REGISTER.ID (funkcija REGISTER.ID)

Važno: Oprez  Neispravno uređivanje registratora može ozbiljno oštetiti operativni sistem i u tom slučaju morate da ga ponovo instalirate. Microsoft ne garantuje da je moguće rešiti probleme nastale usled neispravnog uređivanja registratora. Pre uređivanja registratora napravite rezervnu kopiju svih vrednih podataka. Najnovije informacije o korišćenju i zaštiti registratora računara potražite u pomoći za Microsoft Windows.

Ovaj članak opisuje sintaksu formule i upotrebu funkcije REGISTER.ID u programu Microsoft Excel.

Opis

Daje registarski ID datoteke biblioteke dinamičkih veza (DLL) ili programskog resursa koji je prethodno registrovan. Ako DLL, odnosno programski resurs nisu registrovani, ova funkcija registruje DLL ili programski resurs, a zatim daje registarski ID.

REGISTER.ID može da se koristi na radnim listovima (za razliku od funkcije REGISTER), ali pomoću funkcije REGISTER.ID ne možete da precizirate ime funkcije i imena argumenata.

Dodatne informacije o bibliotekama dinamičkih veza (DLL-ovima), programskim resursima i tipovima podataka potražite u članku Korišćenje funkcija CALL i REGISTER.

Napomena: Pošto Microsoft Excel for Windows i Microsoft Excel for the Macintosh koriste različite tipove programskih resursa, funkcija REGISTER.ID ima različitu sintaksu za svako operativno okruženje.

Sintaksa

REGISTER.ID(tekst_modula,procedura,[tip_teksta])

Sintaksa funkcije REGISTER.ID ima sledeće argumente:

  • Tekst_modula     Obavezno. Tekst koji određuje ime biblioteke dinamičkih veza (DLL) koja sadrži funkciju u programu Microsoft Excel za Windows.

  • Procedura     Obavezno. Tekst koji određuje ime funkcije u DLL biblioteci u programu Microsoft Excel za Windows. Možete takođe da koristite redni broj funkcije iz iskaza EXPORTS u datoteci definicije modula (.DEF). Redni broj i ID resursa ne smeju biti u obliku teksta.

  • Tip_teksta     Opcionalno. Tekst koji određuje tip podataka date vrednosti i tipove podataka svih parametara za DLL biblioteku. Prvo slovo argumenta tip_teksta navodi datu vrednost. Ako su funkcija ili programski resurs već registrovani, možete da izostavite ovaj argument.

Primeri

Sledeća formula registruje funkciju GetTickCount iz 32-bitnog operativnog sistema Microsoft Windows i daje registarski ID:

REGISTER.ID("Kernel32"; "GetTickCount"; "J!")

Ukoliko je funkcija GetTickCount već registrovana na drugom listu pomoću prethodne formule, sledeća formula daje registarski ID za GetTickCount:

REGISTER.ID("Kernel32", "GetTickCount")

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×