Rešavanje problema sa plan za Office 365 performansama

Da li treba da znam korake koje treba preduzeti da identifikujete i rešite zaostaje, zaustavlja i spore performanse između SharePoint Online, usluge OneDrive for Business, Exchange Online ili Skype za posao Online i klijentskog računara? Pre pozivanja podrške, ovaj članak može pomoći da rešite probleme sa performansama usluge Office 365 i čak i rešite neke od uobičajenih problema.

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovaj članak je zapravo je uzorak plana radnje koje možete da koristite da biste uhvatili vredna podatke o performansama problem dok je događa. Neke najčešće probleme takođe su navedeni ovde.

Ako ste novi u performansi mreže i želite da napravite dugoročnu plan za nadgledanje performansi između klijenta mašinama i Office 365, pogledajte Office 365 Podešavanje performansi i rešavanje problema – administrator i IT stručnjak.

Uzorak plana radnje za rešavanje problema sa performansama

Ovaj plan radnje sadrži dva dela, fazu pripreme i fazu vođenja evidencije. Ako u ovom trenutku imate problem sa performansama i treba da izvršite prikupljanje podataka, možete odmah da počnete da koristite ovaj plan.

Priprema klijentskog računara

 • Pronađite klijentski računar koji može da reprodukuje problem sa performansama. Ovaj računar će se koristiti tokom rešavanja problema.

 • Zapišite korake koji izazivaju problem sa performansama tako da budete spremni kad dođe vreme za testiranje.

 • Instalirajte alatke za prikupljanje i snimanje informacija:

  • Instalirajte Netmon 3.4 (ili koristite alatku za praćenje ekvivalentnu mreže).

  • Instalirajte besplatno osnovno izdanje HTTPWatch (ili koristite alatku za praćenje ekvivalentnu mreže).

  • Koristite snimač ekrana ili pokrenite program za snimanje razvoja (PSR.exe) koji dolazi uz operativni sistem Windows Vista i novije verzije, kako biste vodili evidenciju koraka koje preduzmete tokom testiranja.

Evidentirajte problem sa performansama

 • Zatvorite sve suvišne internet pregledače.

 • Pokrenite program za snimanje razvoja ili drugi snimač ekrana.

 • Pokrenite Netmon beleženje (ili alatku za praćenje mreže).

 • Obrišite DNS keš na klijentskom računaru sa komandne linije tako što ćete otkucati ipconfig /flushdns.

 • Pokrenite novu sesiju pregledača i uključite HTTPWatch.

 • Opcionalno: Ako testirate Exchange Online, pokrenite alatku analizatora performansi Exchange klijenta iz administratorske konzole za Office 365.

 • Ponovite tačne korake koji izazivaju problem sa performansama.

 • Zaustavite praćenje alatke Netmon ili druge alatke.

 • Na komandnoj liniji, pokrenite praćenje usmeravanja u Office 365 pretplati tako što ćete otkucati sledeću komandu , a zatim pritisnuti taster ENTER:

  tracert <imepretplate>.onmicrosoft.com

 • Zaustavite program za snimanje razvoja i sačuvajte video zapis. Obavezno uključite datum i vreme beleženja i da li ono demonstrira dobre ili loše performanse.

 • Sačuvajte datoteke praćenja. Ponovo obavezno uključite datum i vreme beleženja i da li ono demonstrira dobre ili loše performanse.

Ako niste upoznati sa pokretanjem alatki pomenutih u ovom članku, ne brinite jer sledeće pružamo te korake. Ako ste navikli da izvršavate ovu vrstu hvatanja mreže, možete da pređete na odeljak Kako se čitaju praćenja koji opisuje filtriranje i čitanje evidencija.

Prvo ispraznite DNS keš

Zašto? Pražnjenjem DNS keša pokrećete testove ispočetka. Čišćenjem keša, uspostavljate početne vrednosti sadržaja DNS razrešivača na najažurnije unose. Zapamtite da pražnjenje ne uklanja unose u HOSTs datoteci. Ako u velikoj meri koristite unose u HOST datoteci, trebalo bi da ih kopirate u datoteku u drugom direktorijumu, a zatim ispraznite HOST datoteku.

Ispraznite keš DNS razrešivača

 1. Otvorite komandnu liniju (izaberite stavke Početak > Pokreni > cmd ili Windows taster > cmd).

 2. Otkucajte sledeću komandu i pritisnite taster ENTER:

  ipconfig /flushdns

Netmon

Microsoft mreža praćenje alatke (Netmon) analizira paketa koji je saobraćaj koji je prošao između računara na mrežama. Korišćenjem Netmon za praćenje saobraćaja sa sistemom Office 365 možete hvatati, prikaz, i pročitajte paket zaglavlja, identifikujte interventnih uređaja, proverite važne postavke na mrežnog hardvera potražite propuštene pakete i prati tok saobraćaj između računara na vaš poslovni mreža i Office 365. Zato što stvarno telo saobraćaj šifrovana, to jest, on (putovanja na port 443 putem SSL/TLS, ne može da čita datoteke koji se šalje. Umesto toga, dobijate nefiltrirani tragove putanju koju paket zahteva koje vam mogu pomoći da pratite problem ponašanje.

Sada nemojte da primenite filter. Umesto toga, prođite kroz korake i demonstrirajte problem pre zaustavljanja praćenja i čuvanja.

Kada instalirate Netmon 3.4, otvorite alatku i izvršite ove korake:

Hvatanje Netmon praćenja i reprodukovanje problema

 1. Pokretanje alatke Netmon 3.4.

  Postoje tri okna na matičnoj stranici: Nedavne hvata, Izaberite stavku mrežai Prvi koraci sa Microsoft mreža Monitor 3.4. Obaveštenje o. Izaberite stavku mreža tabla će vam dati listu podrazumevanih mreža sa koje možete da uhvatite. Uverite se da su izabrane kartice mrežnog ovde.

 2. Kliknite na dugme Novo beleženje na vrhu Početne stranice. Ova opcija dodaje novu karticu pored kartice Početne stranice koja se zove Beleženje 1.

  Nemon korisnički interfejs sa istaknutim dugmadima „Novo beleženje“, Pokreni“ i „Zaustavi“.

