Rešavanje problema sa štampača, skenera i posao aplikacije koje se šalju e-poštu pomoću usluge Office 365

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Klijenti e-pošte pružaju poruke o grešci korisnih kada nešto nije u redu. Slanje e-poštu sa uređaja i aplikacije je manje lako da biste rešili problem, a ne možete dobiti Obriši informacije će vam pomoći da. Ovaj članak vam može pomoći da rešite problem sa i koristi štampač konfiguracije kao primere.

Kao prvi korak za rešavanje problema, Proverite konfiguraciju. Pogledajte Kako da podesite multifunkcionalni uređaju ili aplikaciji da šalju e-poštu pomoću usluge Office 365 detaljne informacije o konfiguraciji opcije.

Ispod se nalaze tri konfiguracije opcije da biste utvrdili koja je u upotrebi:

1. SMTP klijenta koje se prosleđuju (preporučuje se)

 • Štampač povezan sa serverom Office 365 „smtp.office365.com”.

 • Koje ste uneli u e-adresu i lozinku za poštansko sanduče na štampaču.

 • Štampač možete poslati e-pošte osobama unutar i izvan vaše organizacije.

Pokazuje kako se multifunkcionalnog štampača povezuje Office 365 pomoću prosleđivanja SMTP klijenta.

2. direktno slanje

 • Štampač povezan sa serverom Office 365 čije ime se završava sa „mail.protection.outlook.com”.

 • Postoji bez konektor u Office 365 za e-poštu poslatu na mreži vaše organizacije.

 • Štampač može da šalje e-poštu samo osobe u vašoj organizaciji; Nije moguće poslati e-pošte primaocima izvan vaše organizacije.

Pokazuje kako multifunkcionalnog štampača koristi vaš Office 365 MX krajnje tačke da biste poslali e-pošte direktno primaoce u vašoj organizaciji samo.

3. office 365 SMTP relej

 • Štampač povezan sa serverom Office 365 čije ime se završava sa „mail.protection.outlook.com”.

 • Postoji konektor za podešavanje u Office 365 za e-poštu poslatu iz mreže organizacije u Office 365.

 • Štampač možete poslati e-pošte osobama unutar i izvan vaše organizacije.

Pokazuje kako se multifunkcionalnog štampača povezuje Office 365 pomoću SMTP relej.

Rešavanje problema sa prosleđivanja SMTP klijenta

 1. Proverite postavke uneti direktno u štampač:

  Postavke štampača

  Vrednost

  Server/pametan host

  smtp.office365.com

  Port

  Port 587 (preporučuje se) ili port 25

  TLS / StartTLS

  Omogućeno

  Korisničko ime/e-adresu i lozinku

  Koristi štampač akreditive za prijavu Office 365 poštanskog sandučeta

 2. Ako štampač nije Zahtevanje lozinke za e-adresu koju ste uneli, štampač pokušava da pošalje e-poruke bez prijavljivanja na Office 365. Prosleđivanja SMTP klijenta zahteva štampač da biste se prijavili Office 365. Direktno slanje i Office 365 SMTP relej ne zahtevaju prijavljivanje; Razmotrite neku od sledećih opcija umesto toga.

 3. Štampač ili aplikaciju morate da pošaljete e-poštu sa iste adrese koje ste uneli akreditive za prijavljivanje za tokom Podešavanje e-pošte. Ako štampač ili aplikacija pokušava da šalju e-poštu sa drugog naloga, rezultat je greška slično:

  5.7.60 SMTP; Client does not have permissions to send as this sender.

  Na primer, ako ste uneli akreditive za prijavljivanje za sales@contoso.com u postavkama aplikacije, ali aplikacija pokušava da pošalje e-poruke iz salesperson1@contoso.com, to nije podržano. U ovom scenariju, umesto toga koristite Office 365 SMTP relej.

 4. Testirajte korisničko ime i lozinku tako što ćete prijavljivanja Outlook na Vebu i pokušajte da pošaljete e-pošte za testiranje da biste se uverili da nalog nije blokiran. Ako korisnik je blokiran, možete da pronađete pomoć u članku Uklanjanje korisnika, domen, ili IP adresa sa liste bloka nakon slanja bezvredne e-pošte.

