Razmatranja u vezi sa migracijom

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Napomena: Ovaj članak je odradio svoj posao i uskoro će biti obustavljen. Da biste sprečili poruku „Stranica nije pronađena“, uklanjamo veze za koje znamo. Ako ste kreirali veze do ove stranice, uklonite ih i zajedno ćemo održati veb povezanim.

U Windows SharePoint Services 3.0, lokacije i delovi lokacija kao što su liste, stavke liste i fascikle je moguće migrirati na druge Windows SharePoint Services 3.0 lokacije. Ove druge lokacije mogu da rade na istoj izloženim Veb server kao na originalnu lokaciju, na različitim izloženim Veb serverima u istoj farmi ili na izloženim Veb serverima u potpuno drugu primenu sistema Windows SharePoint Services 3.0. Različite dozvole su potrebne za različite metode migracije lokacija.

Ako ste vlasnik ili administrator kolekcije lokacija, možete da dovršite nekoliko zadataka migracije. Drugi vlasnici i dizajneri lokacije možete da koristite ovu temu da biste razumeli proces migracije i obezbeđivanje unosa o migraciji svoje lokacije. Za informacije o migraciji namenjen administratorima servera, pogledajte pomoć na stranicama centralne administracije ili u Windows SharePoint Services stranicama na Microsoft TechNet Veb lokaciji.

Metode za migraciju

Windows SharePoint Services 3.0 pruža različite načine za Migriranje kolekcije lokacija, lokacija ili bilo koju kombinaciju objekata na lokaciji u drugom SharePoint Web aplikaciju koja je proširena sa Windows SharePoint Services 3.0. Migracija se primenjuje samo na premeštanje objekata iz Windows SharePoint Services 3.0 da Windows SharePoint Services 3.0 samo. Ne možete da migrirate lokacije, sadržaj ili neki drugi objekat iz prethodnih verzija programa Windows SharePoint Services u Windows SharePoint Services 3.0.

U sledećoj tabeli su opisane različite metode migracije sadržaja.

Napomena: U koloni za minimalne dozvole u sledećoj tabeli prikazane su zahtevane dozvole za svaku metodu migracije. Ako nemate zahtevane dozvole, zamolite odgovarajućeg člana tima da vam odobri zahtevane dozvole ili da izvede migraciju umesto vas.

Meto d

Komentar

Minimalne dozvole

Koristite -o pravljenje rezervne kopije i vraćanja u prethodno stanje operacije -o alatke komandne linije Stsadm.exe.

Ovo je najbolja opcija za migraciju cele kolekcije lokacija, jer je to jedina metoda migracije tokova poslova, obaveštenja i metapodataka na nivou kolekcije lokacija.

Član lokalne grupe administratora ili članovi grupe administratora farme na nivou centralne administracije

Koristite veze Pravljenje rezervne kopije i Vraćanje pomoću rezervne kopije na stranici „Operacije“ u centralnoj administraciji.

Ovo je najlakši način za migraciju pojedinačnih lokacija.

Članovi grupe administratora farme na nivou centralne administracije

Koristite objektni model sistema Windows SharePoint Services.

Ovo je novi metod u Windows SharePoint Services 3.0 i najviše fleksibilno. U vezi sa migracijom interfejsa za programiranje aplikacija (API) u objektnom modelu se mogu koristiti za migraciju lokacija i bilo koju kombinaciju objekata ispod nivou lokacije.

Administrator kolekcije lokacija s odgovarajućim dozvolama za učitavanje objekata koji se prenose i dozvolama za promenu objekata na lokaciji koja je cilj migracije

Koristite pregledač Web stranice kompatibilan sa sistemom Windows SharePoint Services, kao što je Microsoft Office SharePoint Designer 2007.

Mogu da se prenose samo cele Web lokacije. Imajte u vidu da se ni za kakve objekte ne prenose globalno jedinstveni identifikatori (GUID), što znači da nijedan preneseni objekat neće biti globalno jedinstven.

Administrator kolekcije lokacija s odgovarajućim dozvolama za učitavanje objekata koji se prenose i dozvolama za promenu objekata na lokaciji koja je cilj migracije

Proces migracije (objektni model)

Objektni model sistema Windows SharePoint Services se može koristiti za migraciju objekata u okviru samog Web servera, između Web servera u okviru iste farme servera ili između farmi servera. U ovom odeljku je opisan tipičan scenario za upotrebu objektnog modela za migraciju lokacija i drugih objekata sa servera za privremeno skladištenje na izvršni server. Upotreba objektnog modela zahteva osobu koja je administrator servera za privremeno skladištenje i izvršnog servera. Međutim, temeljno razumevanje ovog scenarija migracije može da pomogne vlasnicima lokacija, tako da mogu da sarađuju s osobom koja izvodi migraciju. Prema ovom scenariju, kao što je prikazano na sledećoj ilustraciji, server za privremeno skladištenje se koristi za kreiranje i testiranje promena na SharePoint lokacijama neke kompanije. Posle testiranja promena, one se prenose na izvršni server, gde korisnici mogu da pristupe lokaciji.

Napomena: Da biste koristili objektni model za migraciju lokacija i drugih objekata sa pripremnog servera na izvršni server, morate da imate odgovarajuće dozvole (navedene u gornjoj tabeli) na pripremnom serveru i na izvršnom serveru. Ako nemate minimalno zahtevane dozvole, zamolite vašeg administratora servera da vam ih odobri ili da umesto vas izvede migraciju.

Tok poslova migracije korišćenjem metode PRIME.

1. Administrator servera se prijavljuje na pripremni server i piše i pokreće skriptu kojom pristupa objektnom modelu koji radi na serveru za privremeno skladištenje. Skripta koji radi na pripremnom serveru kreira migracioni paket u obliku .cab datoteke na resursu deljenih datoteka.

Napomena: Osoba koja kreira ovu .cab datoteku mora da ima dozvole za pisanje, a osoba koja uvozi ovu .cab datoteku mora da ima dozvole na ovom resursu deljenih datoteka.

2. Administrator servera se prijavljuje na izvršni server i koristi API interfejse za migraciju da bi rasporedio migracioni paket na izvršnom serveru.

Pošto se paket prenese na izvršni server, administrator servera proverava da li je lokacija pravilno prenesena. Ovo uključuje proveru veza, proveru bezbednosnih postavki i proveru funkcionalnosti Web segmenata.

Pošto se objektni model može koristiti za izbor bilo koje željene kombinacije objekata, od nivoa lokacije pa naniže, on se može koristiti samo za migraciju stavki promenjenih na izvornom serveru.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×