 3. Da biste izvršili jednostavne beleženje, kliknite na dugme Početak na traci sa alatkama.

 4. Ponovite korake koji predstavljaju problem sa performansama.

 5. Izaberite stavke Zaustavljanje > Datoteka > Sačuvaj kao. Ne zaboravite da pružite datum i vreme sa vremenskom zonom i da pomenete da li to demonstrira loše ili dobre performanse.

HTTPWatch

HTTPWatch stupa na scenu napunjeno i besplatne izdanja. Besplatno osnovno izdanje obuhvata sve što treba za ovaj test. HTTPWatch monitora mrežni saobraćaj i stranicu vreme učitavanja direktno iz prozoru pregledača. HTTPWatch je dodatne komponente za Internet Explorer koji grafički opisuje performanse. Moguće sačuvati i prikazati u HTTPWatch Studio analizu.

Napomene: 

 • Ako koristite drugi pregledač, kao što je Firefox, Google Chrome ili ako ne možete da instalirate HTTPWatch u programu Internet Explorer, otvorite novi prozor pregledača i na tastaturi pritisnite taster F12. Trebalo bi da vidite iskačući prozor alatke za programere na dnu stranice pregledača. Ako koristite program Opera, pritisnite kombinaciju tastera CTRL+SHIFT+I da biste dobili nadzor veba, a zatim izaberite karticu Mreža i dovršite testiranje istaknuto u nastavku. Informacije će se malo razlikovati, ali vremena učitavanja će i dalje biti prikazana u milisekundama.

 • HTTPWatch je veoma koristan i za probleme sa vremenima učitavanja SharePoint Online stranice.

Pokretanje alatke HTTPWatch i reprodukovanje problema

 1. HTTPWatch je dodatna komponenta pregledača, tako da se otkrivanje alatke u pregledaču neznatno razlikuje za svaku verziju programa Internet Explorer. HTTPWatch obično možete da pronađete ispod komandne trake u pregledaču Internet Explorer.

  Ako ne vidite dodatnu komponentu HTTPWatch u prozoru pregledača, proverite verziju pregledača tako što ćete izabrati stavke „Pomoć“ > „Osnovni podaci“ ili u novijim verzijama programa Internet Explorer, kliknuti na simbol zupčanika i izabrati stavku „O programu Internet Explorer“. Da biste pokrenuli Komandnu traku, kliknite desnim tasterom miša na traku sa menijima u programu Internet Explorer i izaberite stavku Komandna traka. HTTPWatch je ranije bio povezan sa komandnom trakom i sa trakama programa Explorer, tako da ako ne vidite ikonu odmah kada ga instalirate, (čak i posle ponovnog pokretanja) potražite je na kartici Alatke i na trakama sa alatkama. Zapamtite da trake sa alatkama mogu da se prilagode i mogu da im se dodaju opcije.

  Traka sa alatkama „Komanda“ u programu Internet Explorer sa prikazanom ikonom TTPWatch.

 2. Pokrenite HTTPWatch u prozoru pregledača Internet Explorer. On će se pojaviti usidren u pregledaču na dnu tog prozora. Izaberite stavku Zapis.

 3. Ponovite tačne korake uključene u problem sa performansama. Kliknite na dugme Zaustavi u alatki HTTPWatch.

 4. Sačuvaj u alatki HTTPWatch ili Pošalji putem e-pošte. Ne zaboravite da imenujete datoteku tako da obuhvata informacije o datumu i vremenu i pokazatelj da li nadgledanje sadrži demonstraciju dobrih ili loših performansi.

  HTTPWatch prikazuje karticu „Mreža“ za učitavanje početne stranice usluge Office 365.

  Ovaj snimak ekrana je iz profesionalne verzije alatke HTTPWatch. Praćenja napravljena u osnovnoj verziji možete da otvorite na računaru sa profesionalnom verzijom i da ih tu pročitate. Dodatne informacije mogu da budu dostupne iz praćenja pomoću tog metoda.

Program za snimanje razvoja problema

Program za snimanje razvoja ili PSR.exe vam omogućava da zapišete probleme kada do njih dođe. To je veoma korisna alatka i jednostavno se pokreće.

Pokretanje Problem razvoja (PSR.exe) da biste snimili rad

 1. Koristite Početak > Pokreni > otkucajte PSR.exe > U redu ili pritisnite Windows Taster > otkucajte PSR.exe > i pritisnite taster ENTER.

 2. Kada se pojavi mali PSR.exe prozor, kliknite na dugme Počni snimanje i ponovite korake koji reprodukuju problem sa performansama.

  Možete da dodate komentare po potrebi tako što ćete kliknuti na dugme Dodaj komentare.

 3. Kada dovršite korake, kliknite na dugme Zaustavi zapis . Ako je problem sa performansama stranice vizuelizacija, sačekajte stranice za prikaz pre nego što ste zaustavili snimanje.

 4. Kliknite na dugme Sačuvaj.

Snimak ekrana programa za snimanje razvoja ili PSR.exe.

Datum i vreme se snima za vas. Ovo povezuje na PSR Netmon praćenja i HTTPWatch u vreme i pomaže vam sa preciznost za rešavanje problema. Datum i vreme u zapisu PSR možete prikazati da minut prošlo između prijavljivanje i pregledanje URL ADRESE i delimične prikazivanja administrator lokacije, na primer.

Čitaju praćenja

Pomoću članka nije moguće naučiti sve što bi trebalo da znate o rešavanju problema sa mrežom i performansama. Za dobijanje dobrih performansi je neophodno iskustvo i znanje o tome kako mreža funkcioniše i kakve su njene uobičajene performanse. Ali moguće je sastaviti listu najvažnijih problema i pokazati na koji način alatke mogu da vam olakšaju da eliminišete najčešće probleme.

Ako želite da pokupi veštine za čitanje praćenjima mreže za Office 365 lokacije, postoji nema bolje nastavnika od redovno kreiranje tragove mnogo stranica i stiče iskustvo ih za čitanje. Na primer, kad budete imali priliku, učitavanje u usluzi Office 365 i pratiti proces. Filtriranje praćenja za DNS saobraćaj ili pretražite FrameData za ime usluge ste tražili. Skeniranje praćenje da biste stekli utisak korake koji se javljaju kada usluga učitava. Ovo će vam pomoći da naučite normalnog učitavanje stranice bi trebalo da izgleda kao što su, i u slučaju rešavanje problema, posebno oko performanse upoređivanje dobro pogrešni tragove možete dati veliki.

