Rešavanje problema sa uslugom Microsoft To-Do u sistemu Office 365

Upotreba Microsoft To-Do aplikacija sa poslovnim ili školskim nalogom reguliše se pomoću nekoliko uslova, uključujući licenciranje, željene postavke administratora i preduslove. U nastavku možete pronaći informacije o svim ovim uslovima, kao i šta da radite u slučaju da vidite greške u vezi sa njima.  

Microsoft To-Do je trenutno dostupan korisnicima sledećih Office 365 paketa:  

Business Essentials  
Business Premium  
Microsoft 365 Firstline F1  
Enterprise Firstline F1  
Enterprise Firstline F2  
Enterprise E1  
Enterprise E2  
Enterprise E3  
Enterprise E4  
Enterprise E5  
Secure Productive Business  
Secure Productive Enterprise E3  
Secure Productive Enterprise E5  
Education E1  
Education E2  
Education E3  
Education E4  
Education A1  
Education A3  
Education A4  
Education A5  
Microsoft 365 A3  
Microsoft 365 A5 

Imajte na umu da ovo izdanje ne uključuje državne ustanove niti zakupce u samostalnim/nezavisnim oblacima. Pored toga što je potrebno da imate licencu za neki od paketa iznad, trebaće vam i Exchange Online poštansko sanduče za skladištenje i sinhronizaciju da biste mogli da radite.  Zbog toga ne možemo da podržimo lokalne Exchange naloge koji nemaju i poštanske sandučiće „u oblaku“. Ako smatrate da ste bilo koju od ovih poruka primili greškom ili ako želite da saznate više o tome kako da pristupite usluzi Microsoft To-Do, najbolje je da se obratite IT administratoru jer će on najpre moći da vam pomogne.    

Microsoft To-Do proverava da li je u vašoj organizaciji ova aplikacija omogućena. Ako je u organizaciji opcija za Microsoft To-Do pregled postavljena na vrednost „Isključeno“ u Office 365 centru administracije, nećete moći da koristite Microsoft To-Do dok se ta opcija ne uključi. Ako smatrate da ste ovu poruku primili greškom ili ako želite da saznate više o tome kako da pristupite usluzi Microsoft To-Do, najbolje je da se obratite IT administratoru jer će on najpre moći da vam pomogne.  

Pretplata na Office 365 obuhvata licence na korisničkom nivou za Microsoft To-Do, koje administrator može da koristi za upravljanje pojedinačnim pristupom Microsoft To-Do aplikacijama. Ako je administrator onemogućio vašu licencu za Microsoft To-Do, čak i privremeno, nećete moći da koristite aplikacije. Ako smatrate da ste ovu poruku primili greškom ili ako želite da saznate više o tome kako da pristupite usluzi Microsoft To-Do, najbolje je da se obratite IT administratoru jer će on najpre moći da vam pomogne.  

Microsoft To-Do trenutno zahteva Exchange Online poštansko sanduče kako biste skladištili i sinhronizovali svoja zaduženja. Budući da su ovo ključne funkcije usluge Microsoft To-Do, nećete moći da koristite aplikaciju dok ne nabavite Exchange Online poštansko sanduče. Trenutno su podržani sledeći planovi: Exchange Essentials, Exchange Online Kiosk, Exchange Online Plan 1, Exchange Online (plan 1), Exchange Online (plan 2), Exchange Online (P1) i Exchange Online POP. 

Zbog toga ne možemo da podržimo lokalne Exchange naloge koji nemaju i poštanske sandučiće „u oblaku“. Radimo na tome da u budućnosti pružimo podršku za više tipova naloga, ali u međuvremenu je najbolje da se u vezi sa dobijanjem pristupa obratite IT administratoru jer će on najpre moći da vam pomogne.  

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×