Radnja makroa FindNextRecord

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju makroa FindNextRecord u Access bazama podataka za računare da biste pronašli sledeće zapis koja ispunjava kriterijum određen prethodni makroa FindRecord ili vrednost u dijalogu Pronalaženje i zamena (na na Početak tab, kliknite na dugme Pronađi). FindNextRecord radnju možete da koristite za traženje zapisa više puta. Na primer, možete da se krećete kroz sve zapise za određenog klijenta.

Napomena: Radnja makroa FindNextRecord je preimenovana iz FindNext FindNextRecord početak u programu Access 2010.

Napomena: Radnja makroa "FindNextRecord" nije dostupna u Access Veb aplikacije.

Postavka

FindNextRecord radnja nema argumente. Radnja FindNextRecord pronalazi sledeći zapis koji ispunjava kriterijum postavljen radnju FindRecord ili u dijalogu Pronalaženje i zamena . Argumenti za radnju FindRecord se dele sa opcijama u dijalogu Pronalaženje i zamena .

Da biste podesili kriterijume pretrage, koristite radnju FindRecord . Obično, unesite radnju FindRecord u makro i zatim koristite FindNextRecord radnje da biste pronašli zapisi koji ispunjavaju neke kriterijume.

Napomene

Ova radnja ima isti efekat kao pomoću dugmeta Pronađi sledeće u dijalogu Pronalaženje i zamena .

Napomena: Iako radnju FindRecord odgovara komandu " Pronađi " na kartici " Početak " za tabele, upite i obrasce, ona ne odgovara komandi " Pronađi " u meniju " Uređivanje " u prozor koda. Ne možete da koristite radnju FindRecord ili FindNextRecord radnje da biste pretražili tekst u modulima.

Savet: Ako ste postavili argument Samo trenutno poljeradnju FindRecord na da, možda ćete morati da koristite radnju GoToControl da biste premestili fokuskontrola koja sadrži podatke koje tražite pre korišćenja FindNextRecord radnja.

Ako je trenutno izabrani tekst isti kao tekst za pretragu u vreme se izvršava radnju makroa FindNextRecord , pretraživanje počinje odmah nakon izbora, u istom polju kao i izbor i u istom zapisu. U suprotnom, pretraživanje počinje na početak trenutnog zapisa. Ovo vam omogućava da pronađete više instanci istog kriterijuma za pretragu koje se mogu pojaviti u jedan zapis.

Međutim, imajte na umu da ako koristite komandno dugme da biste pokrenuli makro koji sadrži radnju FindNextRecord , prvu instancu kriterijume pretrage će pronaći više puta. Ovo ponašanje se javlja jer klik na komandno dugme uklanja fokus iz polja koje sadrži vrednosti koje se podudaraju. Radnja FindNextRecord zatim će početi sa pretraživanjem od početka zapisa. Da biste izbegli ovaj problem, pokrenite makro pomoću tehnike koja ne menja fokus, kao što su prilagođene trake sa alatkama dugme ili kombinaciju tastera definisana u makrou "AutoKeys". Alternativno, postavlja fokus u makrou na polje koje sadrži kriterijume za pretragu pre izvršavanja FindNextRecord radnju.

Isto ponašanje takođe se javlja ako koristite komandno dugme da biste pokrenuli makro koji sadrži radnju FindRecord sa postavljeno na nePronađete prvi argument.

Da biste pokrenuli radnju FindNextRecord u programu Visual Basic for Applications modulu, koristite metod FindNext objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×