Netmon koristi Microsoft Intellisense u polje filter prikaza. IntelliSense ili pametna kôd dovršenja je to gde kucate u periodu i sve dostupne opcije su prikazane u okvir padajuće liste izbora. Ako, na primer, da ste zabrinuti TCP prozora Podešavanje razmere, kako da biste filtrirali (kao što je .protocol.tcp.window < 100) možete pronaći na ovaj način.

Snimak ekrana alatke Netmon koji prikazuje da polje „Prikaži filter“ koristi intellisense.

Netmon tragove može da ima mnogo saobraćaj u njima. Ako niste iskustva sa njima za čitanje, ona verovatno ćete biti preplavljen otvaranja praćenja po prvi put. Prva stvar koju treba da uradite je odvojili signal iz buka iz pozadine u praćenju. Testirali ste protiv Office 365, a to je saobraćaj koje želite da vidite. Ako se koriste za kretanje kroz tragove, ne morate ovu listu.

Saobraćaj između klijenta i usluge Office 365 putuje preko TLS-a, što znači da će telo saobraćaja biti šifrovano i nečitljivo generičkom Netmon praćenju. Analiza performansi ne mora da zna detalje informacija u paketu. Međutim, veoma je interesuju zaglavlja paketa i informacije koje ona sadrže.

Saveti za dobijanje dobrog praćenja

 • Saznajte vrednost IPv4 ili IPv6 adrese klijentskog računara. To možete da dobijete sa komandne linije tako što ćete otkucati IPConfig, a zatim pritisnuti taster ENTER. Kada znate ovu adresu, moći ćete brzo da odredite da li saobraćaj u praćenju direktno obuhvata klijentski računar. Ako postoji poznat proxy, izvršite proveru njegovog odziva i nabavite i njegovu adresu.

 • Ispraznite keš DNS razrešivača i, ako je moguće, zatvorite sve pregledače osim onog u kojem su pokrenuti testovi. Ako ne možete to da uradite, na primer ako podrška koristi neku alatku zasnovanu na pregledaču da bi videla radnu površinu klijentskog računara, budite spremni da filtrirate praćenje.

 • U zauzet praćenju, pronađite Office 365 usluge koje koristite. Ako ste nikada ne ili retko videli saobraćaj za vaš pre, ovo je korisno korak u odvajanje problem sa performansama iz druge mreže zvuk. Postoji nekoliko načina da to uradite. Neposredno pre test, možete da koristite ping ili PsPing na URL adresu određene usluge (ping outlook.office365.com odnosno psping -4 microsoft-my.sharepoint.com:443, primera). Možete takođe lako pronaći tu PsPing u Netmon praćenju (po imenu proces). Koji će vam pružiti mesto za početak izgleda.

  Ako u trenutku javljanja problema koristite samo Netmon praćenje i to je u redu. Da biste se orijentisali, koristite filter poput ContainsBin(FrameData, ASCII, "office") ili ContainsBin(FrameData, ASCII, "outlook"). Možete da snimite broj okvira iz datoteke praćenja. Možda bi trebalo i da pomerite okno „Rezime okvira“ skroz nadesno i potražite kolonu „ID razgovora“. Tamo je naznačen broj za ID ovog određenog razgovora koji takođe možete da snimite i kasnije odvojeno pogledate. Ne zaboravite da uklonite ovaj filter pre primene bilo kog drugog filtriranja.

  Savet: Netmon ima mnogo korisnih ugrađenih filtera. Isprobajte dugme „Učitaj filter“ na vrhu okna za filtriranje Prikaz.

  Pronađite svoju IP adresu koristeći PSPing na komandnoj liniji na klijentskom računaru.

  Netmon praćenje iz klijenta koje prikazuje istu PSPing komandu kroz filter TCP. Flags.Syn == 1.

  Upoznajte se sa saobraćajem i saznajte kako da pronađete informacije koje su vam potrebne. Na primer, saznajte kako da utvrdite koji paket u praćenju ima prvu referencu na Office 365 uslugu koju koristite (kao što je „Outlook“).

Ako uzmemo Office 365 Outlook Online kao primer, saobraćaj počinje otprilike ovako:

 • Standardni DNS upit i DNS odziv za outlook.office365.com sa ID-ovima upita koji se podudaraju. Važno je da zapamtite vremenski pomak za ovaj zaokret, kao i u koji deo sveta globalni DNS usluge Office 365 šalje zahtev za razrešavanje imena. Idealnim slučajevima što je bliže moguće, a ne na drugi kraj sveta. (To može da prati neki DNS saobraćaj prijavljivanja na mreži.)

 • HTTP GET zahtev čiji je izveštaj o statusu trajno uklonjen (301)

 • RWS saobraćaj koji uključuje zahteve za RWS povezivanje i odgovore povezivanja. (To vam udaljeni Winsock uspostavlja vezu.)

 • TCP SYN i TCP SYN/ACK razgovora. Mnogo postavke u ovom razgovoru utiču na performanse.

 • Zatim niz TLS:TLS saobraćaja koji je mesto gde se odvijaju razgovori TLS susreta i TLS certifikata. (Ne zaboravite da su podaci šifrovani pomoću SSL/TLS.)

Svi delovi saobraćaja su važni i povezani, ali manji delovi praćenja sadrže informacije koje su posebno važne za rešavanje problema sa performansama pa ćemo se fokusirati na te oblasti. Takođe, pošto smo uradili dovoljno rešavanja problema sa performansama Office 365 u korporaciji Microsoft za sastavljanje liste deset najčešćih problema, sada ćemo se fokusirati na te probleme i na to kako se koriste alatke koje imamo za njihovo rešavanje.

Ako niste instalirali ih spremni, matrica ispod čini da koristite nekoliko alatki. Gde je to moguće. Veze su obezbeđeni tačke instalaciju. Lista uključuje uobičajene alatke za praćenje mreže kao što su Netmon i Wireshark, ali koristite bilo koju alatku za praćenje ste upoznati sa, a u kojoj ste navikli da filtriranje mrežni saobraćaj. Kada testirate, imajte na umu:

 • Zatvorite u pregledačima i testirate pomoću samo jednog pregledača pokrenut - će to smanjiti ukupnog saobraćaja koje uhvatite. Zbog manje zauzeta prati.

 • Ispraznite keš DNS razrešivača na klijentskom računaru – Tako ćete krenuti ispočetka kada započnete beleženje da biste dobili jasnije praćenje.

