Rešavanje problema sa konačnim greškama

Ovo su greške na koje možete naići sa Finetime i šta treba da uradite u vezi sa njima.

Nepodržani Microsoft nalog

Findvreme funkcioniše samo sa Office 365 Business nalogom koji koristi višezakupni poštansko sanduče hostovanog u programu Exchange. Ako pokušate da se prijavite pomoću bilo kog drugog naloga e-pošte, dobićete grešku slično:

"Ovo ne izgleda kao radna ili školska e-pošta. Ne možete da se prijavite ovde pomoću ličnog naloga. Umesto toga koristite svoj poslovni ili školski nalog. "

"Ovo ne izgleda kao radna ili školska e-pošta. Ne možete da se prijavite ovde pomoću ličnog naloga. Umesto toga koristite svoj poslovni ili školski nalog. "

Jedino rešenje je da se prijavite pomoću podržanog naloga e-pošte.

SMTP adresa

Greška na SMTP adresi obično se javlja tokom instalacije. FindTime koristi e-poruke u fascikli "poslata fascikla" ili postojeće zakazane obaveze u kalendaru da bi utvrdila neke od vaših postavki.

Greška će biti slična:

"Ne možemo da dobijemo vašu SMTP adresu. Uverite se da imate barem jednu e-poštu u fascikli "poslato" ili planirate zakazanu obavezu ili sastanak u kalendaru i pokušajte ponovo. "

Slanje e-poruke ili kreiranje zakazane obaveze radi rešavanja problema.

Veza poštanskog sandučeta

Ako pokušate da prijavite grešku u sličnim proizvodnu i pogrešnoj temi ispod, verovatno imate problema sa povezivanjem poštanskog sandučeta:

 "Ne možemo da se poveћemo sa vašim poštanskim sandučetom ili zbog Access dodelskog isteka ili zbog uslovnog uslovno multifaktor odobrenja. Pokušajte ponovo. Savet: Isprobajte i u programu bolničnet.

Pokušajte ponovo da se prijavite. Ako to ne reši problem, pokušajte da se prijavite izvan mreže preduzeća. Kada se jednom prijavite, trebalo bi da pristupite Fineprogramu na mreži.

Takođe razmotrite probleme sa konfiguracijom ADFS. Pogledajte Office savremeni & ADFS: omogućavanje da radi više. 

Problemi sa konfiguracijom ADFS

Ako ste usmereni na praznu stranicu ili primite grešku sličnu drugoj ispod kada pokušate da se prijavite ili povežete FindTime, verovatno ćete pokrenuti problem izazvan pomoću konfiguracije ADFS.

Greška konfiguracije ADFS

Pogledajte Office savremeni & ADFS: omogućavanje da radi na način rešavanja ovoga. 

Obratite se podršci

Ako primite grešku koja vam sugeriše da se obratite podršci, ponovo pokušajte da se prijavite pre nego što to uradite. To isključuje nemoguće probleme koji se rešavaju.

Greška će biti slična:

"Pokušajte ponovo. Ako se problem i dalje javlja, pogledajte naše informacije o rešavanju problema ili nas kontaktirajte. "

"Pokušajte ponovo. Ako se problem i dalje javlja, pogledajte naše informacije o rešavanju problema ili nas kontaktirajte i obezbedite nam ovaj ID: [ID ovde ide] "

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×