Rešavanje problema sa podešavanjem e-pošte na mobilnom uređaju

Rešite probleme sa podešavanjem e-pošte na mobilnom uređaju.

Ako imate poslovni ili školski nalog koji koristi Office 365 za preduzeća ili naloge zasnovane na sistemu Exchange, obratite se Office 365 administratoru ili tehničkoj podršci. Za Outlook.com naloge kao što je @hotmail.com, @live.com itd. obratite se Microsoft podršci.

Gde da preuzmem aplikaciju Outlook za mobilne uređaje?

Otvorite Google Play prodavnicu (Android) ili App Store (iOS) i potražite termin „Microsoft Outlook“. Dodirnite „Instaliraj“.

Ako već koristite mobilni uređaj, kliknite na neku od veza ispod:

Napomena: Ako vaš mobilni uređaj nije kompatibilan sa aplikacijom Outlook za mobilne uređaje, e-poštu možete da podesite pomoću ugrađene aplikacije za rad sa e-poštom na uređaju.

Ko je moj dobavljač usluga e-pošte?

Tip naloga

Opis

Outlook.com

Nalozi e-pošte koji se završavaju domenom @outlook.com, hotmail.com, msn.com, live.com, prilagođene domene koji se hostuju na lokaciji Outlook.com ili međunarodne domene kao što je @outlook.co.uk.

Gmail

Google usluga e-pošte. Postavke Gmail servera potražite u članku Prvi koraci uz IMAP i POP3.

Yahoo! Mail

Yahoo! usluga e-pošte. Postavke Yahoo! servera potražite u članku Postavke IMAP servera za Yahoo! Mail ili Postavke POP servera za Yahoo Mail.

iCloud

Apple usluga e-pošte. iCloud ne podržava POP. Pogledajte Postavke servera pošte za iCloud klijente.

Office 365 nalog

Poslovni ili školski nalog e-pošte koji se hostuje u usluzi Office 365 za preduzeća. Nalozi mogu da se završavaju sa @vašdomen.onmicrosoft.com @vašdomen.com, @vašaškola.edu, itd. Ako niste sigurni, proverite sa administratorom nalog e-pošte. Pronalaženje postavki POP ili IMAP servera u programu Outlook u usluzi Office 365.

Nalozi zasnovani na sistemu Exchange

Poslovni ili školski nalog e-pošte koji se hostuje u sistemu Exchange. Ovo su prilagođeni domeni u sistemu Exchange i možda završavaju oznakom @vašdomen.com ili @vašaškola.edu.

Ako organizacija koristi Outlook Web App ili Outlook na vebu, probajte da proverite postavke servera u članku Pronalaženje postavki POP ili IMAP servera u e-pošti zasnovanoj na sistemu Exchange. Ako imate pitanja, obratite se administratoru naloga.

IMAP ili POP

IMAP ili POP je protokol za e-poštu koji se koristi za preuzimanje e-pošte na uređaj. Uz IMAP i POP, sinhronizovaće se samo e-pošta. Ne možete da sinhronizujete kalendar ili kontakte.

Obratite se dobavljaču usluga e-pošte ili administratoru ako niste sigurni treba li da koristite IMAP ili POP. Pogledajte na veb lokaciji ili pozovite dobavljača e-pošte i koristite ovaj korisni vodič da biste od njih dobili postavke servera koje su vam potrebne.

Koji tip naloga e-pošte imam?

Niste sigurni koji tip naloga imate? Obratite se dobavljaču usluga e-pošte. Ako vam je nalog e-pošte koji pokušavate da dodate na uređaj već podešen na PC ili Mac računaru pomoću programa Outlook, pokušajte sledeće.

 1. Na PC ili Mac računaru na kojem imate instaliran Outlook otvorite Outlook i izaberite stavke Datoteka > Informacije > Postavke naloga.

 2. U prozoru Postavke naloga pogledajte u kolonu Tip da biste videli o kom tipu naloga se radi.

Postavke servera e-pošte

Postavke severa e-pošte za najpopularnije dobavljače usluga lako se mogu pronaći jednostavnim pretraživanjem veba. Dobavljač usluga e-pošte ili host možda već imaju spremne te informacije. Ako ih nemaju, moraćete da zatražite od njih te informacije kako biste podesili e-poštu na mobilnom uređaju.

Pročitajte članak Postavke servera koje treba zatražiti od dobavljača usluga e-pošte da biste videli korisna uputstva o tome šta da zatražite.

