Rešavanje greške 0xE0000007 („Naišli smo na problem prilikom sinhronizacije vaše beležnice“) u programu OneNote

Poslednji put ažurirano: 13. novembar 2017.

Problem

Kada pokušate da sinhronizujete promene u bilo kojoj beležnici u programu Microsoft OneNote za Windows 10, OneNote 2016, OneNote for Mac, OneNote za iOS (iPad i iPhone) ili OneNote za Android, može da dođe do sledeće greške:

Naišli smo na problem prilikom sinhronizacije vaše beležnice. (Kôd greške: 0xE0000007)

Status

OneNote stručni tim aktivno istražuje ovaj problem. Izvinjavamo se zbog neugodnosti koju je ovaj problem izazvao i ažuriraćemo ovaj članak čim bude dostupno više informacija.

U međuvremenu, pozivamo vas da isprobate bilo koje ili svako od sledećih rešenja da biste proverili da li ona rešavaju problem.

Uobičajeni koraci do rešenja

Da biste isključili najčešće uzroke greške 0xE0000007 u programu OneNote, uradite sledeće:

 1. Uverite se da imate dobru mrežnu povezanost računara ili mobilnog uređaja korišćenjem pregledača ili neke druge aplikacije zasnovane na oblaku.

 2. Primorajte program OneNote da sinhronizuje trenutnu beležnicu tako što ćete uraditi nešto od sledećeg, u zavisnosti od verzije programa OneNote koju koristite:

  • U programu OneNote za Windows 10, kliknite na dugme Prikaži beležnice Dugme „Prikaži beležnice“ dok ne vidite listu beležnica, kliknite desnim tasterom miša na ime beležnice koju želite da sinhronizujete, kliknite na dugme Sinhronizuj, a zatim kliknite na dugme Sinhronizuj ovu beležnicu.

  • U programu OneNote 2016, kliknite na stavke Datoteka > Prikaži status sinhronizacije, a zatim kliknite na stavku Sinhronizuj odmah pored beležnice koju želite da sinhronizujete.

   Napomena: Ako niste sigurni koju verziju programa OneNote za Windows imate, pogledajte članak Koja je razlika između programa OneNote i OneNote 2016.

  • U programu OneNote for Mac, kliknite na dugme Prikaži beležnice Dugme „Prikaži beležnice“ dok ne vidite listu beležnica, držeći taster Control kliknite na ime beležnice koju želite da sinhronizujete, a zatim kliknite na dugme Sinhronizuj ovu beležnicu.

  • U programu OneNote za iOS otvorite padajuću listu Beležnice (ili listu Bedavne beleške liste) da biste nametnuli sinhronizaciju svih otvorenih beležnica. Isto tako, možete da otvorite padajuću listu odeljka ili stranice da biste nametnuli sinhronizaciju trenutne beležnice.

 3. Proverite da li koristite najnoviju verziju programa OneNote na računaru ili mobilnom uređaju.

  Uradite nešto od sledećeg, u zavisnosti od verzije programa OneNote koju koristite:

  • U programu OneNote za Windows 10, kliknite na dugme Start, pomerite se do aplikacije Store i zatim kliknite na nju. U aplikaciji Store, potražite OneNote, idite na njegovu stranicu aplikacije, a zatim kliknite na dugme Ažuriraj, ako je dostupno. (Ako na dugmetu umesto toga piše Pokreni, imate najnoviju verziju).

  • U programu OneNote 2016 kliknite na stavke Datoteka > Nalog > Opcije ažuriranja > Ažuriraj odmah.

   Napomena: Ako niste sigurni koju verziju programa OneNote za Windows imate, pogledajte članak Koja je razlika između programa OneNote i OneNote 2016.

  • U programu OneNote for Mac, otvorite aplikaciju App Store, a zatim kliknite na stavku Ispravke u gornjem desnom uglu trake sa alatkama.

   Napomena: Ako ste instalirali OneNote za Mac kao deo sistema Microsoft Office, pročitajte članak Proverite da li postoje ispravke u programu OneNote for Mac.

  • U programu OneNote za iOS (iPad ili iPhone), otvorite aplikaciju App Store, a zatim dodirnite stavku Ispravke. Ako je OneNote ispravka dostupna, dodirnite Ažuriraj pored nje ili dodirnite stavku Ažuriraj sve da biste ažurirali sve aplikacije.

  • U programu OneNote za Android, otvorite aplikaciju Play prodavnica, dodirnite ikonu menija, a zatim dodirnite stavku Moje aplikacije i igre. Ako je OneNote ispravka dostupna, dodirnite Ažuriraj pored nje ili dodirnite stavku Ažuriraj sve da biste ažurirali sve aplikacije.

