Rešavanje problema sa isporukom e-pošte za kôd greške 550 4.4.7 u usluzi Office 365

Ova tema može da vam pomogne da rešite probleme sa e-poštom koji su povezani sa kodom greške 550 4.4.7 ako vidite ovo u izveštaju o neisporučivanju (NDR). Problemi sa protokom pošte mogu da budu frustrirajući, ali imamo rešenja koja možete da isprobate da biste poslali poruku.

Postoji nekoliko uzroka za obaveštenje o statusu isporuke sa kodom greške 4.4.7, pa bi trebalo da koristite informacije iz obaveštenja o neisporučivanju da biste odlučili kako da rešite problem. Dodatne detalje o uzrocima potražite u članku Uzroci 4.4.7 u nastavku ove teme.

simbol korisnika e-pošte

Poslao/la sam poruku, šta mogu da uradim da bih rešio/la ovaj problem?

Simbol administratora

Ja sam administrator, šta mogu da uradim da bih rešio ovaj problem?

Simbol pomoći

Zašto sam dobio/la izveštaj o neisporučivanju?


simbol korisnika e-pošte

Poslao/la sam poruku i dobio/la kôd greške 4.4.7 u obaveštenju o neisporučivanju. Šta mogu da uradim da bih rešio/la ovaj problem?   

Možete da isprobate neke od ovih procedura koje će vam pomoći da uspešno ponovno pošaljete poruku. Isporuka poruke sa servera na server može da bude složena ili da zahteva specijalan pristup postavkama, tako da je većina ovih koraka dizajnirana za Office 365 administratora e-pošte, a ne za prosečnog pošiljaoca e-pošte. Ako ovi koraci ne budu od pomoći, obratite se administratoru e-pošte i uputite ga na ove informacije da bi pokušao da vam reši problem.

Problemi u odredišnom domenu

Ako dobijete DSN kôd greške 4.4.7 i imate problema prilikom slanja e-pošte primaocima u samo jednom domenu, verovatno je problem sa tim odredišnim domenom. Domen je sličan imenu organizacije ili imenu dobavljača e-pošte i pojavljuje se sa desne strane „et“ simbola (@) u e-adresi. Na primer, u Harumi@contoso.com contoso.com je ime domena. Saznajte više o domenima u članku Šta su to imena domena? Mogući uzroci problema sa domenom uključuju sledeće:

 • Privremene probleme sa mrežom ili internet vezom u odredišnom domenu.

 • Agresivne postavke za sprečavanje bezvredne pošte u odredišnom domenu koje blokiraju legitimne pošiljaoce, na primer sve pošiljaoce iz jednog domena u sistemu Exchange Online.

Ako sumnjate da je problem u odredišnom domenu, obavestite administratore tog domena. Trebalo bi da navedete sledeće informacije koje se nalaze u obaveštenju o neisporučivanju:

 • Ime servera pošte u odredišnom domenu i poruka o grešci koju je vratio server pošte.

 • Broj pokušaja isporuke koje je napravio server e-pošte, Exchange Online izvorni server i koliko dugo je pokušavao da pristupi udaljenom serveru.

Administratori u odredišnom domenu bi trebalo da istraže šta se događa. Moguća rešenja mogu da uključuju:

 • Zaustavljanje blokiranja poruka iz sistema Exchange Online ili posebno omogućavanje poruka od pošiljalaca iz vašeg domena.

 • Obratite se kanalima podrške za njihov softver servera pošte ili uslugu hostovane e-pošte. Možda će moći da pomogne i podrška za Office 365.


Simbol administratora

Ja sam administrator e-pošte. Šta mogu da uradim da bih rešio 4.4.7 probleme sa obaveštenjem o neisporučivanju?   

Ako koraci iz odeljka Slanje e-poruke korisničkoj podršci ne reše problem koji ima pošiljalac, rešenje je možda povezano sa načinom na koji je postavljen Office 365 domen korisnika. Ako imate hibridnu topologiju, rešenje može da bude povezano i sa lokalnom konfiguracijom. Evo 5 rešenja koja možete da isprobate. Možda nećete morati da ih sva isprobate da biste uspešno poslali poruku.