Neke najčešće probleme

Neki Uobičajeni problemi koji mogu biti okrenut i kako da ih pronađete u praćenju mreže.

Najvažniji problem

Alatka

To što tražite

Podešavanje razmere TCP prozora

 • Nalazi se u SYN – SYN/ACK.

 • Zastareo ili stariji hardver možda neće iskoristiti pogodnosti podešavanja razmere TCP prozora.

 • Bez odgovarajućih postavki razmere TCP prozora, podrazumevani 16-bitni bafer u TCP zaglavljima popunjava se u milisekundama.

 • Saobraćaj ne može da nastavi da šalje dok klijent prima potvrdu da su originalni podaci primljeni, što uzrokuje odlaganja.

Netmon

Wireshark

Potražite SYN - SYN/ACK saobraćaj u praćenju mreže.

U alatki Netmon, koristite filter kao tcp.flags.syn == 1. Ovaj filter je isti u Wireshark.

Filtriranje u alatki Netmon ili Wireshark za Syn pakete za obe alatke: TCP.Flags.Syn == 1.

Imajte u vidu da za svaki SYN postoji broj izvornog porta (SrcPort) koji se podudara u odredišnom portu (DstPort) srodne potvrde (SYN/ACK).

Da biste videli vrednost podešavanja razmere prozora koju koristi mrežna veza, prvo razvijte SYN, a zatim povezani SYN/ACK.

Slika koja prikazuje kako da podudarite SrcPort na DstPort u praćenju da biste dobili vremensku razliku.

Postavke TCP vremena mirovanja

 • Istorijski gledano, većina perimetarskih mreža se konfiguriše za prelazne veze, što znači da se neaktivne veze obično obustavljaju.

 • Neaktivne TCP sesije mogu da obustave proxy serveri i zaštitni zidovi na više od 100 do 300 sekundi.

 • Ovo je problematično za Outlook Online zato što on pravi i koristi dugoročne veze, bez obzira na to da li su neaktivne ili ne.

 • Klijent se ne obaveštava kada uređaji proxy servera ili zaštitnog zida obustave veze, a pokušaj korišćenja usluge Outlook Online znači da će klijentski računar pokušati u više navrata da ponovo uspostavi vezu pre nego što napravi novu.

 • Možda ćete videti prekide u proizvodu, odzive ili spore performanse prilikom učitavanja stranice.

Netmon

Wireshark

U alatki Netmon, povratni odziv potražite u polju „Vremenski pomak“. Povratni odziv je vreme između klijenta koji šalje zahtev serveru i primanja povratnog odgovora. Proverite između klijenta i izlazne tačke (npr. Klijent --> Proxy) ili klijenta i usluge Office 365 (Klijent --> Office 365). Ovo možete da vidite u mnogim tipovima paketa.

Na primer, filter u alatki Netmon može da izgleda kao .Protocol.IPv4.Address == 10.102.14.112 AND .Protocol.IPv4.Address == 10.201.114.12ili u alatki Wireshark, ip.addr == 10.102.14.112 && ip.addr == 10.201.114.12.

Saveti: 

 • Ne znate da li IP adresa u praćenju pripada vašem DNS serveru? Probajte da je potražite na komandnoj liniji. Izaberite stavke Početak > Pokreni > i otkucajte cmd ili pritisnite Windows taster > i otkucajte cmd. Kada se to od vas zatraži, otkucajte nslookup <the IP address from the network trace>. Da biste testirali, koristite nslookup za IP adresu računara.

 • Listu opsega IP adresa korporacije Microsoft potražite u članku Office 365 URL adrese i opsezi IP adresa.

Ako postoji problem, očekujete Dugački format vremena pomera da se pojavi u ovom slučaju (Outlook Online), naročito kod TLS:TLS paketa koji prikazuju protok aplikacija podataka (na primer, u alatki Netmon možete da nađete aplikacije pakete podataka putem .Protocol.TLS AND Description == "TLS:TLS Rec Layer-1 SSL Application Data"). Trebalo bi da vidite blago napredovanje u vreme preko sesiju. Ako vidite dugo kašnjenje prilikom osvežavanja u programu Outlook na mreži, to može izazvati visok stepen dovodi do poništavanja zanemarivanja koji se šalje.

Kašnjenje/Vreme povratnog odziva

 • Kašnjenje je mera koja može dosta da se promeni u zavisnosti od mnogo promenljivih, kao što je nadogradnja starih uređaja, dodavanje velikog broja korisnika na mrežu i procenat ukupnog propusnog opsega koji koriste drugi zadaci na mrežnoj vezi.

 • Postoje kalkulatori propusnog opsega za Office 365 dostupni na ovoj stranici Planiranje mreže i podešavanje performansi za Office 365 .

 • Treba da izmerite brzinu veze ili propusni opseg veze ISP-a? Isprobajte ovu lokaciju (ili lokacije poput nje): Zvanična zvanična lokacijai Pingtest.

Ping

PsPing

Netmon

Wireshark

Da biste pratili kašnjenje u praćenju, imaćete pogodnosti snimanja IP adrese klijenta i IP adrese DNS servera u usluzi Office 365. To je radi lakšeg filtriranja praćenja. Ako se povezujete putem proxy servera, trebaće vam IP adresa klijentskog računara, IP adresa proxy servera/izlazne tačke i IP adresa DNS-a usluge Office 365, da biste olakšali rad.

Zahtev za izvršavanje provere odziva poslat na outlook.office365.com reći će vam ime centra podataka koji prima zahtev, čak i ako izvršavanje provere odziva možda neće moći da se poveže kako bi poslalo uzastopne ICMP pakete žiga. Ako koristite PsPing (besplatnu alatku za preuzimanje) i određeni port (443), a možda koristite i IPv4 (-4), dobićete prosečno vreme povratnog odziva za poslate pakete. Ovo će funkcionisati za druge URL adrese u Office 365 uslugama, kao što je psping -4 yourSite.sharepoint.com:443. Zapravo, možete da navedete broj izvršavanja provere odziva da biste dobili veći uzorak za prosek, pokušajte ovako: psping -4 -n 20 yourSite-my.sharepoint.com:443.

Napomena: PsPing ne šalje ICMP pakete. On izvršava proveru odziva sa TCP paketima preko određenog porta tako da možete da koristite bilo koji za koji znate da je otvoren. U usluzi Office 365, koja koristi SSL/TLS, pokušajte da priložite port: 443 u PsPing.

