Razvijanje kolone koja sadrži srodnu tabelu (Power Query)

Važno: Ovaj članak je mašinski prevesti potražite u članku Odricanje odgovornosti. O referencu pronaći verzija ovaj članak ovde na engleskom jeziku.

Napomena: Power Query je poznat kao Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016. Informacije koje su pružene ovde odnose se na oba. Da biste saznali više, pročitajte članak Preuzimanje i transformacija u programu Excel 2016.

Kolona složenih vrednosti, kao što su tabele, liste, zapisi ili veze, može da se proširi kako bi otkrila vrednosti sadržane u složenoj vrednosti. Složene kolone koje mogu da se prošire kako bi se prikazali unutrašnji elementi imaju ikonu proširivanja ( Ikona proširivanja kolone ) u zaglavlju kolone.

U programskom dodatku Microsoft Power Query za Excel koristite operaciju razvijanja kako biste ponovo spojili srodne tabele. Na primer, u dizajnu Porudžbina operacija Proširivanje spaja zapise Detalji_porudžbine povezane sa tabelom Porudžbina radi kombinovanja stavki reda porudžbine sa svakom porudžbinom. Operacija Proširivanje širi tabelu teme kako bi se uključile kolone iz srodne tabele i proširuje tabelu teme vrednostima iz srodne tabele. Primer:

Tabela teme ima kolone A i B.

Kolone A i B

Srodna tabela ima kolonu C.

Kolona A, kolona B i srodna kolona C

Operacija Proširivanje širi tabelu teme kako bi se obuhvatila kolona C i proširuje tabelu teme srodnim vrednostima iz izvora podataka koji sadrži kolonu C.

ABC

U primeru Porudžbina operacija Proširivanje širi tabelu Porudžbina kako bi se obuhvatile kolone Detalji_porudžbine.IDProizvoda, Detalji_porudžbine.CenaPoJedinici i Detalji_porudžbine.Količina radi spajanja zapisa Porudžbina i srodnih zapisa Detalji_porudžbine. Uputstvo koje ilustruje operaciju Proširivanje potražite u članku Kombinovanje podataka iz više izvora podataka.

Primer proširivanja

Vrh stranice

Proširivanje kolone

  1. Kliknite na ikonu proširivanja ( Proširivanje ) u zaglavlju kolone.

  2. Na padajućoj listi imena kolona, obrišite sve kolone koje vam nisu bitne.
    Izbor imena kolona

  3. Kliknite na dugme U redu.
    Tabela sada sadrži novu kolonu za svaku kolonu izabranu u 2. koraku. Nove kolone dobijaju ime <ImeSloženeKolone>.<ImeKolone>.

Vrh stranice

Napomena: Odricanje odgovornosti mašinskog prevođenja: ovaj članak je preveden sistem računara bez ljudski interventne. Microsoft nudi ove mašinskog prevoda da pomogne koja nije na engleskom govornih korisnicima da uživate u sadržaju za Microsoft proizvode, usluge i tehnologijama. U članku bio mašinskog prevesti, mogu da sadrže greške u rečnik, sintaksa ili gramatiku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×