 • 1. rešenje: Zapis (MX) o razmeni pošte za domen možda nedostaje ili nije ispravan.    Pronađite dodatne informacije o tome kako MX zapisi funkcionišu u okviru usluge domain name system (DNS) u članku Osnove DNS servera.

  2. rešenje: MX zapis i mogućnost slanja pošte    iz organizacije možete da testirate pomoću opcije Potvrda MX zapisa i test odlaznog konektora u okviru Office 365 > Konfiguracija protoka pošte u alatki Microsoft Remote Connectivity Analyzer.

 • 3. rešenje: (SPF) zapis SPF proširenja za domen je možda nedovršen    i možda ne obuhvata sve izvore pošte za domen. Dodatne informacije o verifikovanju SPF zapisa potražite u članku Prilagođavanje SPF zapisa radi provere valjanosti odlazne pošte poslate sa domena.

 • 4. rešenje: Domen je možda istekao    jer nije plaćen. Proverite kod registra domena da li je domen aktivan i da nije istekao.

5. rešenje: Problemi sa konfiguracijom hibridne primene.    Ako je domen deo hibridne primene između sistema Exchange i usluge Exchange Online, a primalac je u lokalnoj organizaciji, možda postoji problem sa hibridnom konfiguracijom. Informacije iz izveštaja o neisporučivanju dajte administratorima lokalnog sistema Exchange. Oni možda moraju ponovo da pokrenu čarobnjak za hibridnu konfiguraciju zbog promena lokalnih IP adresa ili pravila zaštitnog zida.

Dodatne informacije o usmeravanju prenosa u hibridnim primenama potražite u članku Usmeravanje prenosa u Exchange 2013 hibridnim primenama.

Simbol pomoći

Zašto ste dobili izveštaj o neisporučivanju sa kodom greške 4.4.7   

Kada Exchange Online pokuša da isporuči poruku, server pošte koji je generisao grešku možda neće moći ili neće hteti da primi poruku. To može dovesti do vraćanja 4.x.x koda. 4.x.x kôd označava privremenu grešku. Server ne odbija poruku sa 5. x.x kodom trajne greške, tako da primalac ne prima odmah obaveštenje o neisporučivanju. Exchange Online umesto toga više puta pokušava da isporuči poruku tokom dva dana. Primalac dobija ovo obaveštenje o neisporučivanju tek posle dva dana neuspešnih pokušaja isporuke.

Mogući uzroci ove greške su:

 • Server je van mreže ili mu nije moguće pristupiti.

 • Server neće da prihvati isporuku poruke.

 • Problem sa mrežom izaziva istek vremena za isporuku poruke.

Exchange Online obaveštenje o neisporučivanju (NDR) za ovu određenu grešku može da sadrži neke ili sve sledeće informacije:

 • Odeljak „Informacije o korisniku“   

  • Server je neuspešno pokušao da isporuči ovu poruku i prestao je da pokušava. Pokušajte ponovo da pošaljete ovu poruku. Obratite se odeljenju za tehničku pomoć ako ponovo dođe do problema.

 • Odeljak „Dijagnostičke informacije za administratore“   

  • #550 4.4.7 QUEUE.Expired; message expired ##

  • Sistem za odbijanje je smatrao poruku previše starom jer je ostala dugo na tom hostu ili zato što je premašena TTL vrednost koju je naveo pošiljalac poruke.

  • 450 4.7.0 Proxy session setup failed on Frontend with '451 4.4.0 Primary target IP address responded with ... Obavezno snimite grešku koja prati ovu nisku i poslednju krajnju tačku za koju je izvršen pokušaj.

I dalje vam je potrebna pomoć za kôd greške 4.4.7?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Takođe pogledajte

Šta su to Exchange obaveštenja o neisporučivanju u sistemu Exchange Online i usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×