Radnja makroa RunApplication

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju makroa RunApplication u Access bazama podataka za računare da biste pokrenuli Microsoft operativnim sistemom Windows aplikacija, kao što je Excel, Word ili PowerPoint, iz sistema Microsoft Office. Na primer, možda ćete želeti da biste nalepili podatke Excel unakrsne tabele u Access bazu podataka.

Napomena o bezbednosti: Budite oprezni prilikom pokretanja izvršnih datoteka ili koda u makroima ili aplikacijama. Izvršne datoteke ili kôd mogu da se koriste za izvršavanje radnji koje mogu da ugroze bezbednost računara i podataka.

Napomena: Početak u programu Access 2010, radnju makroa "RunApp" je preimenovana u RunApplication.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Postavka

Radnja makroa RunApplication ima sledeći argument.

Argument radnje

Opis

Komandna linija

Na komandna linija koristi za pokretanje aplikacija (uključujući putanju i druge zahtevane parametre, kao što su prekidači koji pokreću aplikaciju u određenom režimu). Unesite komandnu liniju u okviru komandne linije u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Ovo je neophodno.

Napomene

Aplikacija izabrana Radnja makroa učitava i pokreće u prednjem planu. makro koji sadrži ovu radnju nastavlja da se izvršava nakon pokretanja aplikacija.

Podatke možete da prenesete između drugih aplikacija i programa Access pomoću Microsoft Windows dinamički podaci exchange (DDE) objekat ili u ostavu. Radnja makroa " SendKeys " možete koristiti da biste poslali pritisaka na tastere na drugu aplikaciju (iako je DDE efikasniji metod za prenos podataka). Možete da delite podatke između aplikacija tako što ćete koristiti za automatizaciju.

Aplikacije zasnovane na operativnom sistemu MS-DOS pokreću se u MS-DOS prozoru u Windows okruženju.

U Windows operativnim sistemima postoji niz načina za pokretanje aplikacije, uključujući pokretanje programa iz programa Windows Explorer, upotrebu komande Pokreni iz Start menija i dvostruki klik na ikonu programa na radnoj površini operativnog sistema Windows.

Nije moguće pokrenuti RunApplication radnju makroa u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula. Umesto toga koristite VBA Shell funkcija.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×