Rešavanje problema sa isporukom za kôd greške 550 5.1.0 u usluzi Office 365 e-pošte

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ova tema će vam opisati korake koje treba da preduzmete ako vidite šifru koda 550 5.1.0 ili samo 5.1.0 u poruci o obaveštenju o neisporučivanju ili obaveštenju o statusu isporuke. Može postojati nekoliko problema koji uzrokuju obaveštenje o neisporučivanju 5.1.0 i neka rešenja za problem odbacivanja adrese primaoca: Trajna SPF greška je navedena u ovoj temi. Biće korisno da koristite informacije u obaveštenju o statusu da biste odlučili kako da rešite problem.

Šta je izazvalo Exchange obaveštenje o neisporučivanju 5.1.0 ili šifru statusa 5.1.0 i šta ta greška znači?

Server pošte koji je generisao grešku o obaveštenju o neisporučivanju 5.1.0 neće da prihvata poruke od pošiljaoca ili za primaoca. To može da se desi ako su e-adresa, IP adresa ili dobavljač usluga e-pošte pošiljaoca blokirani.

Saveti za rešavanje problema koji dovodi do Exchange obaveštenja o neisporučivanju 5.1.0 ili odbacivanja adrese: Trajna SPF greška

Isprobajte sledeća rešenja, a zatim pogledajte da li možete uspešno da pošaljete e-poruku.

Napomena: Isporuka poruke sa servera na server može da bude složena ili da zahteva specijalan pristup postavkama. Neke od ovih procedura su dizajnirane za Office 365 administratora e-pošte, a ne za prosečnog pošiljaoca e-pošte. Ako ove procedure ne budu od pomoći, obratite se administratoru i uputite ga na ove informacije da bi pokušao da vam reši problem.

Popravka neispravnog SPF zapisa

Pošiljalac smernica Framework (SPF) zapis za domen možda nije kompletna, a ne može da uključuje sve izvore pošte za vaš domen. Za više informacija o tome kako da biste proverili u SPF zapis, pogledajte članak Prilagođavanje SPF zapisa radi provere valjanosti odlazne e-pošte poslate iz vaše domena.

Uklanjanje pošiljaoca sa liste blokiranih primalaca

Vaša e-adresa je možda na listi blokiranih naloga kojom lično upravlja primalac. Ako možete uspešno da šaljete poruke drugim primaocima u istom domenu, ovo je verovatno uzrok.

Pitajte primaoca da potvrdi da vaša e-adresa nije na njegovoj listi blokiranih naloga. Ako je na listi blokiranih naloga, uklonite ga.

Uklanjanje pogrešnih unosa na listi za automatsko dovršavanje

Možda ste izabrali stavku sa liste za automatsko dovršavanje koja više ne funkcioniše ispravno. Ova lista zove se još i keš nadimaka. Na primer, primalac je možda premešten iz lokalne Exchange organizacije u Exchange Online ili obrnuto. Iako je e-adresa primaoca ista, možda su se promenili drugi unutrašnji identifikatori za primaoca, zbog čega je keširani unos za tog primaoca nevažeći.

Ako koristite Outlook Web App

Da biste uklonili primaoce sa liste za automatsko dovršavanje u aplikaciji Outlook Web App, izvršite neku od sledećih procedura. Više informacija možete da pronađete i u članku Uklanjanje predloženog imena ili e-adrese sa liste za automatsko dovršavanje u aplikaciji Outlook Web App.

Uklanjanje jednog primaoca

 1. Odaberite stavku Nova pošta da biste započeli novu poruku.

 2. Počnite da kucate ime ili e-adresu primaoca dok se on ne prikaže na padajućoj listi.

 3. Koristite tastere strelica nadole i strelica nagore da biste izabrali primaoca, a zatim pritisnite taster Delete.

Sledeća procedura zahteva da pristupite poštanskom sandučetu u light verziji aplikacije Outlook Web App. Da biste to uradili, otvorite poštansko sanduče u veb pregledaču koji podržava samo light verziju aplikacije Outlook Web App ili koristite sledeću proceduru:

Uklanjanje svih primalaca

 1. Otvorite poštansko sanduče u aplikaciji Outlook Web App.

 2. Odaberite stavke Postavke (ikona zupčanika) > Postavke prikaza > Outlook Web App verzija, izaberite stavku Koristi light verziju aplikacije Outlook Web App, a zatim odaberite stavku U redu.

 3. Odjavite se i zatvorite veb pregledač. Kada sledeći put otvorite poštansko sanduče, koristićete light verziju aplikacije Outlook Web App.

Izvršite sledeće korake da biste ispraznili ceo keš automatskog dovršavanja:

Pražnjenje liste za automatsko dovršavanje

 1. Otvorite poštansko sanduče u light verziji aplikacije Outlook Web App.

 2. Odaberite stavke Opcije > Razmena poruka.

 3. U odeljku Razrešavanje imena e-pošte odaberite stavku Brisanje liste najnovijih primalaca, a zatim odaberite stavku U redu.

 4. Da biste vratili poštansko sanduče u Outlook Web App, odaberite stavke Opcije > Outlook Web App verzija, opozovite izbor u polju za potvrdu Koristi light verziju aplikacije Outlook Web App, a zatim odaberite stavku Sačuvaj.

Ako koristite Microsoft Outlook 2010 ili Microsoft Outlook 2013

Da biste uklonili nevažeće primaoce sa liste za automatsko dovršavanje u aplikaciji Microsoft Outlook 2010 ili Microsoft Outlook 2013, izvršite neku od sledećih procedura:

Uklanjanje jednog primaoca

 1. Napravite novu e-poruku.

 2. Počnite da kucate ime ili e-adresu primaoca dok se on ne pojavi na padajućoj listi.

 3. Izaberite primaoca sa padajuće liste pomeranjem kursora na primaoca bez klika ili pomoću tastera STRELICA NADOLE ili STRELICA NAGORE.

 4. Izbrišite primaoca tako što ćete odabrati stavku Izbriši ili pritisnuti taster Delete.

Uklanjanje svih primalaca

 1. Odaberite stavke Datoteka > Opcije > Pošta.

 2. U odeljku Slanje poruka odaberite stavku Isprazni listu za automatsko dovršavanje, a zatim odaberite stavku Da.

Podaci koje ćete možda pronaći u DSN poruci o Exchange obaveštenju o neisporučivanju 5.1.0 ili odbačenoj adresi: Trajna SPF greška

Obaveštenje o šifri statusa za ovu određenu grešku može da sadrži neke ili sve sledeće informacije:

 • Odeljak „informacije o korisniku“:    Adresa je odbačena. Došlo je do problema tokom isporuke ove poruke na ovu e-adresu

 • Odeljak „Dijagnostičke informacije za administratore“    Adresa primaoca je odbačena: Trajna SPF greška.

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Takođe pogledajte

Šta su to Exchange obaveštenja o neisporučivanju u sistemu Exchange Online i usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×