Razlike između korišćenja radne sveske u pregledaču i u programu OneNote

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft OneNote Online omogućava vam da hvatate beleške i organizovanje stranica beleške u Veb pregledaču. Za napredno uređivanje funkcije, koristite ovo komandu Otvori u programu OneNote . Kada sačuvate beležnicu u programu OneNote, on će biti sačuvan na Veb lokaciji gde ste je otvorili u OneNote Online.

Beležnica koju otvorite u OneNote Online je ista Beležnica koju otvorite u programu OneNote za računare, ali neke funkcije rade drugačije u ta dva okruženja.

Formati datoteka podržani u OneNote Online

OneNote Online otvara OneNote 2010 Beležnica (.one datoteke).

OneNote Online ne može da otvori beležnice u drugim formatima datoteka. Na primer, nisu podržani sledeći formati: OneNote 2003 ili OneNote 2007 beležnice (.one), OneNote paket (.onepkg), i Portable Document Format (PDF).

Funkcije koje su podržane za prikazivanje i štampanje

Kada prikazujete beleške u programu OneNote Online, možete da se krećete kroz stranice beležnice, da razvijate i skupljate odeljke, da vidite ko je dodao koje beleške i da vidite prethodne verzije stranice.

Međutim, neke funkcije drugačije funkcionišu u pregledaču od njih u programu OneNote za računare. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u OneNote Online, kliknite na dugme Otvori u programu OneNote (zahteva OneNote 2010).

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Štampanje

Štampanje nije dostupno u programu OneNote Online. Umesto toga, koristite funkciju štampanja na pregledaču. Koristite pregled za štampanje da biste videli da li treba da se pomerite na neki deo beležnice ili da promenite položaj stranice iz uspravnog u položeni.

Zvuk i video

OneNote Online ne reprodukuje audio i video sadržaj, ali se mediji čuvaju u beležnici.

Pretraga

Pretraga nije dostupna u OneNote Online. Umesto toga koristite funkciju pretrage u pregledaču da biste pretražili stranicu sa beleškama.

Zumiranje

Zumiranje nije dostupno u programu OneNote Online. Umesto toga, koristite funkciju zumiranja na pregledaču

Oblici, jednačine, zapisi perom

U OneDrive, OneNote Online prikazuje oblike i zapise perom, ali jednačine su prikazani kao čuvari mesta. U sistemu SharePoint, jednačine i mastilo su prikazani kao čuvari mesta i oblici su skrivene.

Linije vodilje i boja stranice

OneNote Online ne može da prikaže te objekte, ali oni su sačuvani u beležnici.

Funkcije koje se razlikuju u pregledaču i radnoj površini

Kada uređujete beleške, neke funkcije drugačije funkcionišu u pregledaču od njih u programu OneNote za računare. U sledećim tabelama opisuju kako OneNote Online podržava funkcije koje mogu da se primene na beleške. Da biste koristili funkcije izvan koje je dostupno u OneNote Online, kliknite na dugme Otvori u programu OneNote (zahteva OneNote 2010).

Otvaranje beležnica

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Information Rights Management (IRM)

OneNote Online nije moguće otvoriti beležnice koje su zaštićene pomoću usluge Information Rights Management. Otvorite ove beležnice u programu OneNote za računare.

Uređivanje i oblikovanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Kopiraj i nalepi

Kopirajte i nalepite tekst. Tekst nalepljen u OneNote Online se gubi oblikovanja kao što je podebljano i kurziv.

Oblikovanje fonta

Primenite podebljanje, kurziv, podvlačenje, font, veličinu i boju. Napomena: Komanda Četkica za oblikovanje nije dostupna u programu OneNote Online.

Oblikovanje teksta

Poravnajte tekst nalevo, nadesno ili po sredini; podesite tekst zdesna nalevo ili sleva nadesno; povećajte ili smanjite uvlačenje; oblikujte tekst kao liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisanje.

Znakovi za nabrajanje i numerisanje

Primenite ugrađene formate numerisanja ili nabrajanja.

