Rešavanje problema sa nadogradnjom kolekcije lokacija

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Kad kolekciju lokacija nadogradite na SharePoint Online 2013 režim, povremeno može doći do grešaka. Ovaj članak vam pomaže da razumete ove greške i kako da ih rešite.

Provera statusa nadogradnje i datoteka evidencije

Indikatori statusa nadogradnje i datoteke evidencije bi trebalo da vam daju predstavu o tome šta je krenulo po zlu prilikom procesa nadogradnje. Preporučujemo da pažljivo pregledate sve greške u datotekama evidencije nadogradnje. Upozorenja ne ukazuju uvek na problem, ali takođe je potrebno i njih da pregledate da biste utvrdili da li neka od njih imaju potencijal da uzrokuju još više problema.

  1. Pregled stranice sa statusom nadogradnje za vašu kolekciju lokacija.

    Na stranici Postavke lokacije (Postavke Mali zupčanik „Postavke“ koji je zauzeo mesto postavki lokacije. > Postavke lokacije) za kolekciju lokacije, u odeljku Administracija kolekcije lokacija izaberite stavku Nadogradnja kolekcije lokacija. Na stranici „Nadogradnja kolekcije lokacija“ izaberite stavku Pregled statusa nadogradnje kolekcije lokacija.

  2. Ako se stranice ne prikazuju, proverite stranicu Postavke lokacije. Ako stranica Postavke lokacije radi i nadogradnja je uspela, možda postoje problemi sa master stranicom ili matičnom stranicom. Ako stranica Postavke lokacije ne radi, proverite u datoteci evidencije nadogradnje kolekcije lokacija postoje li informacije o problemu.

  3. Pregled datoteka evidencije nadogradnje kolekcije lokacija. Datoteke evidencije nadogradnje kolekcije lokacija možete da pregledate tako što ćete da kliknete na vezu na stranici sa statusom nadogradnje za kolekciju lokacija.

Uobičajeni problemi

Proverite da li sledeći problemi uzrokuju grešku u nadogradnji, upozorenje ili problem na vašoj lokaciji.

P: Ne vidim na stranici kontrolu korisničkog interfejsa koja je pre bila tamo

O: Uspostavite početnu vrednost stranice na podrazumevanu verziju.

Unošenje promena na lokaciji korisničkog interfejsa može da uzrokuje probleme sa nadogradnjom lokacije. Ako je stranica prilagođena da kontrolu korisničkog interfejsa smesti na nestandardnu lokaciju, možete da uspostavite početnu vrednost stranice na podrazumevanu verziju za oporavak kontrole.

Da uspostavite početnu vrednost stranice, možete da koristite vezu Vrati na definiciju lokacije u okviru Radnje na lokaciji na stranici „Postavke lokacije“ ili koristite komandu Vrati na predložak u sistemu SharePoint Designer 2013.

P: Prikaz na velikoj listi više ne radi

O: Kreirajte indeksirane kolone, fascikle ili nove prikaze za velike liste. Vašim postojećim prikazima ćete možda morati da dodate indeksiranu kolonu.

Ako je lista veoma velika, a korisnici upotrebljavaju prikaz ili izvršavaju upit koji premašuje granicu ili prag ograničenja, prikaz ili upit neće biti dozvoljen. Možete da kreirate indeksirane kolone sa filtriranim prikazima, organizujete stavke u fascikle, postavite ograničenje stavke na stranici za veliki prikaz ili da upotrebite spoljnu listu. Više informacija o ograničenju velike liste i načinima za rešavanje problema sa velikim listama potražite u članku Upravljanje listama i bibliotekama sa velikim brojem stavki.

P: Vidim grešku o dupliranom imenu tipa sadržaja

O: Preimenujte tipove sadržaja ili polja koji nisu uslaglašeni sa podrazumevanim imenima.

Prilagođeni elementi (poput tipa sadržaja) ponekad mogu imati ime koje nije usaglašeno sa imenom u novoj verziji. U datotekama evidencije nadogradnje možete videti greške poput sledećih:

Neuspešna aktivacija funkcija kolekcije lokacija na URL adresi lokacije. Izuzetak: pronađeno je „ime“ dupliranog imena tipa sadržaja

Ova greška ukazuje da je prilagođeni tip sadržaja dodat u navedenu lokaciju u sistemu SharePoint Online 2013. Prilikom nadogradnje na sistem SharePoint Online 2013 njegovo ime nije bilo podudarno sa podrazumevanim tipom sadržaja pod istim imenom. Prilagođeni tip sadržaja na navedenoj lokaciji preimenujte u drugačije ime i ponovo pokrenite nadogradnju.

Napomena: Preimenovanje ili uklanjanje tipa sadržaja može uzrokovati prestanak rada svih prilagođavanja koji zavise od tog tipa sadržaja.

Više informacija potražite u članku Prilikom provere ispravnosti kolekcije lokacija pronađeni su neusaglašeni tipovi sadržaja i Kreiranje ili prilagođavanje tipa sadržaja.

P: Moja lokacija izgleda ružno, ne ponaša se kako se očekuje ili vidim greške u skriptama

O: Uredite stranicu ili uspostavite vrednost stranice na podrazumevanu verziju, ili ukloni ili zameni prilagođene datoteke.

Ove probleme mogu uzrokovati problem sa prilagođenim ili umetnutim JavaScript ili CSS datotekama.

P: Prilagođeni sadržaj na mojoj lokaciji je nestao ili ne radi

O: Promenite master stranicu ili promenite sadržaj tako da je nisu neophodni drugačiji rasporedi zone veb segmenta.