Postavke servera za Outlook.com

 • Koristite eas.outlook.com za dolazne postavke servera.

  Napomena: Za Outlook.com IMAP ili POP naloge, koristite imap-mail.outlook.com za IMAP i pop-mail.outlook.com za POP.

 • Koristite smtp-mail.outlook.com za odlazne postavke SMTP servera.

 • Dolazni port za 993 za IMAP ili 995 za POP.

Postavke servera za Office 365 za preduzeća

 • Koristite outlook.office365.com za dolazne postavke servera.

 • Koristite smtp.office365.com za odlazne postavke servera.

 • Odlazni SMTP port 587.

Brisanje telefonskih partnerstava

Ako izgubite telefon ili pokušavate da uspostavite početne vrednosti učešća u sinhronizaciji, možete da ih uklonite iz naloga. Ovo neće obrisati vaš uređaj.

Ovde saznajte kako da izbrišete ili uklonite telefonska partnerstva.

Promena lozinke za e-poštu

Ne možete da promenite lozinku za e-poštu iz aplikacije za e-poštu. Da biste promenili lozinku za nalog e-pošte, pristupite e-pošti u internet pregledaču. Kada se prijavite, možete da promenite lozinku. Opcija za promenu lozinke najverovatnije se nalazi u okviru postavki naloga ili profila.

 1. Prijavite se na nalog e-pošte sa veba.

  Napomena: Na primer, ako imate @hotmail.com nalog, posetite login.live.com

 2. Pogledajte u okviru postavki profila ili postavki naloga.

 3. Promenite lozinku.

 4. Outlook aplikacija za mobilne uređaje će prepoznati promenu i bićete upitani da se ponovo prijavite pomoću nove lozinke.

  Napomena: Nalog e-pošte možete i da izbrišete i ponovo ga dodate ako imate problema prilikom njegovog ažuriranja,

Ako promenite lozinku naloga e-pošte koji je ujedno i Microsoft nalog, možda ćete morati da se ponovo prijavite u druge Microsoft aplikacije i veb sajtove.

Ne mogu da instaliram aplikaciju Outlook

Da biste instalirali Outlook aplikaciju za mobilne uređaje, potrebno vam je sledeće:

 • Mobilni uređaj koji ispunjava minimalne zahteve za aplikaciju.

 • Dovoljno prostora za skladištenje na uređaju za veličinu aplikacije.

 • Wi-Fi ili veza podataka koja će vam omogućiti da preuzmete aplikacije.

Outlook aplikacija pada

Ako Outlook aplikacija za mobilne uređaje pada kada je otvarate, obrišite keš pregledača na uređaju, a zatim uklonite aplikaciju i ponovo je instalirajte.

U programu Outlook ne mogu da pronađem funkciju koja mi je potrebna

Ako postoji alatka ili funkcija koja vam je potrebna, ali ne možete da je pronađete u aplikaciji, posetite naše Polje za predlog da biste nam poslali povratne informacije ili glasali za funkcije koje su drugi tražili.

POP nalog nije podržan u programu Outlook

Iako trenutno ne podržavamo POP naloge, možete da zaobiđete ovaj problem tako što ćete dodati POP nalog u Outlook.com nalog, a zatim podesiti Outlook.com nalog uz aplikaciju. Uputstva potražite u temi Podešavanje POP naloga e-pošte u aplikaciji Outlook za iOS ili Android i Pronalaženje postavki POP ili IMAP servera u programu Outlook u usluzi Office 365 .

Pronalaženje pomoći u aplikaciji Outlook

Outlook aplikacija za mobilne uređaje dobija se uz ugrađenu podršku gde možete lako da pretražite temu pomoći koja vam treba ili čak da započnete razgovor sa agentom za podršku.

U aplikaciji Outlook, idite na Postavke > Pomoć i povratne informacije. Ako vam trebaju informacije kako da stignete tamo, pogledajte Dobijanje pomoći za Outlook za iOS i Android

Uvoz kalendara POP naloga u programu Outlook za računare u Outlook Mobile

Ako koristite lokalni kalendar u programu Outlook za računare na računaru (npr. sa POP nalogom e-pošte), možete da izvezete kalendar i sinhronizujete ga sa telefonom koristeći Outlook.com nalog. Uputstva potražite u članku Deljenje Outlook kalendara na lokaciji Outlook.com.

