Razmera radnog lista

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

f radni list sadrži mnogo kolona, možete da koristite podesi prema opcije da biste smanjili veličinu radnog lista da biste bolje uklopila odštampane stranice.

Sledite ove korake:

 1. Izaberite karticu " Raspored na stranici " na traci.

 2. U grupi Podesi prema , u polju Širina izaberite 1 stranicei u polju Visina izaberite stavku Automatsko. Kolone se sada pojavljuje na jednoj stranici, ali redove mogu proširiti na više od jedne stranice.

  Podesi prema

  Da biste odštampali radni list na jednoj stranici, odaberite 1 stranice u polju Visina . Međutim, imajte na umu da otiska može biti teško čitati jer Excel skuplja podatke tako da se uklopi. Da biste videli koliko razmere koriste, pogledajte broj u okvir " Razmera ". Ako je mali broj, možda ćete morati da biste obavili druga prilagođavanja pre štampanja. Na primer, možda ćete morati da promenite položaj stranice iz uspravnog u položeni ili usmerite veću veličinu papira. Više informacija potražite u odeljku ispod da biste razumeli nekoliko stvari o podešavanja razmere radnog lista tako da se uklopi odštampane stranice.

 3. Da biste odštampali na radnom listu, pritisnite kombinaciju tastera CTRL + P da biste otvorili dijalog " Štampanje " i zatim kliknite na dugme u redu.

Za najbolje iskustvo dok podešavate radnom listu, važno je zapamtiti sledeće:

 • Ako radni list sadrži više kolona, možda ćete morati da se prebacite položaja stranice iz uspravnog u položeni. Da biste to uradili, izaberite stavke Raspored stranice > Podešavanje stranice > Položaji izaberite stavku Položeno.

 • Razmislite o korišćenju veću veličinu papira prilagođava više kolona. Da biste promenili podrazumevanu veličinu papira, izaberite stavke Raspored na stranici > Podešavanje stranice > Veličina, a zatim odaberite željenu veličinu.

 • Koristite komandu Oblast štampanja (grupa zaPodešavanje stranice ) da biste isključili sve kolone ili redove koje ne želite da odštampate. Na primer, ako želite da odštampate kolone od A do F, ali ne kolone G do Z, podesite oblast štampanja da biste uključili samo kolone od A do F.

 • Da biste smanjili ili povećali na radnom listu da bi bolje uklapanje na odštampanim stranicama. Da biste izvršili, u Okviru Podešavanje stranice, kliknite na dugme pokretanje prozora. Kliknite na dugme Podešavanje razmere > Prilagodi na, a zatim unesite procenat normalne veličine koje želite da koristite.

  Napomena: Da biste smanjili na radnom listu da biste bolje uklopila odštampane stranice, unesite procenat koja je manja od 100%. Da biste povećali radnog lista tako da se uklopi odštampane stranice, unesite procenat veći od 100%.

 • Prikaz rasporeda na stranici nije kompatibilan sa komande " Zamrzni okna ". Ako ne želite da odmrznete redove ili kolone na radnom listu, možete da preskočite prikazu rasporeda na stranici i umesto toga koristite uklopi u opcije na kartici " stranica " u dijalogu " Podešavanje stranice ". Da biste to uradili, idite na karticu Raspored na stranici i u grupi Podešavanje stranice , kliknite na pokretač dijaloga Slika dugmeta donjem desnom uglu pored. Opcionalno, pritisnite tastere ALT + P, S, P na tastaturi.

 • Štampanje radnog lista na određeni broj stranica, u okviru Podešavanje stranice, kliknite na dugme za pokretanje malog prozora. Zatim, u okviru Podešavanje razmere, u obe uklopi u poljima za potvrdu, unesite broj stranica (širok i visok) na kojoj želite da odštampate podatke radnog lista.

  Napomene: 

  • Excel zanemaruje ručne prelome stranica kada koristite opciju da .

  • Excel ne Razmaknite podatke da biste popunili stranice.

 • Da biste uklonili jednu od opcija za podešavanje veličine, izaberite stavke datoteka > Štampanje > postavke > Bez podešavanja razmere.

Kada štampate na Excel radnom listu, možda ćete uvideti da veličine štampanja fonta nije ono što očekujete.

Pratite ove korake da biste podesili razmeru radnog lista za štampanje tako što ćete povećava ili smanjuje veličinu fonta.

 1. U radnom listu, izaberite stavke datoteka > Odštampaj.

 2. U okviru stavke Postavke izaberite stavke Prilagođeno podešavanje razmere > Opcije prilagođenog podešavanja razmere.

 3. Izaberite stavku stranica i u polju Prilagodi na Odaberite procenat po kojima želite da povećate ili smanjite veličinu fonta.

 4. Pregledajte promene u Pregledu pre štampanja i – ako želite različite veličine fonta – ponovite korake.

  Napomena: Pre nego što kliknete na dugme Odštampaj, proverite postavku veličine papira u svojstva štampača, a takođe se uverite da štampač zapravo ima papira u toj veličini. Ako je postavka veličine papira razlikuje se od veličine papira u štampač, Excel prilagođava otiska da biste uklopili veličine papira u štampač i odštampanom radnom listu možda ne podudaraju u pregledu pre štampanja

U Pregledu pre štampanjai ako radni list prikazuje smanjiti do jedne stranice, potvrdite izbor ako je primenjeno razmere opciju kao List uklopi na jednu stranicu . Pogledajte odeljak iznad da biste saznali kako da podesim.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Brzi start: Štampanje radnog lista

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×