Rešavanje problema sa OneDrive sinhronizacijom

Žao nam je što imate poteškoće sa sinhronizovanjem usluge OneDrive. 

Sledeći koraci obezbeđuju da OneDrive ili OneDrive for Business aplikacije i procesi ispravno funkcionišu, da možete da pristupate datotekama na mreži i da imate dovoljno prostora da sinhronizovanje odgovarajućih datoteka.

Prvo, izaberite svoj operativni sistem.

 1. Potražite OneDrive ikonu oblaka na sistemskoj traci poslova, sa krajnje desne strane trake zadataka ili na njenom dnu.

  Napomene: 

  • Možda ćete morati da kliknete na strelicu Prikaži skrivene ikone pored sistemske trake poslova da biste videli ikonu OneDrive ili da kliknete na dugme Pritisnite taster Windows i počnete da kucate „izaberite koje će se ikone“ da biste prikazali opciju postavki sistemske trake poslova, a zatim prikažite Microsoft OneDrive. Ako se ikona i dalje ne pojavljuje na sistemskoj traci poslova, OneDrive možda nije pokrenut. Kliknite na dugme  Pritisnite taster Windows , otkucajte OneDrive in u polju za pretragu, a zatim kliknite na stavku OneDrive u rezultatima pretrage.

  • Ako imate lični OneDrive i OneDrive for Business nalog, možda ćete videti dve ikone: jednu belu (to je „Lični“ OneDrive) i jednu plavu (OneDrive for Business organizacije).

  • Na slici ispod, „Contoso“ je izmišljeno ime koje korporacija Microsoft koristi kao primer preduzeća. Trebalo bi da vidite ime svoje organizacije.

 2. Ako vidite crveni krug sa belim krstićem preko ikone OneDrive , kliknite na ikonu i izaberite stavku Prikaz problema prilikom sinhronizacije.

  Ikona crvenog krstića „OneDrive ne može da otpremi“

  Dijalog opisuje grešku i pruža rešenje.

  onedrive datoteku nije moguće sinhronizovati

 3. Ako nema crvenog kruga, izaberite ikonu i oznaku koja se najbliže podudara sa vašom:

  onedrive lično

  Snimak ekrana koji prikazuje belu ikonu OneDrive u operativnom sistemu Windows 8.1.

  Snimak ekrana koji prikazuje kursor postavljen iznad plave ikone OneDrive na traci zadataka sa tekstom OneDrive – Contoso.

  Ikona „OneDrive for Business“ na traci zadataka

  Idite na rešenja

  Idite na rešenja

  Idite na rešenja

  Idite na rešenja

 4. Ako ne vidite nijednu OneDrive ikonu, pritisnite dugme  Pritisnite taster Windows (ili kliknite na dugme Start u starijim verzijama operativnog sistema Windows), otkucajte OneDrive u polju za pretragu, a zatim izaberite stavku OneDrive (odnosno Microsoft OneDrive ili OneDrive for Business u starijim verzijama).

 5. Ako se OneDrive i dalje ne pokreće, preuzmite najnoviju verziju aplikacije OneDrive i instalirajte je. 

  Napomene: OneDrive for Business korisnici:

  • Najnovija verzija aplikacije OneDrive podržava i OneDrive for Business korisnike sa poslovnim ili školskim Office 365 nalogom – treba samo jednom da je preuzmete.

  • Ako nemate poslovni ili školski Office 365 nalog, biće vam potrebna prethodna verzija usluge OneDrive for Business. Pročitajte kako da instalirate OneDrive for Business za SharePoint. Ako niste sigurni koja vam verzija usluge OneDrive for Business treba, obratite se administratoru mreže.

 6. Kada se pokrene instaliranje usluge OneDrive, unesite OneDrive nalog, a zatim izaberite stavku Prijavljivanje da biste podesili nalog.

  Snimak prvog ekrana procesa podešavanja usluge OneDrive

Pročitajte više

Popravke ili privremena rešenja za nedavne probleme u usluzi OneDrive

Šta znače OneDrive ikone?

Šta znače kodovi OneDrive grešaka?

Rešavanje problema u slučajevima kada ne možete da sinhronizujete OneNote

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×