Rešenje bez kodova: prikazivanje dane od stavke liste SharePoint poslednji put promenjen

Rešenje bez kodova: prikazivanje dane od stavke liste SharePoint poslednji put promenjen

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

9/20/2011 3:01 PM

tako što ćete Justin Joyce, LANtek

Napomena: Ovaj članak je deo kolekcije objava od četiri godine poentu bloga za krajnje korisnike SharePoint.

Pregled: Prilagođeno starim izveštaji sa bez koda

Jedna često tražene funkcionalne delova na SharePoint lokaciji je izveštaj starih za zadatke ili stavke liste. Drugim rečima, koliko je dana/meseci ima od poslednje izmene stavke ovu listu?

Na površini izgleda da je veoma jednostavne zahtev. Ipak, imamo datume za stavke koja se kreira i izmene, imamo mogućnost da uskladištite prilagođeni datuma kada određene promene na stavke izvrši kroz prijemnike događaja. Možemo da izračunatih kolona gde možete da uključite Excel kao formule da biste radili sa informacije. Ovo izgleda kao prilično ispravan predlog. Izaberite polje za datum, kreiranje izračunate kolone i zatim uradite formule nešto na liniji [DateField]-[danas]. A, ali ne tako brzo! Kao svaka osoba koja je pokušala ovaj zadatak „jednostavni” zna pokušavate da koristite nalik [danas] u izračunatoj koloni uzroci problema. Pokušajte da umetnete [danas] u vaš izračunate kolone u polje za formulu će vam dati poruku o grešci nešto ovako:

Error message

Zašto je ovo? Pa, ima veze sa onako kako je izračunata kolona se izračunavaju.

Hajde da jednostavne formule kao primer:

= IF ( [Kolona1] < = [Column2], „U redu”, „Nije u redu”)

Sve ovo kaže da je to ako Kolona1 manja ili jednaka Column2, zatim prikazati u redu, u suprotnom prikaza nije u redu. Ovo je prilično tipične osnovnih formula za izračunatu kolonu i ima osnovni pretpostavci o stavci liste koji sadrži sledeće kolone: vrednosti za Kolona1 i Column2 nikada ne moći da biste promenili bez ažuriranja događaj na stavci liste.

Tako je, izračunate kolone samo ponovno izračunavanje kada je na listi ažuriraju (ili kreirali) jer su, potrebno je da vam se izračunava su sadržani u samu stavku. Ovo kreira problema kada pokušavate da koristite menja nezavisno od stavke polja, kao što je današnji datum.

Sada nije bilo na sastanku gde su odlučili da je način na koji se izračunata kolona funkcionisala, međutim, ako moram da nagadjam bi od pretpostavke da funkcionišu ovaj način za performanse. Zamislite da imate listu nekoliko hiljada stavki, svaka od njih sadrži izračunatu kolonu koja je potrebna „uživo” Ažuriraj. To znači da neki mehanizam, možda tajmera, bi da biste ponovili kroz svaku stavku koju svako nalaze da izračunate kolone i ažurirate njenom vrednošću. To može izuzetno omelo terminima performanse jer sa većim primene ovaj posao možda neprestano pokrenut i menja. Koja je samo verovatno, ali ima dosta smisla ako razmislite o tome.

Postoje neki predlozi za tamo slična rešenja koje uključuju prevario SharePoint u prihvatanje danas vrednost po prvi put Kreiranje kolone pod imenom danas, a zatim ga dodate u formulu, a zatim je izbrišete. Ovo su dobro, ali ne zaboravite da je o tome kada se ažuriraju izračunate kolone. Ova vrednost samo će se promeniti kada stavke se ažurira što znači da vaše vrednosti će uskoro biti netačan, posebno u slučaju dan izračunavanja.

Videli ste drugim osobama pomoću pametne JavaScript da biste napisali vrednosti na stranicu. Ovo će takođe raditi, ali uglavnom kategorično protiv klijenta skripte kada ga izbegavati.

