Rešavanje problema sa isporukom za kôd greške 550 5.1.10 u usluzi Office 365 e-pošte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Problema slanja i primanja e-porukama može biti frustrirajuće. Ako dobijete za izveštaj o neisporučivanju (NDR), naziva se poruke, za kôd greške 550 5.1.10 ovaj članak može pomoći da reši problem i da je poslao poruku.

simbol korisnika e-pošte

Ova poruka se dobio. Pomozi mi da popravim.

Simbol administratora

Ja sam administrator e-pošte; Kako da rešim?

Zašto sam dobio ovu se poruku?

Koje je ova poruka se sa kodom greške 5.1.10 za jedan od dva razloga:

 • E-adresu koju je poslao poruku da ne postoji ili nije moguće pronaći. Idite na dobio ovu poruku se. Pomozite mi da popravim ga

 • Neko drugi, obično bezvredne pošte, ti dvojnik tako što ćete poslati poruku sa e-adresu u polju "od". Ovo se zove lažnog e-pošte. Ne postoji poslat e-adresu, a imate se poruke za njega. Ovaj tip se poruka koja se zove Povratna rasuta pošta i mogu se zanemaruju ili izbrisati.

  Povratna rasuta pošta sama je bezopasna, ali ako dobijate mnogo toga, postoji mogućnost da vaš računar ili uređaj nije sa slanjem bezvredne e-pošte od malvera. Razmotrite pokretanje skeniranje protiv malvera. Pored toga, pomoć pri sprečavanju bezvredne pošte iz imitiranje vi ili drugi korisnici u vašoj organizaciji, zatražite od administratora e-pošte da biste pročitali ovu temu: Podešavanje SPF u sistemu Office 365 pomoć pri sprečavanju lažnog.

Ova poruka se dobio. Pomozi mi da popravim.

Proverite da li je e-adresu primaoca ispravne, a zatim ponovo pošaljite poruku. Ako to ne reši problem, obratite se službi za primaoca i Zamolite ga da proveri njihove pravila za prosleđivanje i postavke.

Korišćenje programa Outlook   

 1. Kliknite dvaput na se poruka koju ste primili da biste ga otvorili.

 2. Sa kartice " izveštaj " Ponovoodaberite stavku Pošalji.

  Snimak ekrana prikazuje karticu "izveštaj" se poruke sa opcijom ponovo poslali i tekst u telu e-poruku koja kaže da poruka nije bilo moguće isporučiti.

  Ako originalnu poruku koju ste poslali prilog većim od 10 MB, opciju Ponovo pošaljete možda neće biti dostupne ili možda neće raditi. Umesto toga, otvorite originalnu poruku iz fascikle " Poslate stavke " i ponovo pošalje. Više informacija potražite u članku ponovno slanje poruke e-pošte.

 3. U novu kopiju poruka, izaberite primaoca e-adresu u polju , a zatim pritisnite taster Delete .

 4. Uklonite adresu primaoca sa liste za automatsko dovršavanje kako biste obezbedili da Outlook ne koristi zastarelih e-adresu. Ako na listi za automatsko dovršavanje ne iskače kada probate ovo ili adresu primaoca nije naveden, preskočite ovaj korak. Pratite ove korake:

  1. U polju za počnite da kucate e-adresu primaoca dok se pojavljuje na listi za automatsko dovršavanje padajuće liste, kao što je prikazano ispod.

  2. Snimak ekrana prikazuje opciju ponovo poslali e-poruke. U ponovno polje, automatsko dovršavanje obezbeđuje e-adresu primaoca na osnovu prvih nekoliko slova otkucali ime primaoca.
  3. Koristite taster STRELICA NADOLE da biste izabrali primaoca sa padajuće liste automatskog dovršavanja i pritisnite taster Delete ili odaberite ikonu Izbriši Ikona stavke „Izbriši“ sa desne strane e-adresu.

