Rešavanje problema sa funkcijom koautorstva u sistemu Office

Rešavanje problema sa funkcijom koautorstva u sistemu Office

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Koautorstvo sa SharePoint, OneDrivei Office je podrazumevano uključena, ali postoje situacije koje možete da blokirate ili koje sprečavaju koautorstvo sa drugim osobama.

Rešavanje problema sa funkcijom koautorstva

Evo nekih stvari koje mogu dovesti do problema prilikom pokušaja koautor datoteka i dokumenata.

 • Datoteka koristi Information Rights Management (IRM) ili upravljanje digitalnim pravima (DRM).

 • Datoteka je odjavljena. Zahteva za odjavljivanje može uzrokovati ovo.

  Dijalog "Postavke" sa istaknutim na zahtevaju da budu proverene se dokumenti

  Za više informacija na ovu postavku, pogledajte članak Podešavanje da biblioteka zahteva odjavljivanje datoteka.

 • Datoteka je šifrovana.

 • Format datoteke nije podržana. Samo moderni formati uključujući .docx, .pptx i .xlsx formati datoteka podržani. Ne možete sarađivati sa Office 2007 ili starijem formatu, .rtf ili druge oblike. U većini slučajeva, možete da sačuvate u formatu datoteke koji nije podržan u podržani format iz unutar trenutne verzije Word ili PowerPoint.

 • Datoteka je označena kao konačna. Vlasnik datoteke je odlučio da zaustavi proces uređivanja ili koautorstva datoteke i ona je sada samo za čitanje.

 • Određene Office postavke smernica grupe sprečavaju koautorstvo uključujući sledeće: smernicu za onemogućavanje klijenta za smernice za onemogućavanje servera Koautorstva i smernice za onemogućavanje klijenta Koautorstva. Pogledajte Onemogućavanje koautorstva u sistemu SharePoint ili se obratite administratoru SharePoint .

 • Datoteka sadrži ActiveX kontrole.

 • Koristite Office 2007 ili starije verzije. I ako je neko drugi dokument se otvara u Office 2007, datoteka je sada zaključana tako da niko drugi ne možete da ga uredite.

 • Pokušavate da koautor Excel radne sveske sa verzijama programa Excel koje ne podržava koautorstvo. Više informacija o tome koje verzije ga podržava potražite u članku saradnja na Excel radne sveske u isto vreme pomoću koautorstva.

 • Pokušavate da koautor Excel radne sveske na lokalni SharePoint lokaciji. Ako niste sigurni da li na lokaciju na na lokalnu lokaciju ili ne, obratite se osobi zaduženi za vašu lokaciju ili IT sektoru. Više informacija o Excel koautorstva, pogledajte članak saradnja na Excel radne sveske u isto vreme pomoću koautorstva.

 • Datoteka sadrži nepodržane objekat, na primer Ole objekat, SmartArt grafika, grafikon ili objekat zapisa perom. Pokušajte da otvorite verziju sa objekat da biste proverili da li je to blokira koautorstva.

 • Word dokument koristi master dokumente sa poddokumentima, sadrži HTML grupe okvira ili se objavljuje kao blog.

 • Word dokument nema Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja potvrđen izbor u polju. Word dodaje nasumične brojeve sačuvani dokumenti za praćenje srodne verzije. Da biste proverili ovo:

  Uključivanje uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja

  1. Kliknite na karticu " datoteka " na traci, kliknite na dugme Opcije da biste prikazali dijalog Opcije programa Word .

  2. Izaberite stavku Centar za pouzdanost, kliknite na dugme Postavke centra za pouzdanost da biste prikazali dijalog Centra za pouzdanost .

  3. Izaberite stavku Opcije privatnosti, a zatim u odeljku Postavke određenog dokumenta .

  4. Uverite se da je potvrđen izbor u polju za potvrdu Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja .

   Postavka za skladištenje nasumične brojeve
Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×