Razlike između korišćenja radne sveske u pregledaču i u programu OneNote

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Microsoft OneNote Online omogućava vam da hvatate beleške i organizovanje stranica beleške u Veb pregledaču. Za napredno uređivanje funkcije, izaberite komandu OneNote OnlineOtvori u programu OneNote . Kada sačuvate beležnicu u programu OneNote, on će biti sačuvan na Veb lokaciji gde ste je otvorili u OneNote Online.

Beležnica koju otvorite u programu OneNote Online je ista beležnica koju ste otvorili u OneNote aplikaciji za računare, ali neke funkcije drugačije funkcionišu u ta dva okruženja.

Napomena: Ako koristite OneNote Web App sa sistemom SharePoint 2010, pročitajte članak razlike između korišćenja beležnice u pregledaču i u programu OneNote.

U ovom članku

Formati datoteka podržani u programu OneNote Online

Funkcije koje su podržane za prikazivanje i štampanje

Funkcije koje se razlikuju u pregledaču i radnoj površini

Otvaranje Beležnica

Uređivanje i oblikovanje

Praćenje beležaka

Redigovanje

Objekti

Formati datoteka podržani u OneNote Online

OneNote Online otvaraOneNote 2010 i novije verzije beležnica (.one datoteke).

OneNote Online ne može da otvori beležnice u drugim formatima datoteka. Na primer, nisu podržani sledeći formati: OneNote 2003 ili OneNote 2007 beležnice (.one), OneNote paket (.onepkg), i Portable Document Format (PDF).

Vrh stranice

Funkcije koje su podržane za prikazivanje i štampanje

Kada prikazujete beleške u programu OneNote Online, možete da se krećete kroz stranice beležnice, da razvijate i skupljate odeljke, da vidite ko je dodao koje beleške i da vidite prethodne verzije stranice.

Međutim, neke funkcije funkcionišu drugačije nego u OneNote aplikaciji za računare. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u programu OneNote Online, izaberite komandu Otvori u programu OneNote (zahtevaOneNote 2010 ili novije verzije).

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Štampanje

Štampanje nije dostupno u programu OneNote Online. Umesto toga, koristite funkciju štampanja na pregledaču. Koristite pregled za štampanje da biste videli da li treba da se pomerite na neki deo beležnice ili da promenite položaj stranice iz uspravnog u položeni.

Zvuk i video

OneNote Online ne reprodukuje audio i video sadržaj, ali se mediji čuvaju u beležnici i možete da preuzimate audio i video datoteke na računar i da ih reprodukujete.

Pretraga

Pretraga je ograničena na trenutni odeljak u programu OneNote Online.

Zumiranje

Zumiranje nije dostupno u programu OneNote Online. Umesto toga, koristite funkciju zumiranja na pregledaču

Oblici, jednačine, zapisi perom

U usluzi OneDrive, OneNote Online prikazuje oblike i zapise perom, ali su jednačine prikazane kao čuvari mesta. U sistemu SharePoint zapisi perom mogu se prikazati, jednačine su prikazane kao čuvari mesta, a oblici su skriveni.

Linije vodilje i boja stranice

OneNote Online ne može da prikaže te objekte, ali oni su sačuvani u beležnici.

Prelomi reda

Prelomi reda su prikazani kao čuvari mesta.

Vrh stranice

Funkcije koje se razlikuju u pregledaču i radnoj površini

Kada uređujete beleške, neke funkcije funkcionišu drugačije u pregledaču nego u OneNote aplikaciji za računare. Sledeće tabele opisuju kako OneNote Online podržava funkcije koje se mogu odnositi na vaše beleške. Da biste koristili funkcije koje nisu dostupne u programu OneNote Online, izaberite komandu Otvori u OneNote programu (zahtevaOneNote 2010 ili novije verzije).

Otvaranje beležnica

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Information Rights Management (IRM)

U usluzi SharePoint bibliotekama koje su pod zaštitom IRM-a, OneNote Online otvara beležnice za čitanje, a ne i za uređivanje. IRM zaštita se ne može dodati beležnicama u programu OneNote Online.

Uređivanje i oblikovanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Kopiraj i nalepi

Kopirajte i nalepite tekst i slike sa veba. Tekst nalepljen u okviru beležnice zadržava svoje originalno oblikovanje, ali tekst koji je nalepljen izvan programa OneNote Online gubi oblikovanja kao na primer podebljanje ili kurziv.

Oblikovanje fonta

Primenite podebljanje, kurziv, podvlačenje, font, veličinu i boju. Napomena: Komanda Četkica za oblikovanje nije dostupna u programu OneNote Online.

