Radnja makroa SaveObject

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju makroa SaveObject da biste sačuvali određeni Access objekat ili aktivni objekat Ako nijedna nije naveden. Možete da sačuvate aktivni objekat sa novim imenom u nekim slučajevima (ovo radi na isti kao komanda " Sačuvaj kao " na Priručnoj traci).

Napomena: Početak u programu Access 2010, Sačuvaj radnju makroa je preimenovana u SaveObject.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Postavka

Radnja SaveObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta koji želite da sačuvate. Kliknite na dugme Tabela, upita, obrasca, izveštaja, makroa, modula, stranica za pristup podacima, Prikaz servera, dijagram, uskladištene Procedureili funkcija u tip objekta polje u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Da biste izabrali aktivni objekat, ovo polje ostavite prazno. Ako izaberete tip objekta u ovom argumentu, morate da izaberete ime postojećeg objekta u argumentu Ime objekta .

Ime objekta

Ime objekta da se sačuvaju. Polje Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa argumentu Tip objekta . Ako argument Tip objekta ostavite prazno, možete da ostavite ovaj argument prazan da biste sačuvali aktivni objekat ili, u nekim slučajevima, unesite novo ime u ovom argumentu da biste sačuvali aktivni objekat sa ovim imenom.

Ako unesete novo ime, ime mora da prati standardne Konvencije imenovanja Pristup objekata.

Napomene

Radnja makroa SaveObject funkcioniše na svim objekti baze podataka koje korisnik može izričito da otvori i Sačuvaj. Navedeni objekat mora biti otvoren da bi se SaveObject radnja nemaju efekat na objekat. Ova radnja ima isti efekat kao izbor objekta i zatim ga sačuvati tako što ćete kliknuti na dugme Sačuvaj na Priručnoj traci. Ostavite prazne argument Tip objekta i unošenje novog imena u argumentu Ime objekta ima isti efekat kao i kliknuti na dugme Sačuvaj kao na Priručnoj tracii unošenje novog imena za aktivni objekat. Koristite radnju makroa SaveObject omogućava vam da odredite objekat koji želite da sačuvate i da biste izvršili komandu Sačuvaj kao iz makro.

Napomena: Ne možete da koristite radnju makroa SaveObject da sačuvate bilo koju od sledećih sa novim imenom:

  • obrazac u prikaz „Obrazac“ ili prikaz lista sa podacima.

  • izveštaj u pregledu pre štampanja.

  • Na modul.

  • Prikaz servera u prikazu lista sa podacima ili pregled pre štampanja.

  • stranica za pristup podacima u prikaz „Stranica“.

  • Tabela u prikazu lista sa podacima ili pregled pre štampanja.

  • Upit u prikazu lista sa podacima ili pregled pre štampanja.

  • uskladištena procedura u prikazu lista sa podacima ili pregled pre štampanja.

Radnju makroa SaveObject , da li se sprovodi u makrou pokrenuti u trenutnoj bazi podataka ili u baza podataka biblioteke, uvek čuva Navedeni objekat ili aktivni objekat u bazi podataka u kojoj je kreiran objekat.

Ako sačuvate aktivni objekat sa novim imenom, ali ime je isto kao ime postojećeg objekta ovog tipa, dijalog će vas upitati da li želite da zamenite postojeći objekat. Ako ste postavili argument Upozorenja na radnju makroa " SetWarnings " na ne, nije prikazan je dijalog i stari objekat automatski zameniti.

Da biste pokrenuli radnju SaveObject u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×