Snimak koji prikazuje ping ispravljanje outlook.office365.com i na PSPing sa 443 na isti način, ali i izveštavanja 6.5ms RTT prosečno.

Ako ste tokom praćenja mreže učitali Office 365 stranicu sa lošim performansama, trebalo bi da filtrirate Netmon ili Wireshark praćenje za DNS. Ovo je jedna od IP adresa koje tražimo.

Evo koraka koje treba preduzeti za filtriranje alatke Netmon da biste dobili IP adresu (i pogledali DNS kašnjenje). Ovaj primer koristi outlook.office365.com, ali može da koristi i URL SharePoint Online zakupca (na primer, hithere.sharepoint.com).

 1. Izvršite proveru odziva URL adreseping outlook.office365.com i u rezultatima snimite ime i IP adresu DNS servera kom je poslat zahtev za izvršavanje provere odziva.

  Ping zahtev za outlook.office365.com prikazuje DNS i IP adresu za namnorthwest.

 2. Mreža praćenje otvaranja stranice ili izvršavanja radnje koja izaziva problem sa performansama ili ako vidite veliko kašnjenje na ping samom.

 3. Otvorite praćenje u alatki Netmon i filtrirajte za DNS (ovaj filter funkcioniše i u alatki Wireshark, ali razlikuje velika i mala slova – dns). Pošto znate ime DNS servera iz izvršavanja provere odziva, možete i brže da filtrirate u alatki Netmon na ovaj način: DNS AND ContainsBin(FrameData, ASCII, "namnorthwest") , što izgleda ovako u alatki Wireshark dns and frame contains "namnorthwest".

  Otvorite paket odgovora i u prozoru „Detalji o okviru“ alatke Netmon kliknite na stavku DNS da biste je razvili za više informacija. U informacijama o DNS-u pronaći ćete IP adresu DNS servera kome je upućen zahtev u usluzi Office 365 – ta IP adresa će vam biti potrebna za sledeći korak (alatku PsPing). Uklonite filter, kliknite desnim tasterom miša na stavku „DNS odgovor“ u rezimeu okvira alatke Netmon > Pronađi razgovore > DNS da biste videli DNS upit i odgovor jedan pored drugog.

  Praćenje filtrirano po „Pronađi razgovore“ , a zatim po DNS-u.

 4. U alatki Netmon, imajte u vidu i kolonu Vremenski pomak između DNS zahteva i odgovora.

  Dodatni Netmon rezultati filtrirani sa DNS I CONTAINSBIN (Framedata ASCII, "namnorthwest") prikazuju veoma nizak vremenski pomak između zahteva i odgovora.

U sledećem koraku, lako za instaliranje i upotreba PsPing alatka je veoma koristan, zato što ICMP često je blokiran na zaštitni zidovi i zato što PsPing elegantno prati kašnjenje u milisekundama. PsPing dovršava TCP veza do adrese i porta (u naše slova otvori port 443).

 1. Instalirajte PsPing.

 2. Otvorite komandnu liniju (Početak > Pokreni > otkucajte „cmd“ ili Windows taster > otkucajte „cmd“) i promenite direktorijum do direktorijuma gde ste instalirali PsPing da biste pokrenuli komandu PsPing. U mojim primerima možete da vidite da sam napravio fasciklu „Perf“ u osnovnom direktorijumu C particije. Možete da uradite isto to da biste imali brzi pristup.

 3. Otkucajte komandu tako da izvršite PsPing za IP adresu DNS servera usluge Office 365 iz prethodnog Netmon praćenja – ne zaboravite da dodate broj porta. Drugim rečima, psping -n 20 132.245.24.82:445. Ovo će vam dati uzorak od 20 izvršavanja provere odziva i prosečno kašnjenje kada se zaustavi PsPing.

  PSPing komanda psping -n 20 132.245.24.82:443 vraća prosečno kašnjenje od 25,51 milisekundi.

Ako u Office 365 idete preko proxy servera, koraci su malo drugačiji. Prvo biste izvršili PsPing na proxy serveru da dobijete prosečnu vrednost kašnjenja u milisekundama od proxy/izlazne tačke i nazad, a zatim izvršili PsPing na proxy serveru ili računaru sa direktnom internet vezom da biste dobili vrednost koja nedostaje (onu od usluge Office 365 i nazad).

Ako odaberete da pokrenete PsPing sa proxy servera, imaćete dve vrednosti u milisekundama: Od klijentskog računara do proxy servera ili izlazne tačke i od proxy servera do usluge Office 365. I završili ste! Bar sa snimanjem vrednosti.

Ako pokrenete PsPing na drugi klijentski računar koji ima direktnu vezu sa Internetom, to jest, bez proxy servera, imate dve vrednosti milisekunde: klijentski računar da proxy servera ili izlazne tačke, a klijentski računar na Office 365. U ovom slučaju, oduzimanje vrednost klijentskog računara do proxy servera ili izlazne tačke vrednošću iz klijentskog računara u Office 365, i moraćete RTT brojeve od klijentskog računara proxy servera ili izlazne tačke i od proxy servera ili izlazne postavite pokazivač na stavku dalje od ce 365.

Međutim, ako možete da pronađete klijentski računar na lokaciji na koju se ovo odnosi koja je direktno povezana ili zaobilazi proxy, možete odabrati da vidite da li se problem tamo uopšte reprodukuje i da od tada testirate pomoću njega.

Kašnjenje, kao što se vidi u Netmon praćenju, te dodatne milisekunde mogu da se nagomilaju ako ih dovoljno u bilo kojoj datoj sesiji.

Opšte kašnjenje u alatki Netmon, sa Netmon podrazumevanom kolonom „Vremenska razlika“ dodatom u rezime okvira.

Napomena: IP adresa može da se razlikuje od IP adresa koje su ovde prikazane, na primer izvršavanje provere odziva može da vrati nešto poput 157.56.0.0/16 ili sličan opseg. Listu opsega koje koristi Office 365 potražite u članku Office 365 URL adrese i opsezi IP adresa. Ne zaboravite da razvijete sve čvorove (postoji dugme na vrhu za to) ako želite da tražite, na primer, 132.245.

Proxy potvrda identiteta

 • Ovo se odnosi na vas samo ako prolazite kroz proxy server. Ako to nije slučaj, možete da preskočite ove korake.