Oblikovanje teksta

Poravnajte tekst nalevo, nadesno ili po sredini; podesite tekst zdesna nalevo ili sleva nadesno; povećajte ili smanjite uvlačenje; oblikujte tekst kao liste sa znakovima za nabrajanje ili numerisanje.

Znakovi za nabrajanje i numerisanje

Primenite ugrađene formate numerisanja ili nabrajanja.

Stilovi

Primenite jedan od galerije ugrađenih stilova. Možete i da opozovete oblikovanje

Pretraga

Pretraga je ograničena na trenutni odeljak u programu OneNote Online.

Umetni razmak

Komanda za kreiranje praznog prostora na stranici nije dostupna u programu OneNote Online. Probajte da ispremeštate beleške da biste napravili mesta ili pokrenite novu stranicu.

Linije vodilje i boja stranice

Komande za promenu izgleda stranice nisu dostupne u programu OneNote Online. Linije vodilje i boja stranice su skrivene u programu OneNote Online, ali su sačuvane u beležnici.

Koautorstvo

Više autora može da radi istovremeno u programima OneNote 2010, OneNote Online i OneNote Mobile. Prikažite i sakrijte imena autora.

Praćenje beležaka

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Oznake

Označite beleške koje želite da pratite i uklonite oznake kada želite. Nije moguće prilagoditi oznake u OneNote Online i vaše prilagođene oznake nisu dostupne za primenu. Međutim, program OneNote Online prikazuje prilagođene oznake i možete da ih uklonite.

Pronalaženje oznaka

Ova funkcija nije dostupna u programu OneNote Online.

Integracija programa Outlook

Program OneNote Online ne podržava komande koje funkcionišu sa programom Microsoft Outlook (Stranica E-pošte, Outlook zadaci ili Detalji sastanka).

Pregledanje

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Alatke za proveru

Proverite pravopis i podesite jezik za proveru koristeći ugrađeni rečnik. OneNote Online ne koristi prilagođeni rečnik i ne obuhvata prevođenje ili rečnik sinonima.

Verzije stranica

Prikaži ili vrati prethodne verzije stranice.

Pregledaj beleške prema tome da li su pročitane, novije, ili prema autoru

Beleške se ne mogu obeležiti kao pročitane ili nepročitane u programu OneNote Onlinei nisu dostupna uređivanja pregledanja prema tome koliko su nove ili ko je autor.

Objekti

Ova funkcija

Radi ovako u programu OneNote Online

Hiperveze

Umetnite, uređujte i pratite hiperveze za veb ili za druge stranice u istoj beležnici. Veze za lokacije unutar beležnice rade na nivou stranice, ali ne i na nivou pasusa u programu OneNote Online.

Tabele

Tabele u programu OneNote Online kreiraju se na isti način kao u OneNote aplikaciji za računare.

Slike, clip art i isečci sa ekrana

Umetnite slike uskladištene na računaru ili clip art kolekciju dostupnu Office.com Možete da menjate veličinu slika i da dodajete alternativni tekst. Složenije funkcije za rad sa slikama, kao što su rotiranje ili raspoređivanje u slojeve od poslednjeg ka prvom, nisu dostupne u programu OneNote Online. Ne možete da pravite isečke sa ekrana u programu OneNote Online, ali isečci sa ekrana u beleškama se prikazuju kao slike u programu OneNote Online.

Audio i video

Ti objekti su sačuvani u beleškama ali se ne mogu zapisati u programu OneNote Online. Možete da sačuvate audio i video datoteke na računar i da ih reprodukujete.

Oblici, jednačine i zapisi perom

Ovi objekti se ne mogu umetnuti niti se mogu uređivati u programu OneNote Online. U usluzi OneDrive, možete da izaberete i izbrišete čuvare mesta za oblike, zapise perom i jednačine. U sistemu SharePoint, možete da izaberete i izbrišete čuvare mesta za te objekte.

Simboli

Ovi objekti se ne mogu umetnuti niti se mogu uređivati u programu OneNote Online, ali ih program OneNote Online prikazuje kao i obično.

Ugrađene datoteke

Preuzmite ove objekte na računar da biste ih otvorili.

Vremenska oznaka

Komande za umetanje trenutnog datuma i vremena nisu dostupne u programu OneNote Online, ali ih program OneNote Online prikazuje kao i obično.

Povezane beleške

Mogućnost povezivanja pravljenja beleški sa datotekama nije dostupna u programu OneNote Onlinei veze ka datotekama su skrivene. Međutim, sačuvane su u beleškama.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×