Razumevanje razlike između PowerPoint predložaka i tema

Važno: Ovaj članak je mašinski preveden, pogledajte odricanje odgovornosti. Pogledajte verziju ovog članka na engleskom jeziku ovde za referencu.

U ovom članku:

Šta je PowerPoint predložak?

Šta je PowerPoint teme?

Šta je PowerPoint predložak?

PowerPoint predložak je šare ili tehnički crtež slajda ili grupi slajdova možete sačuvati kao .potx datoteke. Predlošci može da sadrži rasporede, boje teme, fontovi teme, efekti teme, stilovi pozadine i čak i sadržaj.

Možete kreirati prilagođene predloške i ih skladištite, ponovo ih koristite i delite ih sa drugima. Možete da pronađete stotine različitih tipova besplatne predloške za PowerPoint i druge programe na lokaciji Office.com i na druge Veb lokacije partnera koje možete primeniti na prezentaciju.

Da biste saznali više o korišćenju predložaka, pogledajte članak Pronalaženje i Primena predloška.

Više informacija o temama potražite u članku Kreiranje sopstvene teme u programu PowerPoint.

Sledi nekoliko primera besplatnih PowerPoint predložaka koje možete da pronađete na Office.com:

Dnevni redovi

Certifikati nagrada

Brošure

Budžeti

Vizitkarte

Kalendare

Slajdovi sa sadržajem

Ugovori

Baze podataka

Dizajn slajda

Dijagrami

Koverte

Izveštaji o troškovima

Faks listove

Leci

Uobičajeni obrazaca

Poklon čestitke

Čestitke

Inventar

Pozivnica

Fakture

Oznake

Pisma

 Liste

Memorandumi

Minute

Bilteni

Planovi

Planeri

Razglednica

Porudžbine

Potvrde

Izveštaji

Biografije

Rasporedi

Rasporedi

Izjave

Stacionarni

Listove

Predložak možete da uključite na sledeći način:

Komponente predloška

1 specifične za temu sadržaj, kao što su certifikat o dostignućima fudbal i fudbal lak slika. Obično ovaj tekst ili sadržaj se može uređivati samo iz master slajda.

2 oblikovanje pozadine, kao što su slike, teksture, popuna prelivom ili neprozirnu boju i prozirnost. Ovaj primer prikazuje svetlo plave puna Popuna pozadine.

3 boje, fontove, efekte (3-D linija, popuna, senka, itd.) i tema elemenata dizajna (kao što su boje i preliv efekti unutar reč fudbal).

4 tekst čuvari mesta dozvolite osobama da biste uneli jedinstvene informacije da biste prilagodili slajda za sopstveni je potrebno, kao što je ime, ime trener, datum prezentacije i bilo koju promenljivu, kao što su u godini.

Vrh stranice

Šta je PowerPoint teme?

Tema dati prezentacija profesionalnog izgleda, koja sadrži jednu ili više rasporeda na slajdu sa koordinisanje boje, koje se podudaraju pozadinu, fontove i efekte. Tema možete takođe primeniti tabele, SmartArt grafike, oblici ili grafikoni u slajdovima.

PowerPoint nudi nekoliko ugrađenih tema, a vi imate neograničen opcija za prilagođavanje ih. Ugrađene teme se mogu primeniti iz Galerija "teme" na kartici " Dizajn ". Da biste saznali kako da kreirate prilagođene teme, pogledajte članak Kreiranje sopstvene teme u programu PowerPoint.

Možete da vidite pregled uživo pre nego što primenite temu. Uživo pregled omogućava možete da eksperimentišete sa izgledom sadržaj slajda sa različitim temama; Jednostavno zadržite pokazivač iznad neke od sličica u galeriji tema da biste videli kako prezentacije promene sa različitim temama.

Slika različitih tema primenjenih na istu SmartArt grafiku
Pregledi četiri različite teme primenjene na isti slajd koji sadrži SmartArt grafike

Možete da koristite i delite teme u svim teme podrške Office programima, kao što su Word, Excel, Outlook i PowerPoint. Na primer, možete da sačuvate temu koju ste kreirali ili prilagodili u programu PowerPoint i primenili ga na Word dokument ili u Excel radnom listu. Na taj način svih povezanih poslovnih dokumenata imaju slične izgled i doživljaj.

Vrh stranice

Takođe pogledajte

Pronalaženje i Primena predloška

Kreiranje sopstvene teme u programu PowerPoint

Kreiranje i čuvanje PowerPoint predloška

Napomena: Odricanje odgovornosti za mašinski prevod: Ovaj članak je preveo računarski sistem bez ljudske intervencije. Microsoft nudi ove mašinske prevode da bi pomogao korisnicima koji ne govore engleski da uživaju u sadržaju o Microsoft proizvodima, uslugama i tehnologijama. Budući da je članak mašinski preveden, može da sadrži greške u rečniku, sintaksi ili gramatici.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×