Rešavanje problema sa crtežima

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Izgled

Linije na crtežu su iskrzane.

 • Zakrivljene linije – i prave linije koje nisu potpuno vertikalne ili horizontalne — će imati donekle nepravilnosti na ekranu. Kada se odštampaju, krive će izgledati glatko.

 • Dve alatke na traci sa alatkama Crtanje ("automatski oblici " "," linija podmeni "), krive alatka Slika dugmeta i na slobodni oblik alatka Slika dugmeta , takođe ćete videti crtež izgleda glatko nego pomoću škrabanje alatka Buttom image .

 • Pokušajte da povećate uvećanje (komanduZum , meni " Prikaz "). To je lakše da biste nacrtali detalje na 200%.

 • Pokušajte miša na moguću brzinu praćenja na Windows kontrolnoj tabli. Imate veću kontrolu kada crtate sporo.

 • Možete da podesite na slobodnih oblika da biste ih. Kliknite na oblik, kliknite na dugme Uredi tačke u meniju Crtanje (Crtanje traka sa alatkama) da biste vrhovi pojavi, a zatim prevucite vrh. Uverite se da uveličavanje (komanduZum , meni " Prikaz ") na 200 procenata.

 • Možete učiniti glatkim uklanjanjem pojedinačnih vrhova. Kliknite na oblik, a zatim kliknite na dugme " Uredi tačke " na meniju " Crtanje " da bi se vrhovi se pojavljuju. Postavite pokazivač na vrh koji želite da izbrišete, a zatim držite pritisnut taster CTRL i kliknite na vrh.

Boje u objektu nisu glatko.

 • Uverite se da uvećanje (komanduZum , meni " Prikaz ") je podešen na 100%. Osenčene šare mogu izgledati nejasno na uvećanim ili prikaza.

 • Ako vaš monitor može da prikaže samo 16 boja, senčenje možda neće izgledati glatko. Senčenje najbolje na monitorima koji prikazuju 256 boja ili više.

Slobodni oblici neće jednako poravnavanje.

Umesto komande Poravnaj ili rasporedi u meniju Crtanje (Crtanje traka sa alatkama), pokušajte da biste poravnali objekte tako što ćete ih premestiti.

 • Koristite alatke za guranje u meniju Crtanje za premeštanje objekta u 1 piksel.

 • Ako je izabrana komanda " Za koordinatnu mrežu " ("Crtanje " "," Prikači za podmeni "), privremeno je isključite tako što ćete pritisnuti taster ALT dok prevlačite slobodni oblik.

Tekst u crtežu ne rotirate ili preokrenete.

U programu Microsoft Graph tekst koji je povezan sa automatskom će se sa oblikom, ali ne će da rotirate ili preokrenete – na primer, pojavljuju se na uglu ili naopako – kada rotirate ili preokrenete oblik. Da biste promenili položaj teksta unutar oblika, kliknite na ivicu oblika, izaberite stavku automatski oblik u meniju Oblikovanje i zatim izaberite željene opcije na karticama poravnanje i margine .

Crtanje

Crtanje slobodnom rukom je teško kontrolisati.

 • Pokušajte da povećate uvećanje (komanduZum , meni " Prikaz "). To je lakše da biste nacrtali detalje na 200%.

 • Koristite slobodni oblik alatku Slika dugmeta na traci sa alatkama Crtanje ("automatski oblici " "," linija podmeni ") umesto škrabanje alatka Buttom image .

 • Pokušajte miša na moguću brzinu praćenja na Windows kontrolnoj tabli. Imate veću kontrolu kada crtate sporo.

Pomeranje i biranje

Da razgrupisali grupu crteža i ne mogu da ih pregrupisati.

Ako radite sa više grupa crteža, uverite se da ste izabrali crtež u grupu za koju želite da razgrupišete. Ako zatvorite Microsoft Graph i kasnije želite da biste Pregrupisali objekte, izaberite objekte tako što ćete držati pritisnut taster SHIFT i kliknite na svaki objekat, a zatim kliknite na dugme " grupe " u meniju Crtanje (Crtanje traka sa alatkama).

Kada pokušam da biste premestili crtež, njegova veličina se promeni, ili obrnuto.

 • Da biste premestili automatski oblik koji ima pridružen tekst, prevucite telo ili ivicu oblika, ali ne regulator veličine ili regulator podešavanja. Ako automatski oblik ima pridružen tekst, ili ako nema popunu (na primer, prikazuje samo obris oblika), prevucite ivicu. Ako kliknete na telo oblika koji ima priložen tekst, izaberite tekst.

 • Da biste promenili veličinu izabrani automatski oblik, prevucite jedan od regulatora veličine ili Regulator prilagođavanja. Ako prevučete centar ili ivicu oblika, će da izaberite tekst u obliku ili da premestite oblik umesto da mu promenite veličinu.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×