 5. U polju, nastavite sa kucanjem celu primalaca e-adresu. Uverite se da ste ispravno napisali adresu.

  Snimak ekrana prikazuje opciju ponovo poslali e-poruke. U ponovno polje, adresu primaoca pružili funkciju automatskog dovršavanja.
 6. Kliknite na dugme Pošalji.

Korišćenje programa Outlook na Vebu   

 1. Izaberite se e-pošte koju ste primili da biste ga otvorili.

 2. U oknu za čitanje poruka, odmah ispod informacije iz zaglavlja poruke, odaberite stavku da biste poslali ovu poruku, kliknite ovde.

  Snimak ekrana prikazuje deo poruku nije moguće isporučiti se sa opcijom da ponovo pošaljete poruku.

  Ako ste poslali originalnu poruku prilog većim od 10 MB, opciju da biste poslali ovu poruku ponovo neće biti dostupna. Umesto toga, ponovno originalnu poruku iz fascikle " Poslate stavke ".

 3. Na red za nove kopije poruke, Odaberite ikonu Izbriši Ikona stavke „Izbriši“ sa desne strane e-adresu da biste izbrisali adresu primaoca.

  Snimak ekrana prikazuje red e-poruke sa opcijom da biste izbrisali e-adresu primaoca.
 4. Uklonite adresu primaoca sa liste za automatsko dovršavanje kako biste obezbedili da Outlook ne koristi zastarelih e-adresu. Pratite ove korake:

  1. Na na prazan da linija, počnite da kucate ime ili e-adresu primaoca dok se pojavljuje na listi za automatsko dovršavanje padajuće liste.

   Snimak ekrana prikazuje red e-poruke sa opcijom da biste izbrisali e-adresu primaoca. U polje, automatsko dovršavanje obezbeđuje e-adresu primaoca na osnovu prvih nekoliko slova otkucali ime primaoca.
  2. Koristite taster STRELICA NADOLE da biste izabrali primaoca sa liste za automatsko dovršavanje, a zatim pritisnite taster Delete. Ili, zadržite pokazivač miša iznad ime i kliknite na ikonu Izbriši Ikona stavke „Izbriši“ sa desne strane e-adresu.

 5. Na liniji da nastavite sa kucanjem celu primalaca e-adresu. Proverite da li ste ispravno napisali adresu.

 6. Kliknite na dugme Pošalji.

Kontakt primaoca na neki drugi način (putem telefona, na primer) i Zamolite ga da proveri za prosleđivanje pravila ili postavke koje mogu biti prosleđivanje poruka na e-adrese koje ne postoji ili ne radi. Ako imaju prosleđivanje skup nagore, ili treba da promenite e-adrese koje poruke prosleđeni ili oni bi trebalo da onemogućite pravilo za prosleđivanje ili postavku.

Office 365 podržava više načina za automatsko prosleđivanje poruka. Ako primalac poruke koristi Office 365, tražite od njih da biste pregledali Ažuriranje, onemogućavanje ili uklanjanje pravila prijemnog poštanskog sandučeta prosleđivanje i onemogućite nalog prosleđivanje odeljcima ispod. Ako se problem ponavlja nakon izvršavanju ovih koraka, zatražite od primaoca da uputite njihove administrator e-pošte na ja sam administrator e-pošte Kako da rešite ovo? odeljak ispod.

Ažuriranje, onemogućavanje ili uklanjanje pravila prijemnog poštanskog sandučeta prosleđivanja   

 1. U Office 365, prijavite se na svoj korisnički nalog.

 2. Kliknite na ikonu zupčanika u gornjem desnom uglu da biste prikazali okno postavke .

 3. Izaberite aplikaciju postavke > Pošta.

  Snimak ekrana prikazuje okno "postavke" sa opcijom "pošta" markirane u na vaš odeljka postavke aplikacije.
 4. Iz Opcije okna za navigaciju sa leve strane, izaberite stavku Pošta > Automatska obrada > pravila prijemnog poštanskog sandučeta i počisti.