Master stranica možda ima drugačije rasporede zona i sadržaj se možda više neće ispravno referencirati. Takođe, u krajnjoj nuždi možete uspostaviti vrednost stranice na podrazumevanu verziju. Međutim, možete izgubiti sadržaj koji je vezan isključivo za datu zonu ako uspostavite početnu vrednost stranice.

P: Dobijam grešku u kojoj piše da nije moguće prikazati kontrolu ili stranicu

O: Uradite nešto od sledećeg:

Ako je dodat veb segment koji nije instaliran, obratite se administratoru zakupca da biste ga instalirali. Ako veb segment više nije dostupan ili nije podržan, koristite veb segment u prikazu za održavanje da biste uklonili veb segment sa stranice (uklonili, a ne samo zatvorili veb segment).

Ako je stranica direktno uređena, ponovo je uredite da biste uklonili kontrolu ili veb segment ili uspostavili vrednost stranice na podrazumevanu vrednost.

Veb segment ili druga kontrola koja nije instalirana ili više nije podržana mogu biti dodati na stranicu. Veb segment je dodat u zonu ili je stranica direktno uređena za dodavanje kontrole ili reference veb segmenta direktno u liniju (verovatno na master stranici).

Može biti potrebno da se aktivira SharePoint funkcija.

Više informacija potražite u člancima Omogućavanje ili onemogućavanje funkcija kolekcije lokacija i Otvaranje i korišćenje stranice „Održavanje veb segmenata“.

P: Dobijam grešku u kojoj piše da nije moguće kreirati podlokaciju zasnovanu na predlošku podlokacije jer predloška podlokacije koristi verziju 2010 Experience, a moja kolekcija lokacija je u verziji 2013 Experience.

O: Ponovo kreirajte predložak lokacije u verziji 2013 Experience.

Za ponovo kreiranje predloška lokacije kreirajte novu podlokaciju zasnovanu na verziji 2013 Experience, ponovo je prilagodite tako da se podudara sa predloškom koji ste prethodno imali, a zatim prilagođenu podlokaciju sačuvajte kao predložak.

Više informacija potražite u članku Nadogradnja predložaka lokacije.

P: Moja tema nije primenjena na stranice na mojoj nadograđenoj lokaciji

O: Ponovo kreirajte temu koristeći nove funkcije za kreiranje tema u sistemu SharePoint 2013.

Mašina za kreiranje tema je u potpunosti redizajnirana u sistemu SharePoint 2013, tako da je kreiranje tema sada moćnije i fleksibilnije, a nadograđivanje tema olakšano. Međutim, ne postoji podrška za nadogradnju THMX datoteke iz sistema SharePoint 2010 u SharePoint 2013.

Da biste rešili ovaj problem, potrebno je da prvo kreirate procenu kolekcije lokacija, a zatim da ponovo kreirate temu koristeći funkcije za kreiranje tema u sistemu SharePoint 2013.

P: Moje prilagođeno brendiranje ne izgleda kako treba ili postoje problemi sa mojom nadograđenom lokacijom

O: Kreirajte procenu kolekcije lokacija, a zatim ponovo kreirajte master stranicu na SharePoint 2013 lokaciji.

Unete su promene na podrazumevanoj master stranici i CSS datotekama da bi podržale novi, brži i fluidniji korisnički interfejs sistema SharePoint 2013. Iz ovog razloga ne možete primeniti master stranicu kreiranu u sistemu SharePoint 2010 na lokaciju u sistemu SharePoint 2013. Međutim, kad nadogradite svoju SharePoint 2010 lokaciju na SharePoint 2013, uspostavljena je početna vrednost master stranice tako da koristi podrazumevanu master stranicu u sistemu SharePoint 2013. Dakle, vaša lokacija se neće pojaviti sa prilagođenim brendiranjem nakon nadogradnje.

Da biste rešili ovaj problem, kreirajte procenu kolekcije lokacija, a zatim ponovo kreirajte master stranicu na SharePoint 2013 lokaciji.

P: Moja nadograđena lokacija se uopšte ne prikazuje; umesto nje vidim „neočekivanu grešku“ sa ID-jem korelacije.

O: Vašem prilagođenom brendiranju potrebna je prilagođena master stranica koja sadrži prilagođenog čuvara mesta za sadržaj.

Ako vaša prilagođena master stranica sadrži prilagođenog čuvara mesta za sadržaj i ako prilagođeni rasporedi stranica takođe sadrže ovog prilagođenog čuvara mesta, moguće je da greška sprečava prikaz matične stranice vaše lokacije nakon nadogradnje. Umesto toga, možete videti poruku o grešci „Došlo je do neočekivane greške“ nakon nadogradnje.

P: Kada kliknem na dugme za kreiranje lokacije za procenu, dobijam poruku o grešci sa ID-jem korelacije.

O: SharePoint dodaje „–eval“ na kraj URL adrese lokacije za procenu, što može dovesti do toga da URL premaši ograničenje broja znakova.

Ako dodavanja „– eval” dovodi do toga da URL premaši ograničenje broja znakova, a zatim ćete dobiti grešku ID korelacije. Duge URL adresa je možda izazvalo duboke fascikle strukture i/ili fascikle i datoteke sa dugačka imena. Ako dobijate ovu grešku, podršku da radite sa da identifikujete URL adrese koje premašuju ograničenje od i obezbeđuje korake za rešavanje problema.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×