Radnja makroa MinimizeWindow

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Ako Pristup je konfigurisan da koristi preklopne prozore umesto dokumenata sa karticama, možete da koristite radnju makroa MinimizeWindow da biste smanjili aktivni prozor na malu naslovnu traku na dnu prozora programa Access.

Napomena: Radnja makroa nije moguće primeniti kôd windows u programu Visual Basic Editor. Informacije o tome kako da utiče na kôd operativnog sistema windows, pogledajte temu svojstvo status prozora pretraživača .

Napomena: Početak u programu Access 2010, Radnja makroa "Minimize" je preimenovana u MinimizeWindow.

Napomena: Radnja makroa "MinimizeWindow" nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Postavka

Radnja makroa MinimizeWindow nema argumente.

Napomene

Možete da koristite ovu radnju makroa da biste uklonili prozor sa ekrana pri tom ostavljate objekat otvoren. Takođe možete da koristite ovu radnju da biste otvorili objekat bez prikazivanja njegovog prozora. Da biste prikazali objekat, koristite radnju makroa " SelectObject " sa ili MaximizeWindow ili RestoreWindow radnju makroa. Radnja makroa RestoreWindow vraća umanjenog prozora na prethodnu veličinu.

Radnja makroa MinimizeWindow ima isti efekat kao što ćete kliknuti na dugme Umanji u gornjem desnom uglu prozora ili kliknuti na dugme Umanji u meniju Kontrola za prozor.

Saveti

  • Možda ćete prvo morati da koristite radnju makroa " SelectObject " Ako prozor koji želite da umanjite nije aktivni prozor.

  • Da biste sakrili okno za navigaciju, koristite radnju makroa " SelectObject " sa u oknu za navigaciju argumenata postavljeno na da , a zatim koristite radnju makroa MinimizeWindow . Objekat koji izaberete u radnju makroa " SelectObject " može da bude bilo kog objekta u bazi podataka.

  • Aktivni prozor možete da sakrijete tako što ćete izabrati stavku Upravljanje ovom prozoru u meniju Prikaz , a zatim izabrati stavku Sakrij. Umesto da ga smanjite veličinu ikone, prozor postaje vidljiv. Koristite komandu " Otkrij " u istom meniju da biste ponovo prikazali prozor. Možete da koristite radnju makroa RunMenuCommand da izvršite neku od ovih komandi iz makroa.

  • Radnja makroa " SetValue " možete da koristite i da biste podesili svojstvo vidljivo u obrazac da biste sakrili ili prikazali prozor obrasca.

Da biste pokrenuli radnju makroa MinimizeWindow u u modulu Visual Basic for Applications (VBA), koristite metod Umanji objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×