Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za Android

Rešavanje problema sa aplikacijom OneDrive za Android

Žao nam je što imate poteškoće sa OneDrive za Android aplikaciju za mobilne uređaje. Hajde da rešimo problem što je brže moguće.

Za sve probleme sa sinhronizacijom, deljenjem i otpremanjem u usluzi OneDrive za mobilne uređaje, proverite da li možete da se povežete sa internetom. Neke aplikacije i funkcije mogu da rade samo uz Wi-Fi, u zavisnosti od postavki uređaja ili paketa mobilnih podataka.

Pratite ove korake ako automatsko otpremanje sa kamere ne funkcioniše ili ako se otpremaju samo neke slike:

 1. Proverite Wi-Fi vezu.

 2. Ako niste povezani sa Wi-Fi mrežom, proverite da postavke usluge OneDrive za mobilne uređaje vezane za otpremanje sa kamere na ograničenim vezama nisu isključene.

 3. Onemogućite otpremanje sa kamere u postavkama aplikacije OneDrive (korake možete da pronađete u vodičima za to kako se koristi OneDrive za Android).

 4. Idite na OneDrive veb sajt i preimenujete fasciklu „Snimci kamere“. (Pokušajte da koristite pretragu da biste je pronašli.)

 5. Omogućite otpremanje sa kamere.

  To pokreće ponovo otpremanje svih slika snimaka kamere sa mobilnog uređaja u oblak. Proverite da li je veza jaka pre nego što izvršite ove korake.

Evo kako da podesite melodiju iz OneDrive muzičke datoteke.

 1. Sa bilo kog početnog ekrana na uređaju dodirnite stavke Aplikacije > Postavke > Zvukovi i obaveštenja > Melodija.

 2. Da biste koristili sopstvenu muzičku datoteku, pomerite se do dna, a zatim izaberite stavku Dodaj melodiju.

 3. Dodirnite stavku Dovrši radnju koristeći: OneDrive, a zatim stavku Samo jednom, ako vam to bude zatraženo.

 4. Izaberite muzičku datoteku, a zatim dodirnite stavku Gotovo.

 5. Ako želite da postavite melodiju sa uređaja, a ne iz OneDrive, možda ćete morati da obrišete podrazumevane vrednosti OneDrive aplikacija

 6. Izaberite stavke Postavke > Aplikacije.

 7. Pomerite se nadole, a zatim dodirnite stavku OneDrive.

 8. Pomerite se nadole, a zatim dodirnite stavku Obriši podrazumevane vrednosti i završili ste.

Nakon brisanja OneDrive podrazumevanih vrednosti, trebalo bi da koristite Birač zvuka svaki put kada izaberete OneDrive datoteke kao melodije, umesto da idete na OneDrive.

Ako otpremanje sa kamere predugo traje i ne možete da ga podesite ni tražite fotografije, a ne dobijate poruku o grešci, to može biti zbog toga što imate previše fotografija u kameri.

Savet: Ovo odlaganje može biti duže ako fotografije obuhvataju prepoznavanje lica i podatke o lokaciji. Otpremanje takođe može biti sporije ako vaša internet veza daje prioritet preuzimanjima u odnosu na otpremanja.

Da biste ovo rešili, smanjite broj fotografija u snimcima kamere tako što ćete premestiti neke od fotografija u drugu fasciklu.

Ako sinhronizacija ne radi, ako se OneDrive ne pokreće ili OneDrive pada, pokušajte ponovo da instalirate OneDrive:

 1. Otvorite stavku Postavke.

 2. Izaberite stavku Aplikacije.

 3. Dodirnite stavku Upravljanje aplikacijama.

 4. Pronađite i dodirnite stavku OneDrive.

 5. Dodirnite stavku Prinudno zaustavi, a zatim stavke Obriši podatke i Obriši keš.

 6. Kada završite, deinstalirajte aplikaciju.

 7. Ponovo instalirajte aplikaciju iz usluge Google Play.

Datoteka je možda otvorena u drugoj aplikaciji. Sačuvajte promene u datoteci, zatvorite aplikaciju, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Ime datoteke (uključujući putanju) predugačko je. Ime datoteke i putanja moraju da sadrže manje od 442 znaka. Skratite ime datoteke ili imena potfascikli u usluzi OneDrive ili izaberite potfasciklu koja je bliže fascikli najvišeg nivoa, a zatim pokušajte ponovo da otpremite datoteku.

Datoteka je možda premeštena, preimenovana ili izbrisana pre nego što ste pokušali da je otpremite. Pronađite datoteku, a zatim pokušajte ponovo da je otpremite.

Savet: Možete da dobijete ovu poruku ako ste premestili datoteku na računaru nakon automatskog otpremanja.

Ne možete da otpremite datoteku ako se ona ne uklapa u prostor za skladištenje dostupan u usluzi OneDrive. Da biste videli koliko vam je prostora preostalo ili da biste nabavili još prostora, dodirnite stavke Meni > Postavke, a zatim dodirnite ime naloga da biste videli podatke o ukupnom i dostupnom prostoru za skladištenje. Pored toga, možete i da odete na stranicu „Prostor za skladištenje“ na mreži.

Preimenujte datoteku koju otpremate.

Ime datoteke sadrži znakove koji nisu dozvoljeni. Promenite njeno ime tako da ne počinje ili se ne završava razmakom, da se ne završava tačkom ili da ne uključuje neke od ovih znakova: / \ < > : * " ? |

Ova imena nisu dozvoljena za datoteke ili fascikle: AUX, PRN, NUL, CON, COM0, COM1, COM2, COM3, COM4, COM5, COM6, COM7, COM8, COM9, LPT0, LPT1, LPT2, LPT3, LPT4, LPT5, LPT6, LPT7, LPT8, LPT9

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Koristite OneDrive za Android

Pronalaženje izgubljenih ili datoteka koje nedostaju u usluzi OneDrive

Rešavanje problema sa otpremanjem datoteka na veb sajt OneDrive

Još ispravki za nedavne probleme sa programom OneDrive

U aplikaciji OneDrive za mobilne uređaje protresite uređaj da biste dobili pomoć ili delili povratne informacije ili potražite pomoć tako što ćete poslati e-poruku OneDrive timu za podršku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×