Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za iOS

Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za iOS

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Žao nam je što imate poteškoće sa OneDrive za iOS aplikaciju za mobilne uređaje. Hajde da rešimo problem što je brže moguće.

Napomena: Neke aplikacije i funkcije možda rade samo sa Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili putem mobilnih podataka plana.

Napomene: 

 • Otpremanje sa kamere može se koristiti samo na jednom nalogu u datom trenutku.

 • Fotografije otpremljene kroz funkciju „Otpremanje sa kamere“ automatski će biti sortirani po godini i mesecu u ugnežđenim fasciklama u fascikli „Snimci kamere". Imajte na umu da premeštanje, preimenovanje ili brisanje ovih fascikli nije podržano ili se ne preporučuje u ovom trenutku.

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Otvorite aplikaciju OneDrive da bi se ažurirali snimci kamere – iOS sprečava sinhronizaciju nekih aplikacija u pozadini.

 2. Ako niste povezani sa Wi-Fi mrežom, proverite da postavke usluge OneDrive za mobilne uređaje vezane za otpremanje sa kamere na ograničenim vezama nisu isključene.

 3. Onemogućite otpremanje sa kamere u postavkama aplikacije OneDrive (korake možete da pronađete u vodičima za to kako se koristi OneDrive u operativnom sistemu iOS).

 4. Idite na OneDrive veb sajt i preimenujete fasciklu „Snimci kamere“. (Pokušajte da koristite pretragu da biste je pronašli.)

 5. Omogućite otpremanje sa kamere.

  To pokreće ponovo otpremanje svih slika snimaka kamere sa mobilnog uređaja u oblak. Proverite da li je veza jaka pre nego što izvršite ove korake.

  Saveti: 

  • OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

  • Uključivanje postavki lokacije može da vam pomogne pri sinhronizaciji snimaka kamere. Dodirnite stavke Postavke > Privatnost > Usluge lokacije > OneDrive > Uvek

Aplikaciju OneDrive sinhronizujete datoteke automatski.

OneDrive aplikacija omogućava vam da otpremite na kamere i druge slike i omogućava vam da preuzmete sve datoteke koje imate lokaciji OneDrive.com.

Napomena: Neke aplikacije i funkcije možda rade samo sa Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili putem mobilnih podataka plana.

Ako otpremanje sa kamere predugo traje i ne možete da ga podesite ni tražite fotografije, a ne dobijate poruku o grešci, to može biti zbog toga što imate previše fotografija u kameri.

Napomena: Ovo odlaganje može biti duže ako fotografije obuhvataju prepoznavanje lica i podatke o lokaciji. Otpremanje takođe može biti sporije ako vaša internet veza daje prioritet preuzimanjima u odnosu na otpremanja.

Da biste to rešili:

 1. Smanjite broj fotografija u snimcima kamere tako što ćete premestiti neke od fotografija u drugu fasciklu.

 2. U postavkama iOS fotografija i slika isključite optimizaciju prostora za skladištenje.

 3. Neka OneDrive bude aktivan tokom noći da bi se otpremanje dovršilo. Za velike količine podataka, posebno ako se povezujete sa uslugom iCloud, otpremanje može da potraje neko vreme, a odjavljivanje ili ponovna instalacija aplikacije samo će ponovo pokrenuti proces.

U operativnom sistemu iOS 11 Apple je uveo nove formate slika i video zapisa koji nisu kompatibilni sa mnogim uređajima i uslugama. Uverite se da se OneDrive ažurira tako što ćete ga omogućiti na uređaju izborom stavki Postavke > Opšte > Osvežavanje aplikacija u pozadini.

Da biste video zapise vratili u standardni format, uradite sledeće:

 1. Idite u iOS postavke

 2. Dodirnite Kamera

 3. Dodirnite Formati

 4. Izaberite stavku „Najkompatibilnije

Zahvaljujući tome će se ubuduće svaki video zapis svuda ispravno reprodukovati. Razumemo da imate video zapise u novom formatu, tako da dok radimo na tome da ažuriramo OneDrive, možete da uradite sledeće da biste reprodukovali ove video zapise:

 1. Pronađite video u usluzi OneDrive

 2. Dodirnite video

 3. Dodirnite stavku Van mreže u gornjem desnom uglu (oblak sa ikonom preuzimanja)

 4. Kada video bude dostupan van mreže, moći ćete da ga reprodukujete.

Ako OneDrive aplikacija ne pokrene ili čuva otkazuje, ponovo instalirajte aplikaciju:

 1. Deinstalirajte aplikaciju OneDrive tako što ćete pritisnuti i zadržati ikonu aplikacije OneDrive. Dodirnite „X“ u uglu, a zatim prihvatite poruku o potvrdi da biste ga izbrisali.

 2. Izvršite „meko resetovanje“ tako što ćete istovremeno pritisnuti i zadržati dugmad Spavanje/buđenje i Početak najmanje 10 sekundi dok ne vidite Apple logotip. Možete da pustite oba dugmeta kada se pojavi Apple logotip.

 3. Ponovo instalirajte aplikaciju OneDrive iz usluge App Store.

 4. Uverite se da se OneDrive ažurira tako što ćete ga omogućiti na uređaju izborom stavki Postavke > Opšte > Osvežavanje aplikacija u pozadini.

Možda će vam pomoći da omogućite usluge lokacije za OneDrive, posebno tokom sinhronizacije u pozadini. Možete da uključite ili isključite usluge lokacije ako izaberete stavke Postavke > Privatnost > Usluge lokacije.

Datoteka je možda otvorena u drugoj aplikaciji. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite aplikaciju, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Postoje ograničenja da imena datoteka koje možete otpremiti OneDrive. Pročitajte kompletnu listu imena nevažeći datoteka i tipove datoteka u OneDrive.

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u dostupan OneDrive prostor skladištenje. Da biste videli koliko vam je preostalo prostora ili da biste dobili još prostora za skladištenje, pređite na stranicu „Skladište“ na mreži.

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

Savet: Možete da dobijete ovu poruku ako ste premestili datoteku na računaru nakon automatskog otpremanja.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Koristite OneDrive u operativnom sistemu iOS

Pronalaženje izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive

Rešavanje problema sa otpremanjem datoteka na veb sajt OneDrive

Još ispravki za nedavne probleme sa programom OneDrive

U aplikaciji OneDrive za mobilne uređaje protresite uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije ili potražite pomoć tako što ćete poslati e-poruku OneDrive timu za podršku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×