Razumevanje kartice „Oblikovanje okvira za tekst“ u programu Publisher

Ako želite da odaberete opcije za postavljanje i uklapanje teksta u okvir za tekst ili u automatski oblik koji sadrži tekst, možete da koristite karticu Okvir za tekst u programu Publisher.

Napomena: Kartica „Okvir za tekst“ dostupna je samo kada je izabrani objekat okvir za tekst ili automatski oblik sa tekstom.

Vertikalno poravnavanje

Odaberite da li želite da poravnate tekst na vrhu, u sredini ili na dnu okvira za tekst ili automatskog oblika.

Margine okvira za tekst

Levo Unesite željenu veličinu razmaka između leve ivice okvira za tekst ili automatskog oblika i teksta koji se u njemu nalazi.

Desno Unesite željenu veličinu razmaka između desne ivice okvira za tekst ili automatskog oblika i teksta koji se u njemu nalazi.

Vrh Unesite željenu veličinu razmaka između gornje ivice okvira za tekst ili automatskog oblika i teksta koji se u njemu nalazi.

Dno Unesite željenu veličinu razmaka između donje ivice okvira za tekst ili automatskog oblika i teksta koji se u njemu nalazi.

Automatsko uklapanje

Bez automatskog uklapanja Ova opcija zadržava tačnu veličinu teksta koju ste postavili za okvir za tekst ili automatski oblik.

Skupi predugački tekst Ova opcija smanjuje veličinu teksta u tačkama u okviru za tekst ili automatskom obliku dok više ne bude viška teksta.

Najbolje uklopljeno Ova opcija skuplja ili razvija tekst tako da se uklopi u okvir za tekst ili automatski oblik kada mu promenite veličinu.

Uvećaj okvir za tekst da bi se prilagodio Ova opcija razvija okvir za tekst ili automatski oblik u slučaju da ima viška teksta.

Napomena: Kada je ova opcija izabrana, može se desiti da se okvir za tekst ili automatski oblik razviju izvan stranice ili u druge objekte.

Rotiraj tekst u automatskom obliku za 90º Izbor u ovom polju za potvrdu okreće tekst unutar okvira za tekst ili automatskog oblika za četvrt okreta (90 stepeni) udesno.

Uključi „Nastavlja se na stranici…“ Izbor u ovom polju za potvrdu uključuje obaveštenje Nastavak na stranici [broj stranice] u okvir za tekst ili automatski oblik.

Uključi „Nastavlja se od stranice…“ Izbor u ovom polju za potvrdu uključuje obaveštenje Nastavak od stranice [broj stranice] u okvir za tekst ili automatski oblik.

Kolone Ovo dugme prikazuje dijalog Kolone u kom možete da izaberete broj kolona i razmak između njih.

Napomena: Ova opcija nije dostupna za automatske oblike, osim pravougaonika ili ako ste izabrali opciju Skupi predugačak tekst ili Najbolje uklopljeno.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×