Rešavanje problema sa otpremanjem datoteka na veb lokaciju OneDrive

Rešavanje problema sa otpremanjem datoteka na veb lokaciju OneDrive

Poslednji put ažurirano: aprila 2018.

Ovo su neke poruke o grešci koje možete dobiti kada pokušate da otpremite datoteke sa OneDrive veb sajta sa mogućim rešenjima. Pomoć za datoteke koje se ne sinhronizuju potražite u članku Kako se rešavaju problemi sa sinhronizacijom usluge OneDrive.

Problemi sa snimcima kamere

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Onemogućite otpremanje sa kamere u postavkama aplikacije OneDrive (korake možete da pronađete u vodičima za to kako se koristi OneDrive u operativnom sistemu iOS, OneDrive za Android, ili Korišćenje usluge OneDrive na Windows Phone uređaju).

 2. Idite na OneDrive veb sajt i preimenujete fasciklu „Snimci kamere“. (Pokušajte da koristite pretragu da biste je pronašli.)

 3. Omogućite otpremanje sa kamere.

  To pokreće ponovo otpremanje svih slika snimaka kamere sa mobilnog uređaja u oblak. Proverite da li je veza jaka pre nego što izvršite ove korake.

  Savet: OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

OneDrive ne može da otpremi ovu datoteku

Tu poruku možda dobijate zbog nekog od ovih razloga:

 • Došlo je do problema sa OneDrive. Pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

 • Veza sa uslugom OneDrive izgubila se tokom prenosa datoteke ili niste bili prijavljeni u OneDrive. Prijavite se u OneDrive pomoću Microsoft naloga, a zatim ponovo pokušajte da otpremite datoteku.

 • Nemate dozvolu za pristup datoteci. Ako je datoteka na serveru, uverite se da možete da otvorite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite. Obratite se administratoru mreže za više informacija o tome kako da dobijete dozvolu za pristup datoteci.

 • Nemate dozvolu za otpremanje datoteke u fasciklu koju ste izabrali. Izaberite fasciklu za koju imate dozvolu za uređivanje, a zatim ponovo pokušajte da otpremite datoteku.

Datoteka sa ovim imenom već postoji

Izaberite stavku Zameni da biste zamenili postojeću datoteku ili Zadrži obe da biste preimenovali datoteku koju otpremate.

Napomena: Ako datoteka nema oznaku tipa, nije moguće otpremiti je na lokaciju koja sadrži fasciklu sa istim imenom.

Nije moguće zameniti ovu datoteku zato što je otvorena

Odaberite datoteku koju pokušavate da zamenite. U nekim slučajevima može da bude lakše da sačuvate ili preuzmete datoteku sa novim imenom datoteke, izbrišete originalnu datoteku i preimenujete novu datoteku na ime originalne datoteke.

Žao nam je, OneDrive ne može da otprema fascikle ili prazne datoteke

Da biste otpremili datoteke u novu fasciklu u usluzi OneDrive, prvo kreirajte fasciklu, a zatim otpremite datoteke u nju. Sa veb lokacije OneDrive nije moguće otpremiti datoteke koje imaju 0 bajtova.

Savet: Ako koristite Windows 10, Windows 8.1 ili Windows RT 8.1 ili imate instaliranu besplatnu OneDrive aplikaciju za računare, možete da otpremate čitave fascikle u OneDrive, čak i bez odlaska na veb sajt OneDrive.

Ova datoteka je prevelika

Ako koristite Internet Explorer 10 ili noviju verziju nekog drugog popularnog veb pregledača, u OneDrive možete da otpremate datoteke čija je veličina 20 GB. Ako koristite stariji veb pregledač, ne možete da otpremate datoteke veće od 300 MB.

Saveti: 

 • Datoteke veličine do 20 GB možete da otpremate ako koristite Windows 10 ili Windows 8.1 ili instalirate besplatnu OneDrive aplikaciju za stone računare.

 • Za prenos velikih datoteka ili mnogo datoteka preporučujemo da dodate datoteke u OneDrive aplikaciju za stone računare, umesto da koristite dugme „Otpremi“ na veb sajtu.

Nemate dovoljno skladišta

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u prostor koji je dostupan za skladištenje. Da biste videli koliko vam je preostalo prostora ili da biste dobili još prostora za skladištenje, pređite na stranicu „Skladište“.

OneDrive ne može da otpremi ovu datoteku na ovu lokaciju

Puna putanja (uključujući ime datoteke) je predugačka. Putanja mora da sadrži manje od 442 znaka. Skratite ime datoteke ili imena potfascikli u usluzi OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Ova datoteka sadrži ograničene znakove

Ime datoteke sadrži znakove koji nisu dozvoljeni. Promenite njeno ime tako da ne počinje ili se završava razmakom, da se ne završava tačkom ili da ne uključuje neke od ovih znakova: / \ < > : * " ? |

Ova imena nisu dozvoljena za datoteke ili fascikle: AUX, PRN, NUL, CON, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9

Da biste preimenovali datoteku ili fasciklu pre nego što ih sačuvate ili otpremite, izaberite datoteku ili fasciklu i pritisnite taster F2. Korisnici Mac računara trebalo bi da preimenuju datoteku ili fasciklu tako što će ih izabrati i pritisnuti taster Return.

OneDrive ne može da pronađe ovu datoteku

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

OneDrive ne može da pristupi ovoj datoteci

Datoteka je možda otvorena u drugom programu. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite program, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Ako je datoteka na prenosivom uređaju, kao što je CD ili USB fleš disk, datoteka možda nije dostupna. Proverite da li je prenosivi uređaj ispravno povezan sa računarom, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Još ispravki za nedavne probleme sa programom OneDrive

Posetite OneDrive centar pomoći.

Potražite pomoć tako što ćete poslati e-poruku timu podrške za OneDrive. U OneDrive aplikaciji za mobilne uređaje prodrmajte uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije o usluzi OneDrive.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×