Kada ispratite korake za čuvanje i uvoz kalendara, jednostavno dodajte Outlook.com nalog u aplikaciju Outlook za iOS ili Android. Više informacija potražite u temi Podešavanje POP naloga e-pošte u aplikaciji Outlook za iOS ili Android.

Uvoz kontakata POP naloga u programu Outlook za računare u Outlook Mobile

Ako ste kontakte dodali lokalno u programu Outlook za računare na računaru, kao što su oni povezani sa POP nalogom, možete da ih izvezete i sinhronizujete sa telefonom pomoću Outlook.com naloga.

 1. Napravite novi Outlook.com nalog ili se prijavite na postojeći nalog ovde.

 2. Izaberite pokretanje aplikacija u gornjem levom uglu, a zatim stavku Osobe.

  Pločica osoba na lokaciji Outlook.com

 3. Izaberite stavku Započni uvoz u okviru Uvoz kontakata.

 4. Izaberite verziju programa Outlook na sledećem ekranu i sledite uputstva da biste kopirali lokalne kontakte u Outlook.com nalog iz programa Outlook za računare na računaru.

 5. Kada uvezete kontakte u Outlook.com, jednostavno dodajte Outlook.com nalog u aplikaciju Outlook za iOS ili Android. Više informacija potražite u temi Podešavanje POP naloga e-pošte u aplikaciji Outlook za iOS ili Android.

Outlook.com ili Office 365 nalog je prestao da se sinhronizuje

Ako se Outlook.com ili Office 365 poslovni/školski nalog ranije sinhronizovao sa mobilnim uređajem, a sada ne može, pogledajte Otklanjanje problema sinhronizacije e-pošte ili uklanjanje uređaja iz poštanskog sandučeta za Outlook na vebu. Možete da saznate kako da uklonite učešće u sinhronizaciji, a zatim ćete morati ponovo da dodate nalog.

Ovde možete i da proverite status servera usluge Outlook.com radi prekida. Ako e-pošta radi na računaru i ne postoje prekidi, možda postoji problem sa aplikacijom e-pošte.

Ne možete da sinhronizujete kalendar i kontakte posle podešavanja

Kalendari i kontakti se ne sinhronizuju ako ste e-poštu podesili kao IMAP ili POP nalog. Moraćete da ih dodate kao Exchange ActiveSync nalog. Takođe se uverite da aplikacija e-pošte ima odgovarajuće dozvole za pristup kalendaru i kontaktima.

Pročitajte članak Sinhronizovanje kalendara sa telefonom ili tabletom ako imate problema prilikom sinhronizovanja kada prvi put podešavate nalog e-pošte.

Ako nalog e-pošte radi dobro na računaru, problem može da bude sa aplikacijom e-pošte i moraćete da se obratite podršci. Na primer, ako imate problema pri dodavanju Outlook.com naloga e-pošte u iOS aplikaciju za poštu, obratite se Apple podršci. Preporučujemo vam da preuzmete i instalirate Outlook aplikaciju za mobilne uređaje radi jednostavnog upravljanja kalendarom i e-poštom.

Ne mogu da se prijavim u aplikaciju

 • Proverite nalog e-pošte i lozinku i pokušajte ponovo da unesete informacije.

 • Uverite se da je nalog e-pošte podržan. Možete da dodate naloge iz usluga Office 365, Exchange Online, Exchange Server (2007 SP2, 2010, 2013), Outlook.com (uključujući Hotmail, Live i MSN), Gmail, iCloud i Yahoo! Mail.

  Ako niste sigurni koji tip naloga e-pošte imate, proverite sa timom za podršku na radnom mestu, dobavljačem e-pošte ili dobavljačem internet usluga (ISP).

 • Ako ne možete da se prijavite na nalog koji ste već dodali, uklonite nalog, a zatim ga ponovo dodajte.

  Da biste uklonili nalog i ponovo ga dodali:

  1. Idite na Postavke, a zatim izaberite nalog koji želite da izbrišete.

  2. Izaberite stavku Ukloni nalog.

  3. Izaberite stavku Sa uređaja (uklanja nalog, ali čuva podatke) ili Sa uređaja i udaljene podatke (uklanja nalog i sve informacije povezane sa tim nalogom).

  4. Ponovo dodajte nalog.

Pomoć za verifikaciju u dva koraka

Saznajte više o verifikaciji u dva koraka:

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×