Radnja makroa EMailDatabaseObject

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Možete da koristite radnju makroa EMailDatabaseObject u Access baze podataka za računare da biste uključili na navedenu pristup list sa podacima, obrazac, izveštajili modul u e-poruku, gde to mogu prikazivati i proslede.

Napomena: Početak u programu Access 2010, Radnja makroa " SendObject " je preimenovana u EMailDatabaseObject.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Postavke

Radnja EMailDatabaseObject ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta koji se dodaje u e-poruci. Izaberite tabelu (za list sa podacima tabele), upita (za list sa podacima upita), obrasca (za obrazac ili list sa podacima obrasca), izveštaja, modula, ili Stranica za pristup podacima, Prikaz servera, Uskladištene procedureili Funkcija u okviru Tip objekta u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Ne možete da šaljete makro. Ako želite da dodate aktivni objekat, izaberite njegov tip sa ovim argumentom, ali ostavite prazno argument Ime objekta .

Ime objekta

Ime objekta da biste uključili u e-poruci. Polje Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa argumentu Tip objekta . Ako argumenti za Tip objekta i Ime objekta ostavite prazno, Access pošalje poruku u aplikaciju "Pošta" bez objekta baze podataka.

Ako pokrenete makro koji sadrži radnju EMailDatabaseObject u baza podataka biblioteke, Access traži objekat sa ovim imenom prvo u bazi podataka biblioteke, