Rešavanje problema sa isporukom e-pošte za kôd greške 5.4.6 putem 5.4.20 u usluzi Office 365

Evo šta da radite ako dobijete obaveštenje o statusu isporuke (DSN) sa kodom greške 5.4.6 ili Exchange obaveštenje o neisporučivanju od 5.4.6 do 5.4.20 u izveštaju o neisporučivanju (NDR). Postoji nekoliko uzroka za obaveštenje o statusu isporuke sa kodom greške 5.4.6, ali to se može desiti ako se premaši broj međukoraka poruke ili ako se prekine putanja kojom se poruka isporučuje. Neki uzroci i rešenja za premašivanje broja međukoraka navedeni su u nastavku ove teme. Informacije navedene ovde odnose se na opseg kodova greške od 5.4.6 do 5.4.20.

Pronalaženje informacija o Exchange obaveštenju o neisporučivanju 5.4.x koje će vam pomoći da rešite problem

Koristite informacije iz Exchange obaveštenja o neisporučivanju da biste odlučili kako da rešite problem.

Saveti za rešavanje problema koji dovodi do Exchange obaveštenja o neisporučivanju 5.4.6

Možete da probate neke od ovih procedura koje će vam možda omogućiti da uspešno ponovno pošaljete poruku. Isporuka poruke sa servera na server može da bude složena ili da zahteva specijalan pristup postavkama, tako da je većina ovih koraka dizajnirana za Office 365 administratora e-pošte, a ne za prosečnog pošiljaoca e-pošte. Ako ovi koraci ne budu od pomoći, obratite se administratoru e-pošte i uputite ga na ove informacije da bi pokušao da vam reši problem.

Problemi sa prihvaćenim domenom

Potvrdite da je domen primaoca konfigurisan kao pouzdan prihvaćeni domen u sistemu Exchange Online. Dodatne informacije potražite u članku Upravljanje prihvaćenim domenima u sistemu Exchange Online.

Problemi prilikom hibridne konfiguracije

Ako je domen deo hibridne primene koja obuhvata Exchange i Exchange Online, proverite sledeće stavke na osnovu konfiguracije:

 • Sva dolazna pošta za hibridni domen se usmerava putem sistema Exchange Online.   

  Do ove greške može da dođe kada MX zapis za hibridni domen upućuje na Exchange Online, a odlazni konektor koji se koristi za usmeravanje pošte u lokalnu Exchange organizaciju je konfigurisan tako da koristi DNS usmeravanje.

  Da biste rešili problem, konfigurišite namenski odlazni konektor koji koristi pametno usmeravanje hosta i koji ima lokalni hibridni server konfigurisan kao pametni host. Najlakši način za rešavanje problema je ponovno pokretanje čarobnjaka za hibridnu konfiguraciju u lokalnoj Exchange organizaciji. Možete i da proverite konfiguraciju odlaznog konektora koja se koristi za hibrid tako što ćete pratiti sledeće korake:

  1. Otvorite Office 365 portal na sajtu https://portal.office.com, a zatim izaberite stavke Administrator > Exchange.

  2. U Exchange centru administracije izaberite stavke Protok pošte > Konektori. U odeljku Odlazni konektori izaberite konektor koji se koristi za hibrid, a zatim izaberite stavku Uredi.

  3. Na kartici Isporuka potvrdite da je izabrana stavka Usmeravaj poštu putem pametnih hostova i da je za pametan host navedena ispravna IP adresa ili potpuno određeno ime domena (FQDN).

 • Sva odlazna pošta iz sistema Exchange Online se usmerava putem lokalnog hibridnog servera.   

  Ovu konfiguraciju kontroliše vrednost RouteAllMessagesViaOnPremises parametra na odlaznom konektoru koji se koristi za hibrid. Kada je vrednost ovog parametra $true za taj konektor, svu odlaznu poštu iz Exchange Online usmeravate putem lokalnog hibridnog servera. Tu vrednost možete da proverite tako što ćete pokrenuti sledeću komandu.

  Get-OutboundConnector <ConnectorIdentity> | Format-List Name,RouteAllMessagesViaOnPremises

  U ovoj konfiguraciji grešku izaziva neka od sledećih stavki:

  • Nemate dolazni konektor koji ima Tip veze sa vrednošću Lokalno.

  • Dolazni konektor koji se koristi za hibrid ograničen je na jedan ili više prihvaćenih domena.

  Da biste rešili problem, konfigurišite namenski dolazni konektor koji ima Tip konektora sa vrednošću Lokalno i koji nije ograničen na bilo koji prihvaćeni domen. Najlakši način za rešavanje problema je ponovno pokretanje čarobnjaka za hibridnu konfiguraciju u lokalnoj Exchange organizaciji. Možete i da proverite konfiguraciju dolaznog konektora koja se koristi za hibrid tako što ćete pratiti sledeće korake:

  1. Otvorite Office 365 portal na sajtu https://portal.office.com, a zatim izaberite stavke Administrator > Exchange.

  2. U Exchange centru administracije izaberite stavke Protok pošte > Konektori. U odeljku Dolazni konektori izaberite konektor koji se koristi za hibrid, a zatim izaberite stavku Uredi Ikona „Uredi“ . Proverite sledeće informacije:

   • Opšte    Potvrdite da je izabrana stavka Lokalno.

   • Opseg    Potvrdite da je polje Prihvaćeni domeni prazno.

Dodatne informacije o usmeravanju pošte u hibridnim primenama potražite u članku Usmeravanje prenosa u Exchange 2013 hibridnim primenama.

Uzroci za obaveštenje o neisporučivanju 5.4.6 i šta znači ta greška Moglo bi biti povezano sa premašenim brojem međukoraka

Postoje dve verovatne mogućnosti:

 • Na osnovu domena u e-adresi primaoca, Exchange Online organizacija je prihvatila poruku, ali onda nije mogla ispravno da je usmeri ka primaocu. To je verovatno prouzrokovano problemima sa podešavanjem prihvaćenog domena.

 • U hibridnim okruženjima postoje nepravilno konfigurisani konektori u Exchange Online organizaciji.

Detalji o ovom Exchange obaveštenju o neisporučivanju, povezano sa premašenim brojem međukoraka

Exchange Online obaveštenje o neisporučivanju (NDR) za ovu određenu grešku može da sadrži neke ili sve sledeće informacije:

 • Odeljak „Informacije o korisniku“   

  • Isporuka ovim primaocima ili grupama nije uspela:

   <e-adrese>

   Došlo je do problema prilikom isporuke ove poruke na ovu e-adresu. Pokušajte ponovo da pošaljete ovu poruku.

  • Na pokušaj spoljnog povezivanja nije odgovoreno jer je udaljeni sistem bio zauzet ili nije mogao da preuzme isporuku poruke.

 • Odeljak „Dijagnostičke informacije za administratore“   

  • #5.4.6 smtp;554 5.4.6 Hop count exceeded - possible mail loop> #SMTP#

I dalje vam je potrebna pomoć?

Dobijanje pomoći sa foruma Office 365 zajednice Administratori: Prijavite se i kreirajte zahtev za uslugu Administratori: Pozovite podršku

Takođe pogledajte

Šta su to Exchange obaveštenja o neisporučivanju u sistemu Exchange Online i usluzi Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×