Rešavanje problema pri otvaranju dokumenata u SharePoint bibliotekama

Rešavanje problema pri otvaranju dokumenata u SharePoint bibliotekama

Ako imate problema pri otvaranju Office datoteka i dokumenata u SharePoint bibliotekama dokumenata, evo nekih predloga koji će vam pomoći da ih rešite.

Trebalo bi da razmotrite sinhronizovanje biblioteke dokumenata sa računarom da biste radili sa dokumentima. Sinhronizovanje pravi lokalnu fasciklu na vašem računaru iz koje možete lako da otvarate i uređujete datoteke. Kada sačuvate dokument, on se automatski otprema u SharePoint ili OneDrive for Business. Više informacija potražite u članku Sinhronizacija SharePoint datoteka pomoću novog OneDrive klijenta za sinhronizaciju.

Ako posebno imate problema sa korišćenjem „Otvori pomoću programa Explorer” ili „Prikaži u programu ’istraživač datoteka’“, pogledajte članak Otvori pomoću programa Explorer i Explorer prikaz.

Preuzimanje i proveravanje datoteka lokalno

Do nekih problema dolazi zbog razlike u verzijama SharePoint servera i sistema Office. Ako ne možete da postignete da radi, pokušajte da preuzmete datoteku i da vidite da li možete da je otvorite lokalno.

 1. U zavisnosti od verzije sistema SharePoint, uradite nešto od sledećeg:

  U usluzi SharePoint Online, izaberite datoteku i kliknite na dugme Preuzimanje na komandnoj traci ili kliknite na tri tačke (... ), a zatim kliknite na dugme Preuzimanje.

  Izaberite datoteku i kliknite na dugme „Preuzmi“

  U usluzi SharePoint Server 2016, izaberite datoteku, kliknite na stavku „Više” na komandnoj traci i kliknite na Preuzimanje, ili kliknite desnim tasterom miša na dokument, a zatim kliknite na Preuzimanje.

  Opcija „Preuzimanja datoteka“

  Za uslugu SharePoint Server 2013, izaberite datoteku, kliknite na tri tačke (... ), kliknite na tri tačke (…) ponovo u dijalogu, a zatim kliknite na Preuzimanje.

  Preuzimanje datoteke sa od tri tačke

  Za uslugu SharePoint Server 2010, kliknite na strelicu nadole na datoteci, kliknite na Pošalji u, a zatim izaberite stavku Preuzmi kopiju.

 2. U pregledaču, kliknite na Sačuvaj, a zatim Otvori fasciklu za otvaranje fascikle u kojoj se nalazi datoteka.

 3. Kliknite desnim tasterom miša na datoteku u fascikli na radnoj površini, a zatim izaberite Otvori koristeći.

  Kontekstualni meni sa izabranom stavkom „Otvori koristeći“.
 4. Izaberite aplikaciju koju želite da koristite. Ako datoteka nije dodeljena, iskočiće dijalog da se izabere neka aplikacija. Ako aplikacija nije na listi, kliknite na Odaberi drugu aplikaciju.

 5. Potvrdite izbor u polju za potvrdu Uvek otvaraj pomoću ove aplikacije.

  Dijalog „Otvori koristeći“ operativnog sistema Windows
 6. Zatvorite aplikaciju i pokušajte da dvaput kliknete na datoteku da biste proverili da li se ona otvara u odgovarajućoj aplikaciji.

Da biste saznali koju verziju sistema SharePoint koristite, pogledajte članak Koju verziju sistema SharePoint koristim?.

Da biste dobili verziju sistema Office koji koristite, pogledajte članak Koju verziju sistema Office koristim? ili Pronalaženje detalja za druge verzije sistema Office.

Napomena:  Ako ste na svom računaru izvršili nadogradnju sa starije verzije sistema Office na Office 2013 ili Office 2016, možda i dalje imate starije verzije nekih programa kao što su Visio i Project. Ako koristite te programe, nadogradite ih na verziju 2013 ili 2016. Ako ih više ne koristite, deinstalirajte ih.

Oštećenje datoteka

Ako se datoteka ranije otvarala, a sada neće, možda postoji problem sa oštećenom datotekom ili format nije kompatibilan sa bilo kojom od vaših aplikacija. Kada sačuvate datoteku, pokušajte da je otvorite da biste se uverili da je ispravno sačuvana. Ako datoteku delite sa drugim korisnicima, proverite da li oni potpuno sačuvaju datoteke koristeći isti format datoteke. Na primer, ako je unakrsna tabela otvorena kao .xls, uverite se da je i sačuvana kao .xls datoteka.

Oštećene datoteke takođe mogu da spreče sistem SharePoint da se otvori. Ako sumnjate na oštećenu datoteku, preuzmite dokument i isprobajte neku od metoda opisanih u ovim temama:

Formati datoteka koji nisu podržani

Novije verzije sistema Office dodaju nove funkcije koje možda nisu dostupne u starijim verzijama sistema Office. Nove verzije mogu da čitaju dokumente napravljene u starijoj verziji, ali starije verzije ne mogu da čitaju novije dokumente. Na primer, Excel 2016 čuva datoteke u formatu .xlsx, dok Excel 2003 čita samo .xls format. Kada delite datoteke u sistemu SharePoint, uverite se da korisnici imaju kompatibilne verzije sistema Office za dokumente. Ako koristite Office 365, možete da instalirate najnoviju verziju na računar sa veze na mreži.