Stilovi

Primenite jedan od galerije ugrađenih stilova. Možete i da opozovete oblikovanje

Pretraga

Pretraga nije dostupna u OneNote Online. Umesto toga koristite funkciju pretrage u pregledaču da biste pretražili stranicu sa beleškama.

Umetni razmak

Komanda za kreiranje praznog prostora na stranici nije dostupna u programu OneNote Online. Probajte da ispremeštate beleške da biste napravili mesta ili pokrenite novu stranicu.

Linije vodilje i boja stranice

Komande za promenu izgleda stranice nisu dostupne u programu OneNote Online. Linije vodilje i boja stranice su skrivene u programu OneNote Online, ali su sačuvane u beležnici.

Koautorstvo

Više autora može da radi istovremeno u programima OneNote 2010, OneNote Online i OneNote Mobile. Prikažite i sakrijte imena autora.

Praćenje beležaka

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Oznake

Označite beleške koje želite da pratite i uklonite oznake kada želite. Nije moguće prilagoditi oznake u OneNote Online i vaše prilagođene oznake nisu dostupne za primenu. Međutim, program OneNote Online prikazuje prilagođene oznake i možete da ih uklonite.

Pronalaženje oznaka

Ova funkcija nije dostupna u programu OneNote Online.

Integracija programa Outlook

Program OneNote Online ne podržava komande koje funkcionišu sa programom Microsoft Outlook (Stranica E-pošte, Outlook zadaci ili Detalji sastanka).

Pregledanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Alatke za proveru

Proverite pravopis i podesite jezik za proveru koristeći ugrađeni rečnik. OneNote Online ne koristi prilagođeni rečnik i ne obuhvata prevođenje ili rečnik sinonima.

Verzije stranica

Prikaži ili vrati prethodne verzije stranice.

Pregledaj beleške prema tome da li su pročitane, novije, ili prema autoru

Beleške se ne mogu obeležiti kao pročitane ili nepročitane u programu OneNote Onlinei nisu dostupna uređivanja pregledanja prema tome koliko su nove ili ko je autor.

Objekti

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Hiperveze

Umetanje i uređivanje Praćenje hiperveze. Veze ka lokacijama u beležnici radite, ali nije moguće kreirati u OneNote Online.

Tabele

Tabela se kreiraju na isti način u OneNote Online , kao što su u OneNote aplikaciji radne površine.

Slike, clip art i isečci sa ekrana

Umetnite slike uskladištene na računaru ili clip art kolekciju dostupnu Office.com Možete da menjate veličinu slika i da dodajete alternativni tekst. Složenije funkcije za rad sa slikama, kao što su rotiranje ili raspoređivanje u slojeve od poslednjeg ka prvom, nisu dostupne u programu OneNote Online. Ne možete da pravite isečke sa ekrana u programu OneNote Online, ali isečci sa ekrana u beleškama se prikazuju kao slike u programu OneNote Online.

Video i audio

Ovi objekti su sačuvani u beleške, ali ne može da bude snimljen u OneNote Online. Video zapis se prikazuje kao čuvar mesta, a zvuk je skrivena u OneNote Online.

Oblici, jednačine i zapisi perom

Ovi objekti se ne mogu umetnuti niti se mogu uređivati u programu OneNote Online. U usluzi OneDrive, možete da izaberete i izbrišete čuvare mesta za oblike, zapise perom i jednačine. U sistemu SharePoint, možete da izaberete i izbrišete čuvare mesta za te objekte.

Simboli

Ovi objekti se ne mogu umetnuti niti se mogu uređivati u programu OneNote Online, ali ih program OneNote Online prikazuje kao i obično.

Ugrađene datoteke i otisaka

Ovi objekti su sačuvani u beležnici, ali su prikazani kao čuvari mesta u OneNote Online u prikazu za uređivanje. U prikazu za čitanje ona su skrivena.

Vremenska oznaka

Komande za umetanje trenutnog datuma i vremena nisu dostupne u programu OneNote Online, ali ih program OneNote Online prikazuje kao i obično.

Povezane beleške

Mogućnost povezivanja pravljenja beleški sa datotekama nije dostupna u programu OneNote Onlinei veze ka datotekama su skrivene. Međutim, sačuvane su u beleškama.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×