Raspoređivanje sadržaja ćelije u susedne kolone

Napomena:  Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete podeliti sadržaj ćelije i distribuiranje sastavni delovi više susednih ćelija. Na primer, ako radni list sadrži Puno imekolone, možete da razdelite kolonu u dve kolone – ime kolone i Prezime kolone.

Saveti: 

Sledite ove korake:

Napomena: Opseg koji sadrži kolone koje želite da razdelite može da sadrži bilo koji broj redova, ali može da sadrži više od jedne kolone. Važno je da zadržite dovoljno praznih kolona sa desne strane izabrane kolone, sprečiće podataka u bilo kom susedne kolone biti zamenjene podacima koji treba da se distribuiraju. Ako je potrebno, umetnite broj prazne kolone koje će biti dovoljni za svaku od sastavni delovi raspoređeni podaci sadrže.

  1. Izaberite ćeliju, opseg ili celu kolonu koja sadrži tekstualne vrednosti koje želite da razdelite.

  2. Na kartici Podaci u grupi Alatke podataka izaberite stavku Tekst u kolone.

    Grupa „Alatke za podatke“ na kartici „Podaci“

  3. Sledite uputstva u polju Konvertovanje teksta u kolone da biste naveli način na koji želite da podelite tekst u odvojene kolone.

    Napomena: Pomoć u vezi sa dovršavanjem svih koraka čarobnjaka potražite u temi Razdeljivanje teksta u različite kolone sa Konvertovanje teksta u kolone, ili kliknite na dugme pomoć Slika dugmeta u polju Konvertuj u čarobnjaku za kolone teksta.

Potrebna vam je dodatna pomoć?

Možete uvek da postavite pitanje stručnjaku u zajednici Excel Tech Community, dobijete podršku u zajednici Answers community ili predložite novu funkciju ili poboljšanje na sajtu Excel User Voice.

Takođe pogledajte

Pregled formula u programu Excel

Način izbegavanja oštećenih formula

Pronalaženje i ispravljanje grešaka u formulama

Tasterske prečice i funkcijski tasteri u programu Excel

Funkcije TEXT (referenca)

Excel funkcije (abecednim redom)

Excel funkcije (po kategoriji)

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×