Rešavanje problema sa greškama FindTime

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ovo su se greške možete da naiđete sa FindTime i šta da radite sa njima.

Nepodržani Microsoft nalog

FindTime radi samo sa Office 365 Business nalog koji koristi hostuje u usluzi Exchange poštanskog sandučeta na više zakupca. Ako pokušate da se prijavite pomoću drugog naloga e-pošte, dobićete grešku slično:

„Ovo ne izgleda kao poslovni ili školski e-pošte. Ne možete da prijavite ovde pomoću ličnog naloga. Koristite poslovnog ili školskog naloga umesto toga”.

„Ovo ne izgleda kao poslovni ili školski e-pošte. Ne možete da prijavite ovde pomoću ličnog naloga. Koristite poslovnog ili školskog naloga umesto toga”.

Jedino rešenje je da se prijavite pomoću podržanih e-pošte.

SMTP adresu

Na SMTP adresu obično greške tokom instalacije. FindTime koristi e-poruke u vaše poslato fasciklu ili postojeće zakazane obaveze na kalendaru da biste utvrdili neke postavke.

Greška će biti slično:

„Ne mogu da dođu na SMTP adresu. Uverite se da imate najmanje jednu e-pošte u fascikli poslato ili planiranje zakazane obaveze ili sastanka u kalendaru i pokušajte ponovo”.

Pošaljite e-poštu ili kreirajte zakazanu obavezu da biste rešili problem.

Poštansko sanduče za povezivanje

Ako pokušaj prijavi se proizvodi i o grešci sličnu ovoj ispod, verovatno ste sa problem vezu sa poštanskog sandučeta:

„Nije moguće povezati se sa poštanskim sandučetom zbog isteka odobravanje pristupa ili zbog uslovno Višefaktorne autorizacija zahtevi smo. Pokušajte ponovo. Savet: Isprobajte na i isključivanje corpnet”.

Pokušajte da se ponovo prijavite. Ako to ne reši problem, pokušajte da se prijavite sa izvan mrežom preduzeća. Nakon što ste se prijavili u jednom, trebalo bi da zatim moći da pristupite FindTime na vašoj mreži.

Takođe, razmislite o mogući problemi prilikom konfiguracije ADFS. Pogledajte članak Office moderni Auth & ADFS: uspe za više informacija.

Problemi prilikom konfiguracije ADFS

Ako dobijete uputstva za praznu stranicu ili dobiti grešku sličan onom ispod kada pokušate da se prijavite u ili povezivanje FindTime, verovatno imate na problem izazvana ADFS konfiguracije.

Greška u konfiguraciji ADFS

Pogledajte članak Office moderni Auth & ADFS: uspe o tome kako da biste rešili ovaj problem.

Obratite se podršci

Ako dobijete grešku možete da se obratite podršci Predlaganje, pokušajte da se prijavite ponovo pre toga. Ovo pravila probleme za isključivanje jednom da rešite sami.

Greška će biti slično:

„Pokušajte ponovo. Ako se problem ponavlja, pogledajte naše informacije o rešavanju problema ili se obratite nam”.

„Pokušajte ponovo. Ako se problem ponavlja, pogledajte naše informacije o rešavanju problema ili obratite nam se i nam obezbedite sa ovim ID: [ID-a ide ovde]”

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×