Rešavanje problema sa greškama pri prijavljivanju u Lync Online

Ako imate problem pri prijavljivanju u Lync Online, možda ćete moći da ga rešite sami, pre nego što se obratite tehničkoj podršci.

U ovom članku

Rešavanje problema sa uobičajenim greškama pri prijavljivanju

Obraćanje tehničkoj podršci

Prikupite evidencije grešaka ako tehnička podrška zatraži da to uradite

Rešavanje problema sa uobičajenim greškama pri prijavljivanju

Sledeća tabela opisuje uobičajene probleme pri prijavljivanju, zajedno sa dodatnim informacijama i predlogom radnje.

Problem

Predloženo rešenje

Zaboravio/la sam lozinku.

Obratite se timu za tehničku podršku u organizaciji i zatražite da vam ponište lozinku.

Kada pokušam da se prijavim, dobijam poruku o grešci sa sledećom frazom: Adresa za prijavljivanje nije pronađena

  1. Prvo, potvrdite da su korisnički ID i lozinka ispravni.

  2. Zatim proverite format korisničkog ID-a koji bi trebalo da izgleda kao u sledećem primeru: bojans@contoso.com. On može da se razlikuje od formata koji koristite za prijavljivanje na mrežu vaše organizacije.

  3. Ako su korisnički ID i lozinka ispravni i sigurni ste da ste ih ispravno uneli, obratite se timu za tehničku podršku. Detalje potražite u sledećem odeljku, Obraćanje tehničkoj podršci

Kada pokušam da se prijavim, dobijam poruku o grešci sa sledećom frazom: usluga potvrde identiteta možda nije kompatibilna sa ovom verzijom programa

Prvo, potvrdite da su korisnički ID i lozinka ispravni. Ako jesu i ako ste sigurni da ste ih ispravno uneli, možda ćete morati da ažurirate kopiju programa Lync Online na najnoviju verziju.

Da biste to uradili, sledite ove korake:

  1. Deinstalirajte Lync i pomoćnik za prijavu na Microsoft Online Services.

  2. Ponovo instalirajte oba programa sa portala Office 365, na adresi http://portal.microsoftonline.com/.

Ako i dalje ne možete da se prijavite, obratite se timu za tehničku podršku. Detalje potražite u sledećem odeljku, Obraćanje tehničkoj podršci.

Koja je razlika između adrese za prijavljivanje i korisničkog ID-a?

Korisnički ID i adresa za prijavljivanje u najvećem broju slučajeva su isti, tako da u oba polja možete uneti iste informacije.
Ako i dalje ne možete da se prijavite, obratite se timu za tehničku podršku u organizaciji. U nekim organizacijama ove dve vrednosti se razlikuju.

Lync traži da se prijavim i nakon što sam se već prijavio

Kada se prvi put prijavite u Lync možda će biti zatraženo da unesete svoje akreditive za prijavljivanje do tri puta dok se Lync povezuje sa kalendarom i drugim uslugama na mreži.

Važno:  Čak i ako je taj problem rešen, obavestite tim za tehničku podršku u svojoj organizaciji kako biste sprečili da se ponovo pojavi.

Kada pokušam da se prijavim, dobijam poruku o grešci sa sledećom frazom: Prijavljivanje nije moguće zato što je server privremeno nedostupan..

Možda imate zastarelu verziju pomoćnika za prijavu na Microsoft Online Services. Deinstalirajte pomoćnik za prijavu na Microsoft Online Services i ponovo ga instalirajte sa portala Office 365 na adresi http://portal.microsoftonline.com/.

Ako i dalje ne možete da se prijavite, obratite se timu za tehničku podršku. Detalje potražite u sledećem odeljku, Obraćanje tehničkoj podršci.

Kada pokušam da se prijavim, dobijem sledeću poruku o grešci:

Došlo je do problema pri preuzimanju ličnog certifikata potrebnog za prijavljivanje

Ako se vaša adresa za prijavljivanje nedavno promenila, možda treba da obrišete stare podatke za prijavljivanje. Pokrenite automatizovani čarobnjak Popravi u članku Microsoft baze znanja 2698626.

Kada pokušam da se prijavim, dobijem sledeću poruku o grešci:

Izgleda da su korisničko ime, lozinka ili domen neispravni.

Korisnikova adresa za prijavljivanje se možda nedavno promenila. Zamolite korisnika da ponovo instalira pomoćnik za prijavu na Microsoft Online Services sa portala Office 365, na adresi http://portal.microsoftonline.com/, i da zatim ponovo pokuša da se prijavi.

Vrh stranice

Obraćanje tehničkoj podršci

Kad se obraćate timu za tehničku podršku u vašoj organizaciji u vezi sa problemima prilikom prijavljivanja, pružite im sledeće informacije:

  1. Detaljan opis koraka koji su doveli do greške i tačan tekst poruke o grešci.

  2. Vezu do sledećeg izvora dodatnih informacija za administratore: Rešavanje problema sa greškama pri prijavljivanju u program Lync (administratori).

Prikupite evidencije grešaka ako tehnička podrška zatraži da to uradite

Evidencija grešaka je zapis onoga što se događa kada računar naiđe na problem. Tim za tehničku podršku može zatražiti da im pružite evidencije grešaka radi analize problema pri prijavljivanju ili drugih problema u programu Microsoft Lync 2010 ili operativnom sistemu Windows.

Možda će od vas zatražiti da pružite jedan ili više od sledećih tipova evidencija:

  • Datoteke evidencije programa Lync ili Windows evidencije događaja. Više detalja potražite u članku Podešavanje opcija evidentiranja.

  • Komplet alatki za podršku Microsoft Online usluga za dijagnostiku i evidentiranje (MOSDAL). Više informacija potražite u članku Korišćenje kompleta alatki za podršku MOSDAL.

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×