mogućnosti za poslovanje zapisa koji dolaze iz aktivnosti morate dodati ime aktivnosti. Ukupan broj za svaki tip zapisa je navedena u odeljku Rezultati aktivnosti na stranici " Praćenje " zapis marketinške aktivnosti.

 1. Uradite nešto od sledećeg:

  • Naloge ili poslovne kontakte u oknu za navigaciju, u okviru Programa Business Contact Managerkliknite na Upravljanje kontaktima.

  • Za kontakte ili mogućnosti za poslovanje, u oknu za navigaciju, u okviru Menadžer za poslovne kontakte, izaberite stavku Prodaja.

 2. Izaberite karticu koja sadrži željeni zapis.

 3. U oknu liste, kliknite dvaput na naloga, poslovnog kontakta, mogućnosti za poslovanje ili potencijalnog klijenta da biste ga otvorili.

 4. Kliknite na dugme pokrenuo tako što ćeteu odeljku informacije o izvoru zapisa.

  Snimak ekrana koji prikazuje odeljku informacije o izvoru zapisa

 5. U dijalogu Izaberite nalog, poslovni kontakt ili marketinšku aktivnost , u okviru Tip stavkeizaberite stavku Marketinške aktivnostiili kliknite na tip marketinške aktivnosti koji je generisao zapis.

  Link to a marketing activity

 6. U okviru Ime aktivnosti, kliknite na ime marketinške aktivnosti.

 7. U odeljku Povezanih zapisa , kliknite na dugme Poveži sa.

  Zapis je povezan sa marketinšku aktivnost, a je uključen u ukupne vrednosti prikazane na stranici Praćenje aktivnosti zapisa.

 8. Kliknite na dugme u redu da biste zatvorili prozor.

 9. Ponovite ovu proceduru za svaki naloga, poslovnog kontakta, potencijalnog klijenta ili mogućnosti za poslovanje koje se pojavilo iz marketinšku aktivnost.

Vrh stranice

Prikaz rezultata marketinške aktivnosti

Imate nekoliko načina da bi se nadgledao marketinške aktivnosti, kao što su pomoću stranice " Praćenje " aktivnosti i prikazivanje alatke za analizu i gadžet na Marketing radni prostorpregled podataka u izveštajima. Praćenje stranice pružiće vam većina detalja o aktivnostima. Takođe se gde možete da označite aktivnosti kao zatvoreno, i uskladištili stvarni trošak informacije.

 1. Otvorite stranicu Praćenje tako što ćete prvo otvoriti marketinšku aktivnost.

 2. Na traci, u grupi Prikaži izaberite stavku Prati.

  Tasterska prečica    Da biste otvorili stranicu Prati , pritisnite kombinaciju tastera ALT + H, a zatim pritisnite taster 03.

 3. U odeljku informacije o aktivnosti , možete otkucati stvarni troškovi aktivnosti i potvrdite izbor u polju za potvrdu da biste označili aktivnost kao zatvorenu.

 4. U odeljku Rezultati aktivnosti , možete prikazati broj nove mogućnosti i kontakte nastaje kao rezultat aktivnosti, i kliknite na dugme Prikaži izveštaj da biste kreirali izveštaj detaljne poslovne informacije u izabranom polju.

Vrh stranice

Odakle brojeva za praćenje?

Podaci koji su prikazani na stranici " Praćenje " se automatski izračunava, na osnovu unesete informacije o svakoj aktivnosti:

 • Svaki kontakt, poslovni kontakt, vođenje i poslovna prilika koje imaju ime izabrane aktivnosti u njegov pokrenuo po polju je uključeno u odgovarajućeg count za pokrenute mogućnosti za poslovanje, pokrenute nalogei pokrenuo Kontakti polja.

 • Ako je aktivnost listu poziva, pokrenute evidencije telefonskog poziva se ažurira polje kada sačuvate promene u zapis liste poziva.

 • Očekivani prihod informacije se izračunava iz procenat prodaje verovatnoće i vrednost proizvoda i usluga za svaki zapis mogućnosti za poslovanje povezane sa aktivnošću.

Vrh stranice

Analiziranje marketinšku aktivnost ili kampanje

Kartici Analiza u radni prostor za Marketing objedinjuje listu svih vaših marketinških aktivnosti, sortirano po kampanje.

Napomena: Detalji namenjene su samo pojedinačne marketinške aktivnosti. Ne postoji kampanje celo analiza funkcija koja uključuje sve aktivnosti.

