Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za iOS

Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za iOS

Žao nam je što imate poteškoće sa OneDrive za iOS aplikaciju za mobilne uređaje. Hajde da rešimo problem što je brže moguće.

Napomena: Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

Napomene: 

 • Otpremanje sa kamere može se koristiti samo na jednom nalogu u datom trenutku.

 • Fotografije otpremljene kroz funkciju „Otpremanje sa kamere“ automatski će biti sortirani po godini i mesecu u ugnežđenim fasciklama u fascikli „Snimci kamere“. This can Ovo možete kontrolisati pomoću postavke „Organizacija“ na postavkama stranice „Otpremanje sa kamere“. Imajte na umu da premeštanje, preimenovanje ili brisanje ovih fascikli nije podržano ili se ne preporučuje u ovom trenutku.

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Apple preporucuje da kupci ostave aplikaciju OneDrive u pozadini. Automatsko otpremanje ne može da radi ako je aplikacija zatvorila (dvaput dodirnite matičnu i prevucite nagore i dalje).

 2. Ako niste povezani sa Wi-Fi uređajima, proverite da li postavke mobilnog OneDrive za otpremanje fotoaparata na ograničene veze nisu isključene.

 3. Omogućite usluge lokacijeuređaja. Promene na lokaciji se koriste za pokretanje aktivnosti u pozadini, a preporučuje ga Apple. Više informacija potražite u okviru Podrška za Apple.

 4. Neke fotografije su možda otpremljene u > mjesečnimfasciklama u okviru kamere za snimanje.

  Saveti: 

  • OneDrive ne može da otprema fotografije optimizovane za iCloud. Da biste onemogućili optimizaciju, dodirnite stavke Postavke > iCloud > Fotografije i opozovite izbor stavke Optimizacija skladišta.

  • Uključivanje postavki lokacije može da vam pomogne pri sinhronizaciji snimaka kamere. Dodirnite stavke Postavke > Privatnost > Usluge lokacije > OneDrive > Uvek

Aplikacija OneDrive ne sinhronizuje datoteke automatski.

Aplikacija OneDrive omogućava vam da otpremate snimke fotoaparata i druge slike i omogućava vam da preuzmete sve datoteke koje imate na adresi OneDrive.com. 

Napomena: Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

Ako otpremanje sa kamere predugo traje i ne možete da ga podesite ni tražite fotografije, a ne dobijate poruku o grešci, to može biti zbog toga što imate previše fotografija u kameri.

Napomena: Ovo odlaganje može biti duže ako fotografije obuhvataju prepoznavanje lica i podatke o lokaciji. Otpremanje takođe može biti sporije ako vaša internet veza daje prioritet preuzimanjima u odnosu na otpremanja.

Da biste to rešili:

 1. Smanjite broj fotografija u snimcima kamere tako što ćete premestiti neke od fotografija u drugu fasciklu.

 2. U postavkama iOS fotografija i slika isključite optimizaciju prostora za skladištenje.

 3. Neka OneDrive bude aktivan tokom noći da bi se otpremanje dovršilo. Za velike količine podataka, posebno ako se povezujete sa uslugom iCloud, otpremanje može da potraje neko vreme, a odjavljivanje ili ponovna instalacija aplikacije samo će ponovo pokrenuti proces.

  • Morate da otvorite OneDrive aplikaciju na uređaju da biste nametnuli sinhronizaciju.

  • Potvrdite postavke > akumulatora > iskorišćenost akumulatora > OneDrive > pokretanje (opcije). To će prikazati automatsku opciju upravljanje i Ručno upravljanje . Izaberite stavku Upravljaj ručno, a zatim omogući da se pokrene u pozadini.

 4. OneDrive koristi usluge lokacije za buрenje aplikacije da biste proverili da li su nove fotografije sinhronizovane u pozadini. Kretanje iz uređaja budi aplikaciju, a ne aplikaciju koja konstantno proverava da li postoje nove fotografije i koristi više baterija.

U operativnom sistemu iOS 11 Apple je uveo nove formate slika i video zapisa koji nisu kompatibilni sa mnogim uređajima i uslugama. Uverite se da se OneDrive ažurira tako što ćete ga omogućiti na uređaju izborom stavki Postavke > Opšte > Osvežavanje aplikacija u pozadini.

