Rešavanje problema sa slikama i uvezenom grafikom

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ne mogu da biste rotirali sliku

Samo se crteži mogu rotirati ili preokrenuti. Ako je moguće konvertovati objekat u crtež tako što ćete ga razgrupisati, a zatim ponovo grupisati, onda ćete biti u mogućnosti da ga rotirate ili preokrenete. rasterska slika nije moguće konvertovati u crtež.

  • Da biste konvertovali neki objekat, izaberite ga, a zatim u meniju Crtanje izaberite stavku Razgrupiši (nalazi se na traci sa alatkama Crtanje), a zatim stavku Grupiši.

  • Ako taj objekat nije moguće konvertovati, otvorite ga i rotirajte u drugom programu za crtanje, a zatim ga sačuvajte. Kada taj objekat ponovo otvorite u programu Microsoft Graph, on će biti rotiran.

Grafika neće uvesti

Odgovarajući grafički filter možda nije instaliran u ispravnoj fascikli ili je filter neispravan. Uklonite filter, a zatim ga ponovo instalirajte.

Automatski oblik, okvir za tekst, slike, WordArt teksta ili objekta komanda nije na meniju oblikovanje.

Komande Automatski oblik, Okvir za tekst, Slika, WordArt ili Objekat biće dostupne tek kada izaberete crtež, uvezenu grafiku, efekat teksta, sliku ili neki drugi objekat koji želite da oblikujete.

Ne možete da promenite boju nekih delova slike.

Pokušajte da razgrupišete sliku, a zatim pomoću alatki na traci sa alatkama Crtanje promenite boje.

Nije moguće razgrupisati uvezene slike.

Slika koju želite da razgrupišete je rasterska slika koju nije moguće razgrupisati i konvertovati u crtež.

Rastersku sliku možete da promenite u nekom programu za obradu slika. Na primer – da biste rastersku sliku preokrenuli ili rotirali, otvorite je, na primer, u programu Microsoft Photo Editor, preokrenite je ili rotirajte, kopirajte je, a zatim nalepite u Microsoft Graph grafikon.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×