 1. U oknu za navigaciju u programu Business Contact Manager kliknite na dugme marketinga.

 2. U oknu liste u radni prostor, izaberite karticu Analiza .

  Na kartici prikazuje sve svoje marketinške aktivnosti organizovane po kampanje; aktivnosti nije povezan sa kampanjom prikazuju se u okviru kampanje: trenutnih aktivnosti.

 3. Da biste pregledali detalje za određene aktivnosti, kliknite dvaput na ime aktivnosti da biste otvorili zapis. Za više informacija pogledajte članak Prikaz rezultata marketinške aktivnosti .

  Napomena: Kada je izveštaj otvoren, možete da koristite marketinških dugmad na traci da biste započeli novu marketinšku aktivnost usmeren na kontakata koji su izabrani u izveštaju.

Vrh stranice

Prikazivanje marketinški gadžet

Marketinška gadžeta su korisni za pruža kratak pregled određenu marketinšku aktivnost ili kampanje kako uspeha.

Da biste dobili najbolje informacije iz gadžet, moraćete da biste zadržali marketinške aktivnosti podatke ažuriran. Kako kreirati nove zapise o aktivnostima i dodelite ih kampanjama, prikazaće se tih podataka u gadžetima. Za više detalja, kao što su brojevi naloge, poslovne kontakte, potencijalne klijente ili mogućnosti za poslovanje koje ste dobili od određene aktivnosti, morate da otkucajte ime aktivnosti u polju pokrenuo tako što ćete u svakom novom zapisu. Precizno finansijske brojeve, uključite cifre budžetiranog i stvarni trošak na stranicama Detalji i Praćenje za svaku aktivnost.

 1. U oknu za navigaciju, u okviru Programa Business Contact Manager, kliknite na dugme marketinga.

 2. Na traci izaberite karticu gadžeta .

Tasterska prečica    Da biste prikazali karticu gadžetima na traci, pritisnite kombinaciju tastera ALT + g

 1. U grupi Dodaj gadžete , izaberite stavku Marketingi izaberite nešto od sledećeg:

  • Analiza tipova aktivnosti

  • Analiza kampanje

  • Poređenje kampanja

Gadžet informacije se ažuriraju svaki put kada nove informacije biće sačuvana u odgovarajući zapis.

Vrh stranice

Korišćenje gadžeta za analiziranje marketinšku aktivnost rezultata

Marketinški gadžeta dostupne u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook uključuju:

 • Analiza tipova aktivnosti. Prikazuje informacije za marketinške aktivnosti određenog tipa, kao što su masovne e-pošte.

 • Analiza kampanje. Prikazuje informacije za marketinške aktivnosti u okviru jedne kampanje.

 • Poređenje kampanja. Prikazuje informacije za sve marketinške kampanje.

Možete da konfigurišete svaki marketinški gadžet da biste prikazali samo aktivnosti ili kampanjama za koju želite da prikaz i broj mogućnosti za poslovanje, kontakti, poslovni kontakti ili potencijalni klijenti iz svake aktivnosti ili kampanje, ili njihov stvarni troškovi, budžeta, ili Očekivani prihod.

Napomena: Uverite se da je sve nove zapise nastaje kao rezultat marketinške aktivnosti imaju ime aktivnosti uneta u polje započeo .

Za više informacija o korišćenju gadžeta, pogledajte članak Korišćenje gadžeta u Menadžeru za poslovne kontakte.

Vrh stranice

Koristite marketinški izveštaji

Možete da Pregledajte rezultate marketinške aktivnosti na razne izveštaje u Menadžer za poslovne kontakte za Outlook, ih odštampate ili da ih izvezete u Excel radi dalje analize.

Podrazumevano su dostupni sledeći izveštaji:

 • Mogućnosti za poslovanje po marketinškoj aktivnosti

 • Poslovni kontakti po marketinškoj aktivnosti

 • Nalozi po marketinškoj aktivnosti

 • Marketinške aktivnosti tako što ćete kampanje

 • Marketinške aktivnosti po tipu

Napomena: Da biste prikazali najnovije informacije o marketinške aktivnosti u izveštajima, uverite se da sve zapise koji nastaje kao rezultat marketinške aktivnosti uključuju ime marketinške aktivnosti u polju započeo .

Više informacija o korišćenju izveštaja i grafikona potražite u članku Korišćenje izveštaja i grafikona u Menadžeru za poslovne kontakte.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×