Radnja makroa ImportSharePointList

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju makroa ImportSharePointList u Access bazama podataka za računare za uvoz i povezivanje podataka sa SharePoint lokacije.

Napomena: Početak u programu Access 2010, radnju makroa " TransferSharePointList " je preimenovana u ImportSharePointList.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Postavka

Radnja makroa ImportSharePointList ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip prenosa

Izaberite željeni tip prenosa.

 • Izaberite stavku Uvezi za kopiranje podataka SharePoint liste u tabelu u Pristup. Ažuriranje podataka iz Pristup ne utiču na podatke u Windows SharePoint Services. Slično tome, ažurirane podatke u Windows SharePoint Services ne utiču na podatke u programu Access.

 • Izaberite vezu da biste kreirali povezane tabele u programu Access koja se povezuje sa podacima u sistemu Windows SharePoint Services. Ažuriranja podataka u programu Access odražavaju u Windows SharePoint Services. Slično tome, ažuriranja podataka u Windows SharePoint Services odražavaju u programu Access.

Adresa lokacije

Unesite punu putanju na SharePoint lokaciji.

ID liste

Unesite ime ili GUID liste da biste se prebacili. Argument je neophodan.

ID prikaza

Unesite GUID prikaza za listu koju želite da koristite. Ovo polje ostavite prazno da prenesete sve redove i kolone na listi.

Ime tabele

Unesite ime koje želite da prikažete za tabele ili povezane tabele u programu Access.

Preuzmi pronađene vrednosti

Izaberite da da biste preneli prikaz vrednosti za polja za pronalaženje umesto ID koji se koristi za izvršavanje za pronalaženje.

Napomene

 • Ova radnja ima isti efekat kao kada kliknete na SharePoint liste u grupi " Uvoz " na kartici Spoljni podaci . Argumenti za radnju odgovaraju izboru koji ste napravili u čarobnjaku za preuzimanje spoljnih podataka.

 • Da biste pokrenuli radnju ImportSharePointList u VBA modulu, koristite metod TransferSharePointList objekta DoCmd .

 • Ako navedete nepostojeću listu ili prikaz, neće doći do greške i podaci se prenose.

 • GUID je jedinstveni heksadecimalni identifikator za listu ili prikazu. GUID moraju da se unesu u sledećem formatu, pri čemu je svaki „F” heksadecimalni broj (0 do 9 ili do F).

{FFFFFFFF-FFFF-FFFF-FFFF-FFFFFFFFFFFF}

GUID za listu ili prikazu možete da dobijete sa SharePoint lokacije pomoću sledeće procedure:

 1. Otvorite listu u Windows SharePoint Services.

 2. Ako željeni prikaz nije prikazan, kliknite na strelicu padajućeg menija Prikaz , a zatim izaberite željeni prikaz.

 3. Kliknite na strelicu padajućeg menija Prikaz , a zatim izaberite stavku Izmeni ovaj prikaz.

  Adresa na traci adresa pregledača sadrži GUID za listu i prikaz. GUID za listu sledi liste =, i GUID za prikaz prati Prikaz =. Međutim, u adresi, svaki { (leva zagrada) znak predstavljen nisku % 7B, svaki (crtica) znak predstavljen nisku % 2D, i svaki } (desna zagrada) znak predstavljen niske 7 D. Na primer:

https://MySite12/_layouts/ViewEdit.aspx?List=%7B2A82A404%2D5529%2D47DC%2DAE13%2DAC1D9BC0A84F%7D&View=%7B357B4FE6%2D44CF%2D4275%2DB91F%2D46558301579B%7D

Pre nego što možete da koristite GUID iz adrese kao argumente u ovoj radnji makroa, morate da zamenite svaku nisku % 7B{ znak, svaku % 2D niske sa znakom i zamenite svaku nisku % 7 D sa na } znakova. Nemojte uključivati & (ampersand) znak koji sledi % 7 D nisku u listi GUID.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×