Razumevanje pravila upita

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Bez ikakvih prilagođenih kodova možete pomoći da pretrage odgovaraju na nameru korisnika kreiranjem pravila upita. U pravilu upita se navode uslovi i povezane radnje. Kada upit ispunjava uslove, sistem pretrage izvršava radnje radi poboljšavanja relevantnosti rezultata pretrage.

Na primer možete da navedete uslov koji proverava da li se upit podudara sa terminom u SharePoint skupu termina ili neki drugi uslov koji proverava da li se upit često izvršava kao određena vertikalna pretraga u sistemu pretrage, kao što je vertikala video zapisa.

Pravilo upita može da navede sledeća tri tipa radnji:

  • Dodavanje unapređenih rezultata (pre se zvalo „Najbolji pokušaji“) koji se pojave iznad rangiranih rezultata. Na primer za upit „bolovanje“ pravilo upita bi moglo da navodi određeni unapređeni rezultat, kao što je veza ka lokaciji koja ima izjavu o smernicama preduzeća koja se tiče vremena provedenog na bolovanju.

  • Dodavanje jedne ili više grupa rezultata, pod imenom blokovi rezultata. Blok rezultata sadrži mali podskup rezultata koji su povezani sa upitom na određeni način. Kao i pojedinačne rezultati i blok rezultata možete unaprediti ili ga rangirati sa drugim rezultatima pretrage. Na primer za upit koji sadrži „Fabrikam izveštaj o prodaji“ pravilo upita može da koristi rečnik taksonomije da bi prepoznao da je „Fabrikam“ korisnik i zatim prikazao blok rezultata sa prikladnim rezultatima o Fabrikamu iz sistema upravljanja odnosima sa korisnicima (CRM).

  • Promena rangiranja rezultata. Na primer za upit koji sadrži „preuzimanje okvira sa alatkama“ pravilo upita bi moglo prepoznati reč „preuzimanje“ kao termin radnje i pojačati rezultate pretrage koji pokazuju na određenu lokaciju za preuzimanje na intranetu.

Više informacija potražite u sledećim člancima:

Vrh stranice

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×