Radnja makroa ImportExportData

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju makroa ImportExportData za uvoz ili izvoz podataka između trenutnog Access baze podataka (.mdb ili .accdb) ili Access projekta (.adp) i neke druge baze podataka. Za Pristup baza podataka za računare, možete takođe da povežete tabele u trenutnoj bazi podataka programa Access iz druge baze podataka. Pomoću povezane tabele, imate pristup podatke u tabeli dok sama tabela će ostati u drugu bazu podataka.

Napomena: Početak u programu Access 2010, radnju makroa " TransferDatabase " je preimenovana u ImportExportData.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Postavke

Radnja makroa ImportExportData ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip prenosa

Tip prenosa koju želite da učinite. U okviru Tip prenosa u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn izaberite stavku Uvoz, izvozili vezu . Podrazumevana vrednost je Uvoz.

Napomena: Veza za prenos tip nije podržana za Access projekte (.adp).

Tip baze podataka

Tip baze podataka za uvoz, izvoz i veza ka. Microsoft Access ili neku od broja drugih tipova baze podataka možete da izaberete u polju Tip baze podataka . Podrazumevana vrednost je Microsoft Access.

Ime baze podataka

Ime baze podataka za uvoz, izvoz i veza ka. Navedite punu putanju. Ovo je neophodno.

Za tipove baza podataka koje koriste zasebne datoteke za svaku tabelu, kao što su FoxPro, Paradox i dBASE, unesite fasciklu koja sadrži datoteku. Unesite ime datoteke u argumentu izvor (radi uvoza ili povezivanja) ili argument odredište (za izvoz).

ODBC baze podataka, otkucajte punu Open Database Connectivity (ODBC) niska veze.

Da biste videli primer niske veze, veze sa spoljna tabela Access:

  1. Na kartici Spoljni podaci, u grupi Uvoz kliknite na dugme Access.

  2. U dijalogu Preuzimanje spoljašnjih podataka unesite putanju izvorne baze podataka u polju ime datoteke .

  3. Kliknite na dugme Poveži se sa izvorom podataka kreiranjem povezane tabelei kliknite na dugme u redu.

  4. U dijalogu Povezivanje tabela izaberite tabelu i kliknite na dugme u redu.

Otvorite tek povezanu tabelu u prikaz „Dizajn“ i prikazati svojstva tabele tako što ćete kliknuti na List sa svojstvima , na kartici Dizajn , u okviru Alatke. Tekst u postavci svojstva Opis je nisku veze za ovu tabelu.

Više informacija o ODBC niskama veze potražite u članku datoteke pomoći ili drugoj dokumentaciji za ODBC upravljački program za ovaj tip ODBC baze podataka.

Tip objekta

Tip objekta za uvoz ili izvoz. Ako izaberete Microsoft Access za argument Tip baze podataka , možete da izaberete tabele, upita, obrasca, izveštaja, makroa, modula, Stranica za pristup podacima, Prikaz servera, Dijagram, Uskladištene Procedureili funkcije u okviru Tip objekta . Podrazumevana vrednost je Tabela. Ako izaberete bilo koji drugi tip baze podataka ili ako izaberete veze u polju Tip prenosa , ovaj argument se zanemaruje.

Ako izvozite upit za izbor u Access bazu podataka, izaberite tabelu u ovom argumentu da izvezete rezultujući skup upita i upita da biste izvezli i sam upit za izdvajanje. Ako izvozite upita za izdvajanje u drugi tip baze podataka, ovaj argument se zanemaruje i izvozi se skup rezultata upita.

Izvor

Ime tabele, upit za izdvajanje ili Access objekat koji želite da uvezete, izvoz ili povezivanje. Za neke tipove baze podataka, kao što su FoxPro, Paradox ili dBASE, ovo je ime datoteke. Uključite oznaku tipa datoteke (kao što je .dbf) u imenu datoteke. Ovo je neophodno.

Odredište

Ime uvezene, izvezene ili povezane tabele, upit za izdvajanje ili Access objekta u odredišnoj bazi podataka. Za neke tipove baze podataka, kao što su FoxPro, Paradox ili dBASE, ovo je ime datoteke. Uključite oznaku tipa datoteke (kao što je .dbf) u imenu datoteke. Ovo je neophodno.

Ako izaberete Uvoz u argument Tip prenosa i tabele u argumentu Tip objekta , Access će kreirati novu tabelu koja sadrži podatke iz uvezene tabele.

Ako ste uvezli u tabelu ili neki drugi objekat, Access će dodati broj ime ako je neusaglašen sa ime postojeće. Na primer, ako ste uvezli zaposlene i zaposlene već postoji, Access će preimenovati uvezena tabela ili neki drugi objekat Zaposleni1.

Ako izvozite u Access bazu podataka ili drugu bazu podataka, Access će automatski zameniti svaku postojeću tabelu ili neki drugi objekat koji ima isto ime.

Samo struktura

Navodi da li želite da uvezete ili izvezete samo strukturu tabele baze podataka, bez podataka koji se nalaze. Izaberite stavku da ili ne. Podrazumevana vrednost je bez.

Napomene

Možete da uvozite i izvozite tabele između programa Access i drugim tipovima baza podataka. Takođe možete da izvezete Access upita za izdvajanje u drugim tipovima baza podataka. Access izvozi skup rezultata upita u obliku tabele. Možete da uvezete i izvoz objekta baze podataka programa Access ako su obe baze podataka Access baze podataka.

Ako uvozite tabelu iz druge Access baze podataka (.mdb ili .accdb) koja je povezana tabela u toj bazi podataka, to će i dalje biti povezana posle uvoza. To jest, veza se uvozi, ne sama tabela.

Ako baza podataka pristupate zahteva lozinku, pojaviće se dijalog kada pokrenete makro. Otkucajte lozinku u ovom dijalogu.

ImportExportData radnja je slična komande na kartici Spoljni podaci , u okviru Uvoz ili izvoz. Ove komande možete da koristite da biste izabrali izvor podataka, kao što je Access bazu podataka ili neki drugi tip baze podataka, unakrsne tabele ili tekstualne datoteke. Ako izaberete baze podataka, jednu ili više dijalozi će se pojaviti u koju ste izabrali tip objekta za uvoz ili izvoz (za Access baze podataka), ime objekta i druge opcije, u zavisnosti od baze podataka uvozite iz ili izvoz ili povezivanje sa. Argumenti za radnju ImportExportData odražavaju opcije u ovim dijalozima.

Ako želite da obezbedite informacije o indeksu za povezanu dBASE tabelu, najpre povežite tabelu:

  1. Na kartici Spoljni podaci, u grupi Uvoz kliknite na dugme Više.

  2. Kliknite na dugme dBASE datoteku.

  3. U dijalogu Preuzimanje spoljašnjih podataka unesite putanju za dBASE datoteku u polje ime datoteke .

  4. Kliknite na dugme Poveži se sa izvorom podataka kreiranjem povezane tabele, a zatim kliknite na dugme u redu.

  5. Navedite indekse u dijalozima za ovu komandu. Access skladišti informacije o indeksima u specijalno informacijama (.inf) datoteku, koja se nalazi u fascikli "Microsoft Office".

  6. Zatim možete da izbrišete vezu sa povezanom tabelom.

Sledeći put budete koristili ImportExportData radnju da se povežete sa ovom dBASE tabelom, Access koristi indeks informacije koje ste naveli.

Napomena: Ako upit ili filtriranje povezanu tabelu, upit ili filter je velika i mala slova.

Da biste pokrenuli radnju ImportExportData u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod TransferDatabase objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×