Da biste video zapise vratili u standardni format, uradite sledeće:

 1. Idite u iOS postavke

 2. Dodirnite Kamera

 3. Dodirnite Formati

 4. Izaberite stavku „Najkompatibilnije

Zahvaljujući tome će se ubuduće svaki video zapis svuda ispravno reprodukovati. Shvatamo da već imate video zapise u novom formatu, pa dok radimo na ažuriranju OneDrive, možete da uradite sledeće da biste reprodukovali ove video zapise:

 1. Kretanje do video zapisa u OneDrive

 2. Dodirnite video

 3. Dodirnite stavku Van mreže u gornjem desnom uglu (oblak sa ikonom preuzimanja)

 4. Kada video bude dostupan van mreže, moći ćete da ga reprodukujete.

Ako se aplikacijaOneDrive ne pokrene ili se ne sruљi, ponovo instalirajte aplikaciju:

 1. Deinstalirajte aplikaciju OneDrive tako što ćete pritisnuti i držati ikonu aplikacije OneDrive. Dodirnite „X“ u uglu, a zatim prihvatite poruku o potvrdi da biste ga izbrisali.

 2. Izvršite „meko resetovanje“ tako što ćete istovremeno pritisnuti i zadržati dugmad Spavanje/buđenje i Početak najmanje 10 sekundi dok ne vidite Apple logotip. Možete da pustite oba dugmeta kada se pojavi Apple logotip.

 3. Ponovo instalirajte aplikaciju OneDrive iz prodavnice App Store.

 4. Uverite se da se OneDrive ažurira tako što ćete ga omogućiti na uređaju izborom stavki Postavke > Opšte > Osvežavanje aplikacija u pozadini.

Možete da pronađete da omogućavanje usluga lokacije za OneDrive pomaže, naročito ako je tokom sinhronizacije pozadine. Možete da uključite ili isključite usluge lokacije ako izaberete stavke Postavke > Privatnost > Usluge lokacije.

Datoteka je možda otvorena u drugoj aplikaciji. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite aplikaciju, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Postoje ograničenja koja se mogu otpremiti u OneDrive. Pročitajte kompletnu listu nevažećih imena datoteka i tipova datoteka u usluzi OneDrive.

Datoteka se neće otpremiti ako se ne uklapa u dostupan OneDrive prostor skladištenje. Da biste videli koliko vam je preostalo prostora ili da biste dobili još prostora za skladištenje, pređite na stranicu „Skladište“ na mreži.

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

Savet: Možete da dobijete ovu poruku ako ste premestili datoteku na računaru nakon automatskog otpremanja.

Saznajte više

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Na mreži

Pronalaženje pomoći na mreži
Pogledajte još stranica podrške za OneDrive i OneDrive for Business.
Za OneDrive aplikaciju za mobilne uređaje, pogledajte članak Rešavanje problema sa OneDrive aplikacijom za mobilne uređaje.

Ikona „Podrška putem e-pošte“

Obratite se podršci putem e-pošte
Ako vam je i dalje potrebna pomoć, protresite mobilni uređaj dok ste u aplikaciji OneDrive ili pošaljite e-poruku OneDrive timu za podršku. Da biste se obratili OneDrive for Business podršci sa PC ili Mac računara, kliknite na ikonu OneDrive na sistemskoj traci poslova ili traci sa menijima, zatim izaberite stavke Više > Pošalji povratne informacije > Nešto mi se ne dopada.

OneDrive for Business Administratori takođe mogu da pogledaju OneDrive for Business Tech zajednicu, Pomoć za OneDrive for Business administratore ili da se obrate podršci za Office 365 za preduzeća.

Forumi Office 365 zajednice

Saveti
Saopštavanje svoje lokacija može da nam pomogne da brže rešimo problem.

Sve je rešeno? Ako ste nam se obratili i OneDrive počne ponovo da radi, obavestite nas tako što ćete odgovoriti na e-poruku koju smo vam poslali.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×