  Prikazuje oblast pravila prijemnog poštanskog sandučeta za opciju pravila prijemnog poštanskog sandučeta i počisti u opcijama za poštu u usluzi Office 365. Možete da kreirate, uređivanje i brisanje pravila prijemnog poštanskog sandučeta da rukujete e-pošte.
 5. Ažuriranje, isključivanje ili brisanje sva pravila koja može biti prosleđivanje poruke pošiljaoca na nepostojeće ili slomljeni e-adresu.

Onemogućavanje naloga prosleđivanja   

 1. Prijavite se na nalog Office 365 i iz iste Opcije za navigaciju kao što je prikazano iznad, izaberite stavku Pošta > Nalozi > Prosleđivanje.

  Snimak ekrana prikazuje prosleđivanje opciju stranice sa zaustavi kada je izabrana opcija za prosleđivanje.
 2. Izaberite stavku Zaustavi prosleđivanje i kliknite na dugme Sačuvaj da biste onemogućili nalog prosleđivanje.

Ja sam administrator e-pošte Kako da rešim?

Ako pošiljalac koji su ova poruka se ne možete da rešite problem pomoću gorenavedenih koraka, problem može biti da nije ispravno konfigurisan sistem za e-poštu na drugoj strani. Ako ste administrator e-pošte primaoca, pokušajte sa sledećim opcijama, a zatim zamolite pošiljaoca da vam ponovo pošalje poruku:

Da biste potvrdili da je primalac postoji i dodelio aktivni licence:

 1. U centru administracije Office 365 , odaberite stavku Korisnici da biste otišli na stranicu " aktivni korisnici ".

 2. U dijalogu aktivni korisnici > Filteri za pretraživanje polja, otkucajte deo imena primaoca, a zatim pritisnite taster Enter da biste pronašli primaoca. Ako primalac ne postoji, onda morate da kreirate novi poštansko sanduče ili kontakta za ovog korisnika. (Više informacija potražite u članku Dodavanje korisnika pojedinačno ili grupno u Office 365 – pomoć za administratore.) Ako primalac postoji, uverite se da korisničko ime se podudara sa e-adresu pošiljaoca koristi.

  Snimak ekrana prikazuje odeljak stranice "aktivni korisnici" sa termin za pretragu, „ali”, ste otkucali u polje za pretragu susedne sa opcijom "Filteri" koji je podešen na sve korisnike. Ispod, na kompletnu prikaz i korisničko ime su prikazane.
 3. Ako u Office 365se hostuje poštansko sanduče korisnika, kliknite na zapis korisnika da pregledate njihove detalje i potvrdite da su je dodeljen važeću licencu za e-poštu (na primer, Office 365 Enterprise E5 licencu za).

  Snimak ekrana prikazuje informacije za korisnika koji se zove ali Belew. Oblast licence proizvoda prikazuje da nema proizvoda dodelili za korisnika i opcija za uređivanje je dostupna.
 4. Ako poštansko sanduče korisnika se hostuje u Office 365, ali bez dozvole je dodeljena, odaberite stavku Uredi i korisniku dodelite licencu.

  Prikazuje licence za Office 365 Enterprise E5 dostupna 12 licenci.

Office 365 pruža sledeće funkcije za korisnike i administratore e-pošte za prosleđivanje poruka na drugu e-adresu:

 • Prosleđivanje pomoću pravila prijemnog poštanskog sandučeta (korisnik)

 • Prosleđivanje nalog (korisnika i e-pošte administratora)

 • Prosleđivanje pomoću pravila za protok pošte (e-pošte administratora)

Pratite sledeće korake da biste rešili problem oštećenih pošte primaoca i prosleđivanje pravilo ili postavke.