Primena:

Šta je da uradite? Izračunata kolona se u obzir pa se zove „nepostojane” funkcije kao što je danas. Moguće je da možemo da razvije prilagođeni kôd se za ovo za nas kao izračunati kolone, tajmera, ili planirano proces se pojavio i ažuriranje svaki jedne stavke koje treba obračun napravili. Koje nas dovodi problem performansi se pominju u poslednji pasus ipak i pored toga je starim rešenje koje bi izuzetno specifične za/listu/kolonu lokacije u pitanju. Iznad te dve zabrinutosti, takođe bi da pronađete postoji zaluрenik, kao što su sebe, zna kako da kôd i uveriti da razvije ovo rešenje za vas. Ali postoji jednostavniji način.

Ako imate prava za kreiranje polja i uređivanje stranica na lokaciji i da se malo znanja o XSLT i kreiranje prikaza, možete postaviti zajedno u XSL predložak koji mogu biti uključeni u prikazu liste i će verno izračunati vrednost svaki put kada se zahteva se stranice. Ovaj scenario uklanja naše zabrinutosti preko performanse, a ne zahteva prilagođeni kôd se razvila i primenila putem rešenje.

Savršen. Pa kako to?

  1. Kreirajte ili izaberite polje koje će služiti kao naš izvor. Mora da je tip datuma.

  2. Kreiranje naše polja koja će služiti kao čuvar mesta za vrednost koja se izračunava.

  3. Dodajte oba ova polja u sadržaju otkucajte i dodavanje tog tipa sadržaja na listu.

  4. Kreiranje prikaza tu listu koja sadrži izvorni i čuvara mesta kolone.

  5. Otpremanje predloška XSL stilovi biblioteku.

  6. Svojstvo „XSL veza” za Veb segment za prikaz liste putem korisničkog Interfejsa.

  7. Uspeh!

Hajde da istražite predmet koristi primer i provesti kroz sprovođenje. Naših klijenata hteli prikaza njihove glavne liste da bi im rekli koliko određenu stavku liste su sedi njen status. Ova lista koje se nalaze sadržaja tip izvedene iz tip stavke i dodaje na listu prilagođene lokacije. Došlo je već slušalicu na događaj na mestu koje opisuje svaki put kada se to polje statusa na stavci liste je promenili i sačuvana tog datuma na kolonu koja se zove „Datum statusa promenjen”. Ova instalacija nije neophodno i može da uradi sa bilo koje polje Datum (ispalo ovo je primenu, ali slobodno da eksperimentišete). Stvarno minimum biće potrebno je čuvara mesta polja da držite u izračunavanju (dodatne informacije o ovome u sledeći pasus) dodaje na listu, iako iskoristite kolone lokacije i tipovima sadržaja lokacije u slučaju da želite da ponovo koristite ovo rešenje u drugim pl i izvor polje "datum" Asovi na lokaciji.

Imamo sastanak izvora koje smo možete koristiti u našem izračunavanja protiv današnji datum. Sada možemo kreirati prilagođene lokacije kolonu koju ćete koristiti kao kontejner za naše izračunate vrednosti. U ovom slučaju ste odabrali da koristite izračunate kolone kad ga nećete moći da se promeni na nove ili uređivanje stavke obrazaca, ali može biti izabran za prikaz u prikazima od kada ne želite da korisnici unose proizvoljno vrednosti u u ovoj koloni. To može biti zbunjujuće o tome zašto se ne koja se prikazuje u prikazima, itd.

Sad kad imamo kolonu naše lokacije, možemo da ga dodate u našem tipove sadržaja koji će se koristiti na listi. Dalje, treba da biste kreirali naše prikaz koji će kasnije da se prilagodi sa naše XSLT. Uverite se da kreirate standardni prikaz koji sadrži vaše izvorne kolone "datum" i u novu izračunatu kolonu koja će služiti kao čuvar mesta za izračunatu vrednost.

Imamo sve na mestu koje smo će zahtevati da podrži naše prilagođene starih izveštaja. To ostaje kreira naše XSL predložak, otprema na lokaciju biblioteci stilova i povežete je sa naše prikaza liste. XSL predložak koristimo će da sadrži neke normalan koje generiše SharePoint naznaka za generisanje prikaza, kao i svoje prilagođene naznake zamena određenih delova ovo i izračuna naše željenu vrednost.

