Rešavanje problema koautorstva Word dokumenata

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

Microsoft Word 2010, Microsoft Word za Mac 2011 i Word Online pružaju mogućnost da više osoba uređuje dokument istovremeno (koautorstvo). Ako ne možete da budete koautor na dokumentu, uzrok tome može da bude najmanje jedan od sledećih razloga:

  • Dokument je otvoren u verziji programa Word aplikaciju za računare koji ne podržava koautorstvo (kao što je Word 2007 ili starijoj verziji, ili Word za Mac 2008 ili starijoj verziji). Ako želite da biste radili u programu Word za računare, koristite Word 2010 ili Word for Mac 2011.

  • Je dokument uskladišten na serveru koji ne podržava koautorstvo. Uskladištite dokument na OneDrive da biste iskoristili prednosti koautorstva u Word Online.

  • Format datoteke nije podržan. Jedino .docx dokumenti dozvoljavaju koautorstvo u programu Word Online. Kada izaberete stavku Uredi u pregledaču, Word Online pita da li želite da konvertujete .doc datoteku u novi format. Izaberite opciju Konvertuj, a zatim kliknite na Uredi. Uverite se da koautori rade sa .docx dokumentom. Možda ćete poželeti da dodate „rezervna kopija“ u ime datoteke originalnog dokumenta koji Word Online skladišti u istoj fascikli kao i .docx kopiju koju kreira.

  • Dokument je označen kao konačan da bi se sprečile slučajne promene. Ako je potrebno da uredite dokument, otvorite ga u programu Word i isključite opciju „Označi kao konačno“. (Izaberite stavku Otvori u programu Word. U programu Word 2007 kliknite na dugme Microsoft Office, postavite pokazivač na Pripremi, a zatim izaberite stavku Označi kao konačno. U programu Word 2010 izaberite stavku Ipak uredi na traci Označeno kao konačno na vrhu dokumenta. Sačuvajte dokument. Ako ste ga otvorili u programu Word 2007, zatvorite dokument tako da se može uređivati u programu Word Online.)

  • Dokument sadrži OLE objekat, ili telo dokumenta sadrži ActiveX kontrolu.

  • U dokumentu nije potvrđeno polje Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja. (Na traci izaberite karticu Datoteka, kliknite na Opcije da bi se prikazao dijalog Word opcije, izaberite Centar za pouzdanost potom izaberitePodešavanja centra za poverenje da biste prikazali dijalog Centar za pouzdanost, izaberite Opcije privatnosti, a zatim u okviru odeljka Postavke određenog dokumenta uverite se da je potvrđeno polje Uskladišti nasumične brojeve da bi se poboljšala tačnost kombinovanja.)

  • Dokument je veoma velikom veličinom datoteke.

  • Određene postavke Microsoft Office smernice grupe sprečavaju koautorstvo, uključujući smernice grupe za onemogućavanje automatskog spajanja i smernice grupe za onemogućavanje koautorstva.

  • Dokument koristi master dokumenta sa poddokumentima, sadrži makroe ili sadrži HTML okvire postera.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×