Prosleđivanje pomoću pravila prijemnog poštanskog sandučeta (korisnik)   

Primalac može imati pravila prijemnog poštanskog sandučeta koje je prosleđivanje poruka na problematično e-adresu. Pravila prijemnog poštanskog sandučeta su dostupne samo za korisnika (ili neko Delegirani pristup svoj nalog). Pročitajte članak Ažuriranje, onemogućavanje ili uklanjanje pravila prijemnog poštanskog sandučeta prosleđivanje za kako korisnik ili svog delegata, možete promeniti ili ukloniti oštećenu prosleđivanje pravilo prijemnog poštanskog sandučeta.

Prosleđivanje nalog (korisnika i e-pošte administratora)   

 1. U centru administracije Office 365 , odaberite stavku Korisnici.

 2. U dijalogu aktivni korisnici > Filteri za pretraživanje polja, otkucajte deo imena primaoca i pritisnite taster Enter da biste pronašli primaoca. Kliknite na korisnički zapis da biste videli detalje.

 3. Sa stranice profila korisnika, izaberite stavku Postavke pošte > Prosleđivanje e-pošte > Uredi.

  Snimak ekrana prikazuje stranicu korisničkog profila za korisnika koji se zove ali Belew sa e-poštom prosleđivanje skup zatvoreno i dostupnih opcija za uređivanje.
 4. Isključi Prosleđivanje e-pošte i izaberite stavku Sačuvaj.

  Snimak ekrana prikazuje stranicu korisničkog profila za korisnika koji se zove ali Belew sa e-poštom prosleđivanje skup zatvoreno i dostupnih opcija za uređivanje.

Prosleđivanje pomoću pravila za protok pošte (e-pošte administratora)   

Za razliku od pravila prijemnog poštanskog sandučeta koje su povezane sa poštanskog sandučeta korisnika, pravila za protok pošte postavke širom organizacije i mogu samo se kreira i uređivani Administratori e-pošte.

 1. U centru administracije Office 365 izaberite centre administracije > Exchange.

  Snimak ekrana prikazuje Office 365 centar administracije pomoću administrator centri opciju razvijena i Exchange izabrana.
 2. U Exchange centru administracije idite na stavke Protok pošte > Pravila.

 3. Potražite neki preusmeri pravila koja može da pošalje poruke pošiljaoca poruke na drugi adresu. Primer je prikazan ispod.

  Snimak ekrana prikazuje stranici pravila oblasti protok pošte u Exchange centru administracije. U polju za potvrdu uključeno je izabran za pravilo za preusmeravanje korisnik ali Belew pošte.
 4. Ažuriranje, isključivanje ili brisanje osumnjicenog pravilima prosleđivanja.

Oprez: Usmeravanje topologija poruke i postavke, naročito za hibridne konfiguracije, može biti složen. Čak i ako promene prihvate domena postavka popravke se problem poruke, možda neće biti pravo rešenje za vašu situaciju. U nekim slučajevima, čak i probleme drugih neočekivana. Pregledajte Upravljanje prihvaćeni domeni u sistemu Exchange Online , a zatim nastavite oprezno.

Ako ste podesili hibridnoj konfiguraciju (neke poštanskim sandučićima u oblaku) i neke Poštanski sandučići lokalni i prihvati domena za svoj domen podešen na Autoritativno, Office 365 traži primaoca samo u oblaku direktorijumu. Ako primalac se lokalno, a niste dodali primaoca u oblaku direktorijumu (ručno ili putem sinhronizacije direktorijuma), za traženje ne uspeva, a pošiljalac možda ova poruka se. Ako prihvate domena podešen na interni relej, Office 365 prvo proverava oblaku direktorijumu, i ako primalac nije pronađena tamo, usmerava poruku za servere pošte lokalnog (pod pretpostavkom da ste ispravno podesili linija spajanja protok potrebne pošte da biste to uradili) .

Upozorenje: Prilikom podešavanja domena prihvataju da interni relej, morate podesiti odgovarajuće konektor protok pošte Office 365 u lokalnom okruženju. Otkazuje da biste to uradili će raskinuti protoka pošte u lokalne poštanske sandučiće.