Daje kreditne nema govora, XSL predložaka za stvarnu izračunavanja koristim za ovo rešenje ljubazno obezbedila „swirch” na forumima MSDN:
http://social.msdn.microsoft.com/Forums/en-US/ sharepointcustomization/niti/aeda905b-9bc6-40c4-bd22-21306c5cb0d2 /

Preuzmite XSL opis stila (aging.zip) sam stavio zajedno koja se nalazi ovde:
https://OneDrive.live.com/?cid=c262e8e2d59a86d9&permissionsChanged=1&id=C262E8E2D59A86D9! 104

Otvaranje ovo u uređivaču omiljeni tekst ćete videti mnogo normalan SharePoint XSL naznaka za pružanje prikaze, ako zadržite Pomeranje nadole do linije 357 videćete početak prilagođene predloške koje sam dodao u naznake, zaposliti je prvi koji se „DateDiff” najkasniji iza kojeg sledi „izračunavanje-Marko-dan” i „FieldRef_printTableCell_EcbAllowed.Days_x0020_At_x0020_Status”. Ovo su naše tri predloške koji će se i prikazuje naše izračunavanja u našem prikaza. Ako planirate da koristite drugo polje imena nego su navedene ranije u ovom članku, moraćete da prođete kroz ove predloške i zamenite sve reference na druga imena. Ne zaboravite, za to da će biti potrebno da biste koristili internu ime polja ne ime za prikaz.

Kada budete zadovoljni predložak i spreman je za idite, idite u biblioteku stil i otpremite ga u okviru fascikle „XSL stilova” a zatim kopirajte nadole vezu ka datoteci. Ovo će dozvolite nam da lako da ga menja kasnije ili da ga dodate u različitim delovima lokacije kako bismo.

Zatim idite na listu i izaberite prikaz koji ste kreirali ranije u ovom članku. Na polju „radnje na lokaciji” meniju kliknite na „Uredi stranicu”.

Edit Page command on Site Actions menu

Pronađite u Veb segmentu prikaza liste na stranici i otvorite meni Veb segmenta tako što ćete kliknuti na malu strelicu nadole koja je dostupna u gornjem desnom uglu. U ovom meniju izaberite stavku „Uredi Veb segment”.

Edit Web Part command on Web Part menu

Otvoriće se meni Veb segmenta sa desne strane prozora pregledača.

Meni Veb segmenta

Kliknite na sekciju sa tastera za „Razno” i pronađite svojstvo „XSL veza”.

XSL Link property on Web Part menu

Nalepite vezu do XSL datoteke u biblioteci stilova koje ste ranije kopirali nadole (to može biti relativna ili apsolutna vezu).

XSL file link pasted in

Kliknite na dugme „U redu” da biste sačuvali promene, zatim kliknite na dugme „Zaustavi uređivanje” na traci „Stranica” nalazi na vrhu stranice.

Stop Editing button on Page tab

Ako je sve ispravno konfigurisan da sada vidite brojeve u koloni za „Dana u Status”.

Days At Status column displaying number

I konačno, evo kako bi izgledalo kao sa nekim testiranje podataka od raznih datume:

Aging Report displaying test data

Rezime:

Evo: lepo oblikovanih bogate i uspešnije način da biste kreirali izveštaj starih u sistemu SharePoint. dovršite sa jednostavne primenom bez kodova. Ovo je veoma nekoliko potencijalne aplikacije osim korišćenje slova smo istraћivali ovde. Drugi uobičajeni scenario za ovaj tip izveštaja je prilaganju ga na listi zadataka tako da možete da vidite kako se dugo zadatka je kreiran na prvi pogled.

Uživajte!

--Justin

Justin Joyce, LANtek

Komentare

Korake sa nedostaju
10/8/2012 3:51 AM
dobro da sledili korake, ali mora da postoji nešto nedostaje - kako će se XSL znam koji datum da biste koristili ili koja polja da biste dodali dana od u? Mrzim kad su propustile korake.