 • Kada ispravno funkcioniše, proxy potvrda identiteta bi dosledno trebalo da traje nekoliko milisekundi. Ne bi trebalo da vidite povremene loše performanse tokom perioda intenzivnog korišćenja (na primer).

 • Ako je proxy potvrda identiteta uključena, svaki put kada napravite novu TCP vezu sa uslugom Office 365 da biste dobili informacije, morate da prođete kroz proces potvrde identiteta u pozadini. Na primer, tako ćete izvršiti potvrdu identiteta prilikom prebacivanja iz kalendara u poštu u usluzi Outlook Online. A u sistemu SharePoint Online, ako stranica prikazuje medije ili podatke sa više lokacija ili mesta, potvrdu identiteta ćete vršiti za svaku drugu TCP vezu koja je potrebna za prikazivanje podataka.

 • U usluzi Outlook Online, možete imati vremena sporog učitavanja kad god se prebacujete između kalendara i poštanskog sandučeta ili spora učitavanja stranica u sistemu SharePoint Online. Međutim, postoje drugi simptomi koji nisu ovde navedeni.

  Proxy potvrda identiteta je postavljanje izlazne proxy servera. Ako izaziva problem sa performansama sa sistemom Office 365, morate da obratite se timu za umrežavanje.

Netmon

Wireshark

Proxy potvrda identiteta održava svaki put kada nove TCP sesije mora biti maksimum, koji se često da biste tražili datoteke ili informacije sa servera ili da unesete informacije. Na primer, možda ćete videti potvrdu identiteta proxy servera oko HTTP GET ili HTTP POST zahteve. Ako želite da vidite okvire gde su potvrdi zahteve u praćenju, dodajte kolonu „NTLMSSP rezime” Netmon i filter za .property.NTLMSSPSummary. Da biste videli koliko traje potvrdu identiteta, dodajte kolonu vremenska razlika. Da biste dodali kolonu Netmon:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na kolonu kao što je „Opis“.

 2. Kliknite na dugme Izbor kolona. Na listi pronađite kolone „Rezime NTLMSSP-a“ i „Vremenska razlika“ i izaberite stavku Dodaj.

 3. Premestite nove kolone na mesto ispred ili iza kolone „Opis“ kako biste mogli da ih čitate istovremeno. Kliknite na dugme U redu.

Čak i ako ne možete da dodate kolonu, Netmon filter će raditi. Ali vaše za rešavanje problema će biti mnogo lakše možete da vidite koje fazu potvrde identiteta kojoj se nalazite. Kada u potrazi za instance potvrdu identiteta proxy servera, uverite se da sve okvire tamo gde je na NTLM izazov, ili potvrđuju poruke je prisutan. Ako je potrebno, kliknite desnim tasterom miša na određeni deo saobraćaj i pronašli razgovore > TCP. Imajte na umu vremenska razlika vrednosti u ovim razgovorima.

Netmon praćenje koji prikazuje potvrdu identiteta proxy servera, filtrirano po razgovoru

Odlaganje od četiri sekunde za proxy potvrdu identiteta onako kako se vidi u alatki Wireshark. Kolona Vremenska razlika od prethodno prikazanog okvira napravljena je desnim klikom na istoimeno polje u detaljima o okviru i izborom stavke „Dodaj kao kolonu“.

U alatki Wireshark kolona „Vremenska razlika od prethodno prikazanog okvira“ može da se napravi desnim klikom na istoimeno polje u detaljima o okviru i izborom stavke „Dodaj kao kolonu“.

DNS performanse

 • Razrešavanje imena najbolje i najbrže funkcioniše kada se odvija što je moguće bliže zemlji klijenta.

 • Ako se razrešavanje DNS imena odvija u inostranstvu, to može da doda sekunde učitavanju stranice.

 • Razrešavanje imena se idealno obavlja za manje od 100 milisekundi. Ako to nije slučaj, treba da obavite dodatno istraživanje.

Savet: Niste sigurni kako povezivanje klijenta funkcioniše u usluzi Office 365? Ovde pogledajte referentni dokument za povezivanje klijenta.

Netmon

Wireshark

PsPing

Analiziranje performansi DNS-a je obično još jedan zadatak za praćenje mreže. Međutim, PsPing je koristan i za uključivanje ili otpisivanje mogućeg uzroka.

DNS saobraćaj je zasnovan na TCP i UDP zahtevima i odgovori su jasno označeni ID-om koji pomaže da se određeni zahtev poveže sa svojim određenim odgovorom. Na primer DNS saobraćaj ćete videti kada SharePoint Online koristi ime mreže ili URL na veb stranici. Većina ovog saobraćaja uključujući i prenos zona po pravilu se odvija putem UDP-a.

U alatkama Netmon i Wireshark, najosnovnije filter koji će vam omogućiti da pogledamo DNS saobraćaj je jednostavno dns. Uverite se da koristite mala slova kad navodite filter. Ne zaboravite da ispraznite keš DNS razrešivača pre nego što počnete da izazovete problem na klijentskom računaru. Na primer, ako imate spora učitavanje stranice SharePoint Online na matičnoj stranici, koje bi trebalo da zatvorite sve pregledače, otvorite novi pregledač, pokrenite praćenje, ispraznite keš DNS razrešivača i potražite na lokaciji SharePoint Online. Kada čitavu stranicu rešava, trebalo bi da zaustavite i sačuvajte praćenja.

Osnovno filtriranje za DNS u alatki Netmon je DNS.

Želite da potražite u vreme pomak ovde. I možda će biti korisno da biste dodali kolonu Vremenska razlika Netmon koje možete da obavite tako što ćete pratiti ove korake:

 1. Kliknite desnim tasterom miša na kolonu kao što je Opis.

 2. Kliknite na dugme Izbor kolona.

 3. Na listi pronađite kolonu Vremenska razlika i izaberite stavku Dodaj.

 4. Premestite novu kolonu na mesto ispred ili iza kolone „Opis“ kako biste mogli da ih čitate istovremeno. Kliknite na dugme U redu.

Ako ne pronađete upita koja vas interesuje, razmislite o izoluje tako što ćete kliknuti desnim tasterom miša taj upit tabli detalje okvir za izbor Pronađi razgovore > DNS. Imajte u vidu da mrežni razgovori tabla šta određene razgovor u njegov evidencije UDP saobraćaja.

Netmon praćenje Outlook učitavanja na mreži koje je filtrirano po DNS-u i koristi „Pronađi razgovore, a zatim DNS“ radi sužavanja obima rezultata.