Ako imate hibridnu konfiguraciju sa sa connector protok pošte Office 365 konfigurisan za usmeravanje poruka na lokalnom okruženju, a verujete da je interni relej Ispravi postavku za vaš domen, promena domena prihvataju sa Autoritativno da Interni relej.

Da biste prihvatili domen iz Autoritativno interni relej   

 1. U Exchange centru administracije odaberite protok pošte > prihvaćeni domeni i izaberite primaoca domen.

  Snimak ekrana prikazuje stavku prihvaćeni domeni stranici Exchange centar administracije. Informacije o ime, prihvaćenim domenom i domen tip je prikazan.
 2. Kliknite dvaput na ime domena.

 3. U dijalogu Prihvataju domena podesite domen na Interni relej, a zatim izaberite Sačuvaj.

  Snimak pokazuje dijalog prihvataju domena sa opcijom interni relej izabran za navedeni prihvaćeni domen.

Ako imate hibridne konfiguracije, a primalac se nalazi lokalno, je moguće adresu e-pošte primaoca lokalnog nije ispravno sinhronizuje sa Office 365. Pratite ove korake da biste ručno sinhronizovali direktorijuma:

 1. Prijavite se na serveru na za alatke za sinhronizaciju direktorijuma lokalno.

 2. Pokretanje sesije Windows PowerShell.

 3. Idite na C:\Program Files\Microsoft Online direktorijuma sinhronizacije.

 4. Pokrenite komandu DirSyncConfigShell.psc1 da biste započeli konfigurisanje ljusku za sinhronizaciju direktorijuma.

 5. Pokrenite komandu Start-OnlineCoexistenceSync.

Kada se završi sinhronizaciju, ponovite korake Uverite se da primalac postoji i dodelio aktivni licence da biste potvrdili da postoji adresu primaoca u Office 365.

Ako imate prilagođeni domen (kao što je contoso.com umesto contoso.onmicrosoft.com), je moguće MX zapis domena nije ispravno konfigurisan.

 1. U centru administracije Office 365 , idite na postavke > domeni, a zatim izaberite primaoca domena.

  Snimak ekrana prikazuje Office 365 centra administracije sa izabranom opcijom domeni. Imena domena prikazane su na stranici zajedno sa željene opcije da biste dodali ili kupi domen.
 2. U na iskačući okno potrebni DNS postavke , izaberite stavku Provera DNS.

  Snimak ekrana prikazuje stranice potrebni DNS postavke i na dugme provera DNS je fokus.
 3. Proverite da li je konfigurisan za primaoca domena samo jednu MX zapis. Microsoft ne podržava pomoću više od jednog MX zapisa za domen koji upisan Office 365.

 4. Ako Office 365 otkrije probleme sa Exchange Online DNS zapisa postavki, pratite preporučeni koraci za njihovo rešavanje. Koje će možda biti zatraženo da izvršite željene promene direktno u centru administracije Office 365 . U suprotnom, morate da ažurirate MX zapis sa hosta dobavljača usluga DNS portala. Više informacija potražite u članku Kreiranje DNS zapisa za Office 365 kod bilo kog dobavljača usluga DNS hostinga.

  Napomena: Većina slučaja, MX zapis domena bi trebalo da postavite pokazivač na stavku na Office 365 potpuno određeno ime domena: < domen >. mail.protection.outlook.com. Ažuriranja DNS zapisa obično prenose preko Interneta za nekoliko sati, ali oni može potrajati do 72 sata.

Više informacija

E-pošte izveštajima o neisporučivanju u sistemu Office 365

Rasute poruke i EOP

Podesite prosleđivanje e-pošte za poštansko sanduče

Lako je sinhronizujete svoj direktorijum sa sistemom Office 365

Kreiranje DNS zapisa kod bilo kog dobavljača usluga DNS hostinga za Office 365

Podešavanje SPF u usluzi Office 365 pomoć pri sprečavanju lažnog

I dalje vam je potrebna pomoć sa u 5.1.10 se poruke?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×