Razdeljivanje okana radi zaključavanja redova ili kolona u odvojenim oblastima radnog lista

Razdeljivanje okana radi zaključavanja redova ili kolona u odvojenim oblastima radnog lista

Vaš prijatelj Tomas je prošlog vikenda učestvovao u trci na 5 km i želite da vidite prvih 10 trkača i uporedite njegovo vreme sa njihovim. Tražili ste njegovo ime i pronašli ste ga dole u 180. redu. Na koji način možete istovremeno da vidite njegov rezultat i rezultate prvih 10 trkača, koji su na vrhu radnog lista? Razdeljivanjem radnog lista možete da se pomerate nadole u donjem oknu, a da i dalje vidite gornje redove u gornjem oknu.

Korišćenje razdeljivanja za prikazivanje dve oblasti redova

Da biste razdelili ovaj radni list, napravite izbor ispod reda na kojem želite razdeljivanje – izborom 13. reda, radni list se razdeljuje ispod 12. reda. Zatim, na kartici Prikaz > Prozor > Razdeli. Razdeljivanje uklanjate ponovnim klikom na dugme Razdeli.

Komanda „Razdeli“ na traci

Radni list je moguće razdeliti i na kolone. Izaberite kolonu desno od kolone na kojoj želite razdeljivanje i koristite komandu Razdeli. Možete da razdelite i na red i na kolonu. Izaberite ćeliju ispod i desno od mesta na kojem želite razdeljivanje i koristite komandu Razdeli. Ovde, s obzirom na to da je izabrana ćelija D5, kolone sa njene leve strane (A-C) i redovi iznad nje (1-4) su zamrznuti razdeljivanjem. Zatim, izborom reda ispod 4. reda i pomeranjem nagore možete da preskočite gledanje redova od 5. do 9. Izborom kolone desno od kolone C i pomeranjem nadesno, možete da preskočite gledanje kolona od D do F i da se usmerite na Q4 i YTD zbirove u kolonama G i H.

Razdeljivanje redova i kolona

Da biste opozvali razdeljivanje, samo ponovo izaberite Prikaz > Prozor > Razdeli.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×