 4. Sačekajte da vidite da li će greška nestati posle nekog vremena. U nekim slučajevima, grešku može da izazove privremeni problem sa našim serverima.

Pokušajte da otvorite beleške u usluzi OneNote Online

Ako prethodni koraci nisu rešili problem, proverite da li možete da prikažete beležnicu u usluzi OneNote Online.

 1. U pregledaču idite na www.onedrive.com i prijavite se pomoću istog naloga koji koristite u programu OneNote.

 2. Pomerite se do fascikle u kojoj se nalazi beležnica koju želite da otvorite (obično Dokumenti ili Beležnice), a zatim kliknite na ime beležnice da biste je otvorili u usluzi OneNote Online.

U zavisnosti od rezultata ovih koraka, evo šta treba da uradite sledeće:

 • Ako možete da otvorite beležnicu u usluzi OneNote Online i vidite sve najnovije promene i uređivanja, onda možete da koristite OneNote Online da biste završili rad.

 • Ako možete da otvorite beležnicu u usluzi OneNote Online, ali ne vidite sve najnovije promene, obavezno napravite kopiju originalnih stranica koje još niste sinhronizovali sa uslugom OneNote Online. Da biste to uradili, vratite se u glavnu OneNote aplikaciju (OneNote za Windows 10, OneNote 2016 ili OneNote for Mac) i kopirajte stranice iz trenutne beležnice u bilo koju drugu beležnicu kod koje se ne javlja greška 0xE0000007. Zatim možete da otvorite tu beležnicu u usluzi OneNote Online.

 • Ako ne možete da otvorite beležnicu u usluzi OneNote Online dok ste prijavljeni, to znači da nemate dozvolu da je otvorite i uređujete. Na primer, ako je beležnicu sa vama podelio neko drugi putem usluge OneDrive ili OneDrive for Business, proverite da li vam vlasnik beležnice nije opozvao dozvolu za otvaranje i uređivanje.

Zatvorite i ponovo otvorite beležnicu ili beležnice kod kojih se javlja greška 0xE0000007

Ako prethodni koraci nisu rešili problem, imate opciju da zatvorite i ponovo otvorite beležnice kako biste primorali program OneNote da ponovo sinhronizuje beleške. To bi trebalo da pokušate samo ako imate nedavnu rezervnu kopiju beležaka u pitanju.

Upozorenje: Praćenje dolenavedenih koraka može da dovede do gubitka podataka. Tačnije, ako je bilo koja od beležnica sa problemom imala nesinhronizovane promene na čekanju kada ste naišli na grešku 0xE0000007, mogli biste da izgubite te promene ako nastavite. Imajte u vidu da ako odaberete da nastavite sa dolenavedenim koracima, niko ne može da vam oporavi izgubljene informacije, čak ni Microsoft tehnička podrška.

Ako ste sigurni da u beleškama nemate važne promene na čekanju ili ako vam nije bitno da potencijalno izgubite nesinhronizovane promene, možete da pokušate sledeće, u zavisnosti od verzije programa OneNote koju koristite:

 • U programu OneNote za Windows 10, kliknite na dugme Prikaži beležnice Dugme „Prikaži beležnice“ dok ne vidite listu beležnica, kliknite desnim tasterom miša na beležnicu koju želite da zatvorite, a zatim kliknite na stavku Zatvori ovu beležnicu.

 • U programu OneNote 2016 kliknite na ime trenutne beležnice da biste prikazali traku beležnica, kliknite desnim tasterom miša na beležnicu koju želite da zatvorite, a zatim kliknite na stavku Zatvori ovu beležnicu.

  Napomena: Ako niste sigurni koju verziju programa OneNote za Windows imate, pogledajte članak Koja je razlika između programa OneNote i OneNote 2016.

 • U programu OneNote for Mac, kliknite na dugme Prikaži beležnice Dugme „Prikaži beležnice“ dok ne vidite listu beležnica, držeći taster Control kliknite na beležnicu koju želite da zatvorite, a zatim kliknite na stavku Zatvori ovu beležnicu.

Nakon što zatvorite bilo koju beležnicu sa problemom, pokušajte ponovo da je otvorite. Ako to ne reši problem, možete da napravite novu beležnicu, a zatim da kopirate stranice i odeljke iz originalne beležnice (one sa greškom 0xE0000007) u novu beležnicu, a zatim da sinhronizujete promene dok se ne pronađe trajno rešenje.

Dodatna pomoć

Ako ovaj problem utiče i na vas i ako i dalje budete imali problema kada isprobate korake u ovom članku, prijavite to timu proizvoda OneNote tako što ćete posetiti forume OneNote zajednice za verziju koju koristite:

Hvala!

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×