U Wireshark za kreiranje kolone DNS vreme. Izvršite praćenje (ili otvorite praćenje) u Wireshark i filtrirate po dnsili više usrdno dns.time. Kliknite na bilo koju DNS upit, a na tabli koja prikazuje detalje o razvijte Domain Name System (response) detalje. Videćete polje za vreme (na primer, [Time: 0.001111100 seconds]. Kliknite desnim tasterom miša ovog puta i izaberite stavku Primeni kao kolonu. Tako ćete krenuti kolonu vreme za brže sortiranje za praćenje. Kliknite na novu kolonu da biste sortirali po opadajućem redosledu vrednosti da biste videli koje DNS poziv je najduћe da biste rešili.

Pretraživanje usluge SharePoint Online filtrirane u analizatoru Wireshark po (malim slovima) dns.time, sa vremenom iz detalja pretvorenih u kolonu i sortiranih po rastućem redosledu.

Ako biste želeli da uradite više istrage DNS rezoluciju vremena, isprobajte PsPing protiv DNS port koriste TCP (na primer, psping <IP address of DNS server>:53). Da li i dalje vidite problem sa performansama? Ako uradite, problem je da ostvarite mreže problema od problema od određenih DNS aplikacije su ostvarite veze rezoluciju. Važno je takođe pomenuti, ponovo da ping na outlook.office365.com će vas obavestiti gde razrešavanje DNS imena za Outlook Online se odvija (na primer, outlook-namnorthwest.office365.com).

Ako izgleda da je problem povezan sa DNS-om, možda će biti potrebno da zamolite IT sektor da pogleda DNS konfiguracije i DNS prosleđivače kako bi dodatno istražili problem.

Upotrebljivost proxy servera

 • Usluge kao što je Outlook Online u usluzi Office 365 dodeljuju klijentima više dugoročnih veza.

 • Stoga, svaki korisnik može da koristi više veza koje zahtevaju duži životni vek.

Savet: Treba da planirate korišćenje propusnog opsega jer ćete uskoro dodati mnogo korisnika u uslugu Office 365? Isprobajte Plan za korišćenje propusnog opsega interneta za Office 365. Tamo postoje dostupni kalkulatori propusnog opsega.

Matematika

Ne postoji praćenje mreže ili alatka za rešavanje problema namenjena za to. Umesto toga, to je zasnovano na izračunavanjima propusnog opsega sa datim ograničenjima i drugim promenljivim.

Maksimalna veličina TCP segmenta

 • Nalazi se u SYN – SYN/ACK.

 • Izvršite ovu proveru u bilo kom praćenju performansi mreže koje ste napravili da biste se uverili da su TCP paketi konfigurisani tako da prenose najveću moguću količinu podataka.

 • Cilj je da vidite MSS od 1460 bajtova za prenos podataka.

 • Ako ste iza proxy servera ili koristite NAT, ne zaboravite da pokrenete ovaj test od klijenta do proxy servera/izlaza/NAT-a i od proxy servera/izlaza/NAT-a do usluge Office 365 da biste dobili najbolje rezultate! Postoje različite TCP sesije.

Netmon

TCP Max Segment Size (MSS) je drugi parametar tri način rukovanja u praćenju mreže, to znači da ćete pronaći potrebne podatke u SYN - SYN/ACK paketa. MSS je zapravo jednostavan da biste videli.

Otvorite bilo koje praćenje performansi mreže i pronađite vezu koja vas zanima ili koja demonstrira problem sa performansama.

Napomene: 

 • Ako gledate praćenje i treba da pronađete saobraćaj koji je relevantan za razgovor, filtrirajte po IP adresi klijenta ili IP adresi proxy servera ili izlaznoj tački ili po obe. Ako idete direktno, moraćete da izvršite proveru odziva URL adrese koju testirate za IP adresu usluge Office 365 u praćenju i da filtrirate po njoj.

 • Gleda u praćenju sekundarnog? Pokušajte da koristite filtere da biste postavili sami. U alatki Netmon, pokrenite pretrage na osnovu URL adresu, kao što su Containsbin(framedata, ascii, "sphybridExample"), obratite pažnju na broj okvira. Koristite nalik frame contains "sphybridExample"u Wireshark. Ako primetite da ste našli udaljeni Winsock (RW-ovi) saobraćaj (se može pojaviti kao [stvarno ACK] u alatki Wireshark), ne zaboravite da povezuje RW-ovi mogu da vide neposredno pre relevantne SYN - SYN/ACKs kao ranije pomenutih. U ovom trenutku, možete snimanje serijski broj, otpustite filter, kliknite na dugme sav saobraćaj u prozoru "mrežni razgovori" u alatki Netmon da biste pogledali najbliži SYN.

 • Ono što je važno je da, ako za vreme praćenja niste primili informacije o IP adresi, pronalaženje URL adrese u praćenju (na primer, deo sphybridExample-my.sharepoint.com) pružiće vam IP adrese po kojima možete da filtrirate.

 1. Pronađite vezu u praćenju koju želite da vidite. Možete to da uradite tako što ćete skenirati praćenje, filtrirati po IP adresi ili izabrati određeni ID razgovora pomoću prozora „Mrežni razgovori“ u alatki Netmon.

  Filtriranje po razgovoru. Kliknite desnim tasterom miša na okvir SYN i kliknite na „Pronađi razgovore, TCP“.

 2. Kada pronađete SYN paket, razvijte TCP (u alatki Netmon) ili Transmission Control Protocol (u alatki Wireshark) na tabli „Detalji o okviru“.

 3. Razvijte TCP opcije i MaxSegementSize.

 4. Pronađite povezani SYN ACK okvir i razvijte TCP opcije i MaxSegmentSize.

 5. Manja od dve vrednosti će biti maksimalna veličina segmenta.

Na ovoj slici da iskoristite ugrađenu kolonu u alatki Netmon koja se zove TCP rešavanje problema.

Praćenje mreže filtrirano u alatki Netmon pomoću ugrađenih kolona.

Ugrađena kolona se nalazi na vrhu table Detalji o okviru. (Da biste se vratili u normalan prikaz, kliknite ponovo na kolone, a zatim odaberite vremensku zonu.)

Pronalaženje padajuće liste „Kolone“ za opciju TCP rešavanje problema (na vrhu rezimea okvira).

