Razlike između urednika u sistemu Office 2016 i Office 365 za korisnike čitača ekrana

Simbol čitanja naglas sa oznakom sadržaja čitača ekrana. U ovoj temi se govori o korišćenju čitača ekrana uz Office

Ovaj članak je za osobe sa oštećenim vidom koje koriste program za čitanje ekrana za Office proizvode i deo je skupa sadržaja Office pristupačnost. Uopšteniju pomoć potražite u članku Matična stranica podrške za Office.

Prebacivanje sa Office 2016 na Office 365 i korišćenje čitača ekrana? Napravili smo ovaj članak da biste se upoznali sa promenama i novim funkcijama u uređivaču.

Kontekstualni meni

U Office 2016, Kontekstualni meni za tekst označen zastavicom za proveru pregleda obuhvata do pet predloženih ispravki i drugih komandi koje čitaju kao što su Zanemari sve i Dodaj u rečnik.

U Office 365, Kontekstualni meni urednika je potpuno ponovo dizajniran za pristupačnost. Predloge i korektuju komande za čitanje navedene su u posebnom pravopisu ili gramatiku koji se dodaje standardnom kontekstualnom meniju. Kada otvorite Kontekstualni meni za tekst koji je označen zastavicom za problem sa oиitanjem, fokus će biti na prvom predlogu. Ako želite da se premestite iz podmeni pravopisa ili gramatike da biste pristupili komandama standardnih kontekstualnog menija, pritisnite taster ESC.

U ispravnosti pravopisa ili gramatike , svaka sugestija je navedena kao razdeljena dugmad. Da biste izabrali predlog, pritisnite taster ENTER ili RAZMAKNICA. Za svaku pravopisnu ili "prijedlog" grešku u programu Word ", čućete da je praćena listom sinonima koji će vam pomoći da izaberete namernu ispravku ispravnosti. Da biste razvili Razdelno dugme i pristupili komandi karakteristične za predlog, na primer čitati naglas, promeniti svei dodati automatskom ispravljanju, pritiskajte taster sa strelicom nadesno, a zatim izaberite stavku taster sa strelicom nagore i nadole, a zatim izaberite komandu želite tako što ćete pritisnuti taster ENTER.

Okno "pravopis/gramatika"

Okno " Pravopis/gramatika " u Office 2016 sadrži listu predloga za problem, kao i dugmad za izvršavanje radnji kao što je Zanemari, Dodaj automatskom ispravljanjui Promeni sve. Možete da otvorite Pravopis/gramatičku ikonu tako što ćete pritisnuti taster F7. Ako u dokumentu postoje problemi sa pravopisnim ili gramatičkim temama, prvi takav problem se automatski otvara u oknu. Pritisnite taster F6 da biste premestili fokus na okno " Pravopis/gramatika ". Da biste se kretali u oknu, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB da biste premestili fokus između predloga i drugih dugmadi u oknu.

Kada izaberete predlog ili obavite drugu radnju za problem, automatski se otvara sledeći problem sa pravopisu ili gramatikom. Ako nema više problema u dokumentu, otvoriće se dijalog "Kontrola pravopisa i gramatike". Zatvorite taster ENTER da biste ga zatvorili.

U Office 365, okno " Pravopis/gramatika " zamenjuje se pregledom urednika i oknima uređivača .

Pregled urednika i okna za uređivanje

Okno "Pregled urednika" je ekskluzivno za Office 365 koje vam omogućava da pregledate listu ispravki i poboljšavanje u dokumentu, bilo u linearnom modi ili jednoj kategoriji. Možete da otvorite okno pregled urednika tako što ćete pritisnuti taster F7.

Da biste se kretali u oknu pregled urednika, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB da biste premestili fokus između kartica u oknu i tastera sa strelicom nagore ili nadole da biste se kretali po karticama. Pritisnite taster ENTER da biste izabrali stavku.

Ako izaberete kategoriju ili dugme " Pregledaj sve rezultate " u oknu "Pregled", vodi vas u okno " Uređivač " koji sadrži detalje o prvom problemu u kategoriji ili listi, listi predloga i opcijama kao što je Zanemari jednom ili Dodaj na Rečnik. Da biste se kretali u oknu uređivača, pritisnite taster TAB ili kombinaciju tastera SHIFT + TAB ili tastere sa strelicama nagore i nadole da biste pomerili fokus između predloga i drugih dugmadi u oknu.

Kada otvorite okno uređivača , fokus će biti na okvir za tekst samo za čitanje koji sadrži originalnu rečenicu koja ima problem sa pravopisu ili gramatikom. Možete da koristite standardne komande za čitanje čitača ekrana za čitanje i kretanje u okviru originalne rečenice, kao i da potvrdite gde se nalazi reč označena zastavicom.

U oknu " Uređivač " Svaka sugestija navedena je kao razdeljena. Da biste izabrali predlog, pritisnite taster ENTER ili RAZMAKNICA. Za svaku pravopisnu ili "moguću grešku u programu Word", čućete da je praćena listom sinonima koji će vam pomoći da izaberete namernu ispravnost sa pouzdanjem. Da biste razvili Razdelno dugme i pristupili komandi karakteristične za predlog, na primer čitati naglas, promeniti svei dodati automatskom ispravljanju, pritisnite kombinaciju tastera ALT + taster sa strelicom nadole, a zatim izaberite stavku taster sa strelicom nagore i nadole, a zatim izaberite komandu želite tako što ćete pritisnuti taster ENTER.

Kada izaberete predlog ili obavite drugu radnju za problem, okno " Uređivač " automatski će otvoriti sledeći problem u istoj kategoriji i fokus će se ponovo nalaziti u okvir za čitanje samo za čitanje koji sadrži originalnu rečenicu. Ako u kategoriji ostane još problema, fokus se vraća u okno pregled urednika. Dok ste u oknu uređivača , možete i da se krećete unutar izabrane kategorije ili liste svih rezultata sa sledećim dugmadima sa pitanjem i prethodnim pitanjem .

Tehnička podrška za korisnike sa umanjenim sposobnostima

Microsoft svim klijentima želi da obezbedi najbolji mogući utisak pri radu. Ako imate umanjene sposobnosti ili pitanja u vezi sa pristupačnošću, za tehničku pomoć se obratite Microsoft službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima. Tim za podršku službe Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima obučen je za korišćenje mnogih popularnih asistivnih tehnologija i može da pruži pomoć na engleskom, španskom, francuskom i američkom znakovnom jeziku. Idite na sajt „Microsoft Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima“ da biste saznali kontakt detalje za svoj region.

Ako ste korisnik iz državne institucije, privredne organizacije ili velikog preduzeća, obratite se službi Answer Desk za osobe sa umanjenim sposobnostima za velika preduzeća.

Napomena:  Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li da nam javite da li su informacije bile korisne? Ovo je članak na engleskom jeziku za referencu.​

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×