Razumevanje pravila upita

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Bez ikakvih prilagođenih kodova možete pomoći da pretrage odgovaraju na nameru korisnika kreiranjem pravila upita. U pravilu upita se navode uslovi i povezane radnje. Kada upit ispunjava uslove, sistem pretrage izvršava radnje radi poboljšavanja relevantnosti rezultata pretrage.

Na primer možete da navedete uslov koji proverava da li se upit podudara sa terminom u SharePoint skupu termina ili neki drugi uslov koji proverava da li se upit često izvršava kao određena vertikalna pretraga u sistemu pretrage, kao što je vertikala video zapisa.

Pravilo upita može da navede sledeća tri tipa radnji:

  • Dodajte unapređene rezultate (nekada se zvao najbolji pokušaji) koji se pojavljuje iznad rangirane rezultate. Na primer, za upit „bolovanja”, pravila za upit mogao da navedete određeni unapređene rezultat, kao što je veza ka lokaciji koja ima izjavu o smernicama preduzeća vezane za slobodne dane.

  • Dodavanje jednog ili više grupa rezultata se zovu blokovi rezultata. Bloka rezultata sadrži podskup rezultata koji se odnose na upit na određeni način. Kao pojedinačne rezultate, možete da podignete bloka rezultata ili ga rangiranje sa drugog rezultata pretrage. Na primer, za upit koji sadrži „Fabrikam izveštaj o prodaji”, pravila za upit može koristiti klasifikacije rečnik prepoznati „Fabrikam” kao klijenta, a zatim prikažite bloka rezultata sa važne rezultate o Fabrikam iz vaše Upravljanje odnosima sa klijentima (CRM ) sistema.

  • Promena rangiranja rezultata. Na primer za upit koji sadrži „preuzimanje okvira sa alatkama“ pravilo upita bi moglo prepoznati reč „preuzimanje“ kao termin radnje i pojačati rezultate pretrage koji pokazuju na određenu lokaciju za preuzimanje na intranetu.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×