Radnja makroa MessageBox

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

U Access baze podataka možete da koristite radnju makroa MessageBox da biste prikazali okvir za poruku koja sadrži upozorenje ili informativna poruku. Na primer, možete da koristite radnju makroa MessageBox sa makroima provera valjanosti . Kada je kontrola ili zapis ne uspe uslov validacije u makrou, okvir za poruku možete da prikažete poruku o grešci i pružaju uputstva o tip podataka koje treba uneti.

Napomena: Neki sadržaj iz ove teme možda nije moguće primeniti na neke jezike.

Napomena: Početak u programu Access 2010, Radnja makroa " MsgBox " je preimenovana u MessageBox.

Postavka za Access baze podataka na radnoj površini

U Access bazama podataka radne površine MessageBox radnju makroa ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Poruka

Tekst u okviru za poruku. U polje argumenta poruke unesite tekst poruke. Možete da otkucate najviše 255 znakova ili da unesete u izraz (prethodi znak jednakosti).

Zvučni signal

Navodi da li vaš računar ili uređaj je zvučnik zvuci emitovali zvučni signal kada se prikaže poruka. Izaberite stavku da (oglašavanje zvučnog signala) ili ne (ne zvuk signala ton). Podrazumevana vrednost je da.

Tip

Tip polja za poruku. Svaki tip ima drugačiju ikonu. Izaberite stavku nijedno, kritičnihupozorenje?, upozorenje!, ili informacije. Podrazumevani ne postoji.

Pozicija

Teksta koji se prikazuje u poruku za naslovna traka. Na primer, možete da imate na naslovnoj traci prikazali „Provera valjanosti ID kupca”. Ako ovaj argument ostavite prazno, prikazuje se „Microsoft Access”.

Postavka za Access web aplikacije

U Access Veb aplikacijama MessageBox radnju makroa ima samo jedan argument.

Argument radnje

Opis

Poruka

Tekst u okviru za poruku. U polje argumenta poruke unesite tekst poruke. Možete da otkucate najviše 255 znakova ili da unesete u izraz (prethodi znak jednakosti).

Napomene

U Access bazama podataka za računare možete da koristite radnju makroa MessageBox da kreirate na oblikovanu poruku o grešci sličnu ugrađene greške poruka koje prikazuje Pristup. Radnja makroa MessageBox vam dozvoljava da obezbedite poruku u tri odeljka za argument poruku. Odeljke sa na „@” znak.

Sledeći primer prikazuje oblikovani poruku okvir sa sa porukom. Prvi odeljak teksta u poruci se prikazuje kao podebljani naslov. Drugi odeljak se prikazuje kao čisti tekst ispod tog naslova. Treći odeljak se prikazuje kao čisti tekst ispod drugog odeljka, sa praznim redom između njih.

Otkucajte sledeću nisku u argument poruka :

Pogrešno button!@This dugme ne Work.@try drugog.

Napomena: Ova specijalnog oblikovanja tehnika nije moguće koristiti u Access Veb aplikacijama.

Nije moguće pokrenuti MessageBox radnje u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula. Umesto toga koristite funkciju MsgBox .

Primeri

Scenariji za poruke

Sledeći primeri pokazuju različitih tipova scenariji za korišćenje radnji makroa MessageBox .

Radnja

Argument

Komentar

MessageBox

Poruka: premesti u zapis dobavljača čije proizvode želite da vidite, zatim ponovo kliknite na dugme Pregledaj proizvode.

Zvučni signal: bez

Tip: Nijedna

Naslov: biranje dobavljača

U ovom primeru, ako nema aktuelnog dobavljača u obrascu dobavljačima, prikazati poruku. Access ne prikaže neku ikonu sa porukom.

MessageBox

Poruka: Unesite ime dobavljača pre nego što pokušate da sačuvate zapis.

Zvučni signal: da

Tip: upozorenje!

Naslov: nedostaje ime dobavljača

U ovom primeru, ako nema imena dobavljača obezbeđene za zapis kada korisnik pokuša da biste sačuvali zapis, prikazuje poruku sa zvučnim zvuk. Access prikazuje ikonu uzvika uz ovu poruku.

MessageBox

Poruka: = „Snabdevač” & [obrasci]! [Dobavljačima]! [Ime dobavljača] & „je već u bazi podataka”.

Zvučni signal: da

Tip: kritičnih

Naslov: dupliranje dobavljača

U ovom primeru bazi podataka, korisnik unošenja duplirane snabdevač ime obrasca "Dobavljači". U argumentu poruku izraz objedinjuje tekst prilagođene poruke i prikazuje ime dobavljača je korisnik otkucao u ime dobavljača kontrolu na obrascu "Dobavljači". Access prikazuje poruku sa zvučnim zvuk i kritičnih ikonu uz ovu poruku.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×