Radnja makroa "RunMacro"

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnju makroa " RunMacro " možete da koristite u Access bazama podataka da biste pokrenuli stavke% c/c. Makro može da bude u sistemu % c.

Koristite ovu radnju:

  • Da biste pokrenuli makro iz drugog makroa.

  • Da biste pokrenuli makro na osnovu određenog uslova.

  • Da biste priložili makro na prilagođeni meni ili komandi trake.

Postavka

Radnja makroa " RunMacro " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Makro ime

Ime makroa za izvršavanje. Polje " ime makroa " u odeljku " Argumenti za radnju " u prozoru "dizajn makroa" prikazuje sve makroe (i grupe makroa) u trenutnoj bazi podataka. Ako se makro nalazi u grupi makroa, on se nalazi u okviru imena grupe makroa na listi kao makrogroupname.Mac. Ovo je obavezan argument.

Ako pokrećete makro koji sadrži radnju makroa " RunMacro " u sistemu _ z0z_, _ z1zve Potraži makro sa ovim imenom u bazi podataka biblioteke i ne traži ga u trenutnoj bazi podataka.

Prebrojavanje ponavljanja

Maksimalni broj puta kada se makro pokreće. Ako ostavite ovaj argument prazan (a argument Ponavljanje izraza je prazan), makro se pokreće jednom.

Ponavljanje izraza

% C0zve koji daje vrednost TRUE (– 1) ili FALSE (0). Makro prestaje da radi ako se izraz procenjuje na FALSE. Izraz se izračunava svaki put kada se makro pokrene.

Primedbe

Ako unesete ime grupe makroa za argument name , Access pokreće prvi makro u grupi makroa.

Ova radnja je slična na to da klik na dugme " pokrene makro " na kartici " Alatke baze podataka ", izaberete stavku "u redu". Međutim, ova komanda pokreće makro samo jednom, dok Radnja makroa " RunMacro " može da pokrene makro koliko god puta želite.

Saveti

Možete da koristite argumente ponavljanje i ponavljanje izraza da biste utvrdili koliko puta je makro pokrenut:

  • Ako oboje ostavite prazne, makro se pokreće jednom.

  • Ako unesete broj za brojanje ponavljanja , ali ostavite taster " Ponovi izraz ", makro pokreće navedeni broj puta.

  • Ako ostavite prazan broj ponavljanja , a zatim unesite izraz za Repeat Expression, makro se pokreće dok se izraz ne proceni kao FALSE.

  • Ako unosite vrednosti za oba argumenta, makro pokreće broj određenog vremena u broju ponavljanja ili dok se Ponavljanje ne ponovi , što god da se prvo pojavi.

Kada pokrećete makro koji sadrži radnju makroa " RunMacro " i dostigne radnju makroa RunMacro , Access pokreće pozvani makro. Kada se pozvani makro završi, Access se vraća na originalni makro i pokreće sledeću radnju.

Napomene: 

  • Makro možete da pozovete u istoj grupi makroa ili u drugoj grupi makroa.

  • Možete da gnezdite makroe. To jest, možete da pokrećete makro A, što se poziva na makro B i tako dalje. U svakom slučaju, kada se pozvani makro završi, Access se vraća makrou koji ga je zvao i pokreće sledeću radnju u tom makrou.

Da biste pokrenuli radnju " RunMacro " u Visual Basic for APPLICATIONS (VBA) modulu, koristite metod RunMacro objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×