Starije verzije sistema SharePoint koriste ActiveX kontrole za otvaranje datoteka. Ako koristite Microsoft Edge, Chrome ili FireFox, stare verzije sistema SharePoint koje zahtevaju ActiveX kontrole neće raditi. Ako koristite Internet_Explorer_11, a to i dalje ne funkcioniše, isprobajte ove korake:

 1. U programu Internet Explorer 10 ili 11, ako se vidi meni, kliknite na Alatke, a zatim kliknite na Internet opcije.

 2. Izaberite karticu Bezbednost.

 3. Kliknite na Lokalni intranet i proverite da li je opcija Omogući zaštićeni režim isključena. „Isključeno” je podrazumevana postavka za lokalni intranet.

  Zona lokalnog intraneta
 4. Kliknite na dugme U redu.

 5. Da biste se uverili da je SharePoint ActiveX kontrola omogućena, kliknite na Alatke Internet Explorer > Alatke u programu Internet Explorer, a zatim kliknite na Upravljaj dodacima.

 6. Pronađite stavku SharePoint OpenDocuments klasa, a zatim kliknite na stavku Omogući. Možda ćete morati da se prebacite na Prikaži: Svi dodaci kako biste je pronašli na listi.

  Omogući kontrolu ActiveX SharePoint OpenDocuments klase

Napomena: Ako koristite Windows 10 i Microsoft Edge, možda želite da promenite podrazumevani pregledač na Internet_Explorer_11. Da biste promenili svoj podrazumevani pregledač pogledajte članak Korišćenje programa Internet Explorer 11 u operativnom sistemu Windows 10 .

Windows 10 dolazi i sa programom Internet_Explorer_11 i sa programom Microsoft Edge. Edge je moderan pregledač koji se često ažurira pomoću usluge Windows Update. Najnovije ažuriranje programa Microsoft Edgeisporučeno je uz nedavni Windows Update. Funkcije programa Edge često mogu da budu unapređene i proširene, ali nisu uvek kompatibilne. Na primer, ne možete da koristite Otvori pomoću programa Explorer u programu Edge.

Pokrenite Internet_Explorer_11 u operativnom sistemu Windows 10

 1. Kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 .

 2. Otkucajte Internet Explorer, a zatim izaberite stavku Internet Explorer.

Ako Internet_Explorer_11 radi bolje, promenite podrazumevani pregledač u Internet_Explorer_11 pomoću ovih koraka:

Promena podrazumevanog pregledača

 1. U operativnom sistemu Windows 10 kliknite na dugme Start Dugme „Start“ operativnog sistema Windows 10 , otkucajte Podrazumevani programi, a zatim izaberite stavku Podrazumevani programi.

  Podrazumevani programi u operativnom sistemu Windows
 2. U okviru Veb pregledač izaberite stavku Microsoft Edge, a zatim izaberite Internet Explorer u dijalogu Izbor aplikacije.

  Izbor pregledača Edge ili IE u podrazumevanim programima
 3. Zatvorite dijalog Izbor podrazumevanih aplikacija.

Ako koristite stariju verziju operativnog sistema Windows i koristite Internet Explorer 8, 9 ili 10 preporučujemo nadogradnju na Internet Explorer 11.

Napomena: Ako ne koristite Windows 10, da biste izvršili nadogradnju na Internet Explorer 11, pogledajte članak Stranica za preuzimanje programa Internet Explorer da biste dobili najnoviju verziju. Možda će vam biti potreban i članak Neophodne ispravke za Internet Explorer 11.

Ako vaše preduzeće zahteva da koristite stariju verziju programa Internet Explorer, a koristite glavne programe sistema Office 2010 (Word, Excel i PowerPoint) zajedno sa nekim komponentama sistema Office 2013 (kao što je Lync 2013), uverite se da koristite SharePoint-feature DLL (Owsupp.dll) koji je deo starije instalacije sistema Office. Kad god se ažurira instalacija sistema Office 2013, uklonite Owsupp.dll iz nje. Informacije o Owsupp.dll potražite u članku Greška „’Uredi dokument’ zahteva aplikaciju kompatibilnu sa Windows SharePoint Services” kada pokušate da uredite Office dokument u biblioteci dokumenata.

Ako koristite staru verziju sistema SharePoint i Windows, one mogu da koriste ActiveX kontrole za pokretanje dokumenata. Ako imate izbor između 64-bitnog programa Internet Explorer i 32-bitnog programa Internet Explorer, koristite 32-bitnu verziju. Novije verzije sistema SharePoint, kao što su SharePoint_2016 ili SharePoint Online ne koriste ActiveX, tako da možete da koristite 64-bitni Office i Internet Explorer.

Detalje o 64-bitnoj kompatibilnosti potražite u ovom članku na lokaciji TechNet.

Drugi resursi

Otvaranje dokumenta nakon greške oštećenja datoteke

Greške prilikom otvaranja Office datoteka posle nadogradnje sa operativnog sistema Windows 7 na Windows 10

Softverski zahtevi za Office 365 za preduzeća

64-bitna izdanja sistema Office 2013

Internet Explorer 11

Neophodne ispravke za Internet Explorer 11

Ispravka za Windows 10 povodom godišnjice

Obavestite nas

Ažurirano 29. aprila 2017. zahvaljujući povratnim informacijama klijenata.

Ako ovi saveti ne pomognu da rešite problem, koristite dugmad za povratne informacije na dnu ovog članka i pružite detaljan opis, kao što su verzija operativnog sistema, verzija sistema Office i verzija sistema SharePoint za određeni problem koji pokušavate da rešite. Koristimo povratne informacije da bismo ispravili i ažurirali naše teme.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×