Evo filtrirano praćenje u Wireshark. Postoji filter određene MSS vrednost (tcp.options.mss). Okviri SYN, SYN/ACK, ACK rukovanje povezani na dnu Wireshark jednaka detalji o okviru (Pa uokvirili 47 ACK, veze ka 46 SYN/ACK, veze ka 43 SYN) da biste to radi lakše.

Filtrirano praćenje u Wireshark po tcp.options.mss za Max Segment Size (MSS).

Ako treba da proverite selektivnu potvrdu (sledeća tema u ovoj matrici), ne zatvarajte praćenje!

Selektivna potvrda

 • Nalazi se u SYN – SYN/ACK.

 • Morate biti prijavljeni kao „Dozvoljen“ u SYN i SYN/ACK.

 • Selektivna potvrda (SACK) omogućava bolji ponovni prenos podataka kada nedostaju paketi.

 • Uređaji mogu da onemoguće ovu funkciju, što može dovesti do problema sa performansama.

 • Ako ste iza proxy servera ili koristite NAT, ne zaboravite da pokrenete ovaj test od klijenta do proxy servera/izlaza/NAT-a i od proxy servera/izlaza/NAT-a do usluge Office 365 da biste dobili najbolje rezultate! Postoje različite TCP sesije.

Netmon

Selektivna potvrda (SACK) je drugi parametar u SYN-SYN/ACK susretu. Možete da filtrirate praćenje za SYN – SYN/ACK na mnogo načina.

 1. Pronađite vezu u praćenju koju želite da vidite skeniranjem praćenja, filtriranjem po IP adresi ili klikom na ID razgovora pomoću prozora „Mrežni razgovori“ u alatki Netmon.

 2. Kada pronađete SYN paket, razvijte TCP u alatki Netmon ili Transmission Control Protocol u Wireshark u odeljku detalji o okviru.

 3. Razvijte TCP opcije, a zatim SACK.

 4. Pronađite povezani SYN-ACK okvir i razvijte TCP opcije i polje SACK.

 5. Proverite da li je SACK dozvoljen u SYN i u SYN/ACK.

Evo SACK vrednosti onako kako se vidi u alatkama Netmon i Wireshark.

Selective Acknowledgment (SACK) u alatki Netmon kao rezultat tcp.flags.syn == 1.

SACK vrednosti kao što se vide u Wireshark sa filterom tcp.flags.syn == 1.

DNS geografska lokacija

 • Na brzinu veze utiče lokacija na svetu gde Office 365 pokuša da razreši DNS poziv.

 • U usluzi Outlook Online kada se završi prvo pronalaženje DNS servera, lokacija tog DNS servera će se koristiti za povezivanje sa najbližim centrom podataka. Povezaćete se sa Outlook Online CAS serverom, koji će koristiti mrežu okosnice za povezivanje sa centrom podataka (dC) gde su vam uskladišteni podaci. Ovo je brže.

 • Kada pristupa sistemu SharePoint Online, korisnik koji putuje u inostranstvo biće usmeren na aktivni centar podataka – to je centar podataka čija lokacija je zasnovana na matičnoj bazi SPO zakupca (pa će to biti centar podataka u SAD ako se korisnik nalazi u SAD).

 • Lync online ima aktivne čvorove u više centara podataka istovremeno. Kada se zahtevi šalju za Lync online instance, DNS server korporacije Microsoft će utvrditi sa koje lokacije u svetu je došao zahtev i vratiti IP adrese iz najbližeg centra podataka u regionu gde je aktivan Lync online.

Savet: Treba da znate više o tome kako se klijenti povezuju sa uslugom Office 365? Pogledajte članak referenci Povezivanje klijenta (i njegove korisne grafike).

Ping

PsPing

Trebalo bi da zahteva za razrešavanje imena iz klijentskog DNS servera za Microsoft DNS serveri u većini slučajeva rezultat u Microsoft DNS vraćanje IP adresu regionalnog centra podataka (centar). Šta to znači za vas? Ako vaš sedište je na Nambiara, ali putujete u Sjedinjenim Američkim Državama, kada pregledač napravi zahtev za Outlook Online, Microsoft DNS serveri treba dati vam IP adrese centrima podataka u Sjedinjenim Američkim Državama--regionalnog centra podataka. Po potrebi pošta se iz programa Outlook, podaci će putovanja preko korporacije brzo optičke mreže između na centrima podataka.

DNS najbrže radi kada se razrešavanje imena obavi što je bliže moguće lokaciji korisnika. Ako se nalazite u Evropi, treba da odete na Microsoft DNS u Evropi i (idealno) da rukujete centrom podataka u Evropi. Performanse od klijenta u Evropi koje idu u DNS i centar podataka u Americi će biti sporije.

Pokrenite alatku za izvršavanje provere odziva za outlook.office365.com da biste utvrdili u koji deo sveta je usmeren DNS zahtev. Ako ste u Evropi, trebalo bi da vidite odgovor sa nečega kao što je outlook emeawest.office365.com. U Amerikama očekujte nešto poput outlook-namnorthwest.office365.com.

 1. Otvorite komandnu liniju na klijentskom računaru (izaberite stavke Početak > Pokreni > cmd iliWindows taster > otkucajte cmd).

 2. Otkucajte ping outlook.office365.com, a zatim pritisnite taster ENTER.

  Ne zaboravite, da biste naveli -4 , ako želite da navedete za proveru odziva putem IPv4. Može da ne uspe da dobije odgovor od ICMP pakete, ali trebalo bi da vidite ime DNS kojem je usmerena zahtev.

Ako želite da vidite brojke kašnjenja za ovu vezu, pokušajte da izvršite PsPing do IP adrese servera koju je vratilo izvršavanje provere odziva.

Ping za outlook.office365.com prikazuje rezoluciju u outlook- namnorthwest.

PSPing za IP adresu vraćen od strane ping na outlook.office365.com koji prikazuje prosečno kašnjenje od 28 milisekundi.

Rešavanje problema sa Office 365 aplikacijom

Netmon

HTTPWatch

F12 konzola u pregledaču

Ne možemo Prekrijte alatki koje se koriste u određenu aplikaciju za rešavanje problema u ovom članku specifične za mrežu. Ali ćete pronaći resurse koje možete koristiti na ovoj stranici.

Srodne teme

Upravljanje Office 365 krajnje tačke
Rešavanje problema sa Office 365 povezivanja

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×