Bez kodova, složili!
30/8/2012 12:12 PM
slažem – ne verujete stvarno ovo se računa kao „kôd”.
Zanimljivo, kroz neke zajeb sistema SharePoint, imam radi izračunate kolone pomoću danas... niste sigurni kako i zašto zato što ne mogu da ga ponovo, ali je još uvek tu i radite.

Formula za „Dana u Status” izračunate kolone?
5/2/2012 7:39 AM
Justin - šta je to formula koju ste koristili za vaš „Dana u Status” izračunate kolone lokacije (čuvara mesta kolona)? To je „= danas”?

SharePoint 2007
2/12/2011 11:29 AM
trenutno se ne Pokušali ste da biste primenili ovo rešenje za SharePoint 2007, međutim koju tražim na njega. Nažalost, to je svojstvo nije XslLink uveli u Veb segmentu putem korisničkog Interfejsa.

Veliki Post
11/30/2011 9:53 AM
Zdravo
odlično mesto.
koristim SharePoint 2007.
nemam bilo kakvo odeljak kao što je naznačeno.
Da li imate koraka za konfiguraciju sa SP2007?
Hvala.

Ponovno: Rešenja bez kodova: prikazivanje dane od poslednje stavke na SharePoint listi promenjene
10/11/2011 8:24 AM
Hi Kris.
odlično Pronađi.
sam da pogledamo kako ste objavili polažući nadu kasnije i vidim da li mogu da ovo rešenje malo robusniji.
Drago vam se sviđa objavljene poruke i puno da ste mogli da biste pronašli rešenje u formatu evropski datuma. :)
-Justin

Rešenje za evropski formata datuma
10/11/2011 6:45 AM
Hi ponovo Justin,
samo da znate, pronašli rešenje problema koje pomenute na ovoj stranici;
https://sharepointbydummies.wordpress.com/2011/07/13/possible-work-around-to-date-format-issue-sharepoint-2010/

Evropska formata datuma
10/7/2011 3:59 AM
Hi Justin,
ovo je dobar rešenje Hvala i vrstu stvari potrošenih ste poslednji put dva dana tražite! Međutim, imam problema sa njom i je nadi mogao da pomozi mi da.
da promenili kod neznatno da calcultate broj dana dok nešto se desi, a ne od tako što ćete prebaciti promenljivih u poslednjem redu funkcija „DateDiff”;

< xsl:value-od izaberite = "$JulianToday - $JulianStartDate" >< / xsl:value-od >

Međutim sam samo mogu da ga da caclulate razlika ispravno polovinu vremena. Na primer sa ovog datuma (formatu dd/MM/yyyy);

30/12/2011

izračunava ispravno, ali ovaj datum (isti format)

10/12/2011

izračunava kao ako 10 Dec 2011 a ne 12 oktobar 2011.
Pokušali da jednostavno prebacivanje pozicija dan i mesec vrednosti u „JulianStartDate” promenljive, ovako;

< xsl: sa baram ime =”„Mesec select="substring(ddwrt:FormatDateTime(string($StartDate), 1033,”„yyyyMMdd), 7, 2)" / >
< xsl: sa baram ime = „Dan” Izaberi = „podnisku (ddwrt:FormatDateTime (niska ($ Početni datum), 1033 „yyyyMMdd”), 5, 2) "/ >

i ovo rešite problem sa drugi sastanak, međutim tada neispravan za prvi datum.
Takođe probao menjanja na FormatDateTime poziva da koristi evropski LCID-ova i razne promene na poslednju parametar FormatDateTime (npr ddMMyyyy, MMddyyyy) sa odgovarajuće korekcije u polju podnisku propozicioni parametara bez uspeh.
Bi znatno Hvala savet možete ponuditi.
Hvala
Kris

Bez kodova
9/21/2011 4:27 AM
ne verujete da je XSL kvalifikovan kao „bez kodova” rešenje, razumevanje XSL jezik nije za svakoga – ali ga ne uključuje programiranje. Pored toga: dobri rešenje, hvala!

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×