 5. Sledeći, test koji možete da se povežete Office 365 iz mreže tako što ćete uraditi sledeće:

  1. Sledite uputstva da biste instalirali alatku Telnet klijenta na računaru na istoj mreži kao uređaja ili aplikacija.

  2. Pokretanje alatke sa komandne linije tako što ćete otkucati telnet.

  3. Otkucajte Otvorite smtp.office365.com 587 (ili zamenjujete 25 za 587 ako koristite taj porta postavka umesto toga).

  4. Ako uspešno povezani sa serverom Office 365 , da očekuje odgovor linije slično ovome:

   220 BY1PR10CA0041.outlook.office365.com Microsoft ESMTP MAIL Service ready at Mon, 1 Jun 2015 12:00:00 +0000

  5. Ako ne možete da se povežete sa Office 365, zaštitni zid mreže ili dobavljača Internet usluga (IDP) možda blokirano porta 587 ili 25. Ispravili tako da možete poslati e-poštu od štampača.

 6. Ako nijedan od navedenih odnosi se na uređaju, možda ne ispunjava uslove za prenos Layer bezbednost (TLS) šifrovanje. Uređaj mora da podržava TLS verzija 1.0 ili iznad. Ažuriranje firmvera na uređaju da rešite ovo ili pokušajte nešto od drugih opcija konfiguracije gde TLS je opcionalna.

  Više informacija o TLS, pogledajte članak kako Exchange Online koristi TLS obezbeđivanje povezivanje e-pošte u Office 365 i detaljne tehničke informacije o tome kako Exchange Online koristi TLS sa programski paket za naručivanje, pogledajte članak poboljšanje pošte protok bezbednosti za Exchange Online.

To može izazvati broj problema:

 1. Uverite se da ste uneli ispravno korisničko ime i lozinku.

 2. Isprobajte evidentiranja u programu OWA sa štampača korisničko ime i lozinku. Pošaljite e-poštu da biste se uverili da je poštansko sanduče na aktivni i da je blokirana za slanje bezvredne e-pošte.

 3. Proverite da li vaš uređaj ili aplikacija podržava TLS verzija 1.0 ili iznad. Najbolji način da biste proverili je tako što ćete nadogradnja firmvera na uređaju ili ažuriranje aplikacija koju šaljete e-poštu od na najnoviju verziju. Obratite se proizvođaču uređaja da biste potvrdili da podržava TLS verzija 1.0 ili iznad.

Ova greška ukazuje na to da je uređaj pokušava da pošaljete e-poruku sa adresom koja se ne podudaraju sa akreditive za prijavljivanje. Primer bi ako vaš su uneti prijavljivanje akreditivi za sales@contoso.com u postavke aplikacije, ali aplikacija pokušava da pošalje e-poruke iz salesperson1@contoso.com. Ako aplikacija ili štampač ponaša ovako, koristite Office 365 SMTP relej jer prosleđivanja SMTP klijenta ne podržava ovaj scenario.

Ova greška ukazuje na to da štampač povezuje krajnju prosleđivanja SMTP klijenta (smtp.office365.com). Međutim, štampač morate takođe se prijaviti u poštansko sanduče da biste poslali poruku. Ova greška se javlja kada niste uneli akreditive za prijavljivanje poštanskog sandučeta u postavkama štampača. Ako ne postoji opcija da unesete akreditive, ovaj štampač ne podržava prosleđivanja SMTP klijenta; Umesto toga koristite ili direktno slanje ili Office 365 SMTP relej. Pogledajte Kako da podesite multifunkcionalni uređaju ili aplikaciji da šalju e-poštu pomoću usluge Office 365.

Ova greška ukazuje na to da je uređaj pokušava da pošaljete e-poruku sa Office 365 poštansko sanduče koja se nalazi na listu za blokiranje bezvredne e-pošte. Pomoć potražite u članku Uklanjanje korisnika, domen, ili IP adresu sa liste bloka nakon slanja bezvredne e-pošte.

Rešavanje problema sa direktno slanje

To može izazvati broj problema.

 1. Uobičajeni razlog za probleme sa direktno slanje je blokiranih IP adresa. Ako antispam alatke otkrije odlaznog bezvredne e-pošte iz vaše organizacije, svojoj IP adresi da blokirala listu blokiranje bezvredne e-pošte. Proverite da li vaša IP adresa na listi blok pomoću usluge nezavisnih proizvođača, kao što su MXToolbox ili WhatIsMyIPAddress. Praćenje u organizaciji koja dodali IP adresu na njegovoj listi blokiranih naloga. Office 365 koristi lista za blokiranje da zaštitite usluge. Pomoć potražite u članku Uklanjanje korisnika, domen, ili IP adresu sa liste bloka nakon slanja bezvredne e-pošte.

 2. Da biste pravilo problem sa uređajem, pošaljite e-pošte za testiranje da biste proverili povezivanje Office 365. Da biste poslali e-poštu na testu, sledite ove korake u članku Korišćenje Telnet za testiranje SMTP komunikacije. Ako ne možete da se povežete sa Office 365, mreže ili ISP možda blokirano komunikacije koristi port 25. Ako ne možete da opozovete ovo, umesto toga koristite prosleđivanja SMTP klijenta.

Ovo ukazuje na to da li se povezujete SMTP klijenta prosleđivanja krajnjoj tački (smtp.office365.com), koji mogu da se koristi za direktno slanje. Direktno slanje za korišćenje krajnju tačku MX za Office 365 zakupca, koji se završava sa „mail.protection.outlook.com”. Možete da pronađete na krajnju tačku MX tako što ćete pratiti korake u uputstva korak po korak za direktno slanje.

Ovo je tako dizajniran. Direktno slanje omogućava e-poštu se šalju samo na primaoce u vašoj organizaciji koje se nalaze u Office 365. Ako treba da pošaljete spoljnim primaocima, koristite prosleđivanja SMTP klijenta ili Office 365 SMTP relej.

Nije moguće koristiti IP adresu umesto krajnje tačke MX. To može dovesti do vaše ne mogućnost slanja poruke u budućnosti. Ako je krajnju tačku MX predugačka, razmislite o korišćenju prosleđivanja SMTP klijenta koja ima kraće krajnje tačke (smtp.office365.com).

Za direktno slanje, preporučujemo da koristite uređaj šalje iz statičke IP adrese. Ovo vam omogućava da podesite pošiljaoca smernica Framework (SPF) zapis da biste sprečili e-poruke koji se označava kao bezvredna pošta. Uverite se da se SPF zapis je podešena sa vaše statičke IP adrese. Na mreži ili ISP promena se može promeniti u statičke IP adrese. Ažurirajte SPF zapis da biste prilagodili ovoj promeni. Ako niste poslali iz sopstvene statičke IP adrese, razmislite o prosleđivanja SMTP klijenta.

Rešavanje problema sa Office 365 SMTP relej

To može izazvati broj problema.

 1. Uobičajeni razlog za probleme sa Office 365 SMTP relej je blokiranih IP adresa. Ako antispam alatke otkrije odlaznog bezvredne e-pošte iz vaše organizacije, svojoj IP adresi da blokirala listu blokiranje bezvredne e-pošte. Proverite da li vaša IP adresa na listi blok pomoću usluge nezavisnih proizvođača, kao što su MXToolbox ili WhatIsMyIPAddress. Praćenje u organizaciji koja dodali IP adresu na njegovoj listi blokiranih naloga. Office 365 koristi lista za blokiranje da zaštitite usluge. Pomoć potražite u članku Uklanjanje korisnika, domen, ili IP adresu sa liste bloka nakon slanja bezvredne e-pošte.

 2. Da biste pravilo problem sa uređajem, pošaljite e-pošte za testiranje da biste proverili povezivanje Office 365. Da biste poslali e-poštu na testu, sledite ove korake u članku Korišćenje Telnet za testiranje SMTP komunikacije. Ako ne možete da se povežete sa Office 365, mreže ili ISP možda blokirano komunikacije koristi port 25. Ako ne možete da opozovete ovo, umesto toga koristite prosleđivanja SMTP klijenta.

Promene mreže ili ISP može se promeniti u statičke IP adrese. Ovo za rezultat na konektora ne identifikovati i prenos poruka spoljnim primaocima. Ažurirajte vaš spajanja i na SPF zapis pomoću novu IP adresu. Pratite korake u članku Kako da konfigurišete Office 365 SMTP relej uređivanje postojeće postavke spajanja.

Office 365 SMTP relej zahteva uređaju za slanje e-pošte sa statičke IP adrese. Uverite se da se SPF zapis je podešena sa vaše statičke IP adrese. Na mreži ili ISP promena se može promeniti u statičke IP adrese. Ažurirajte SPF zapis da biste prilagodili ovoj promeni. Ako niste poslali iz sopstvene statičke IP adrese, razmislite o prosleđivanja SMTP klijenta.

Takođe pogledajte

Kako da konfigurišete IIS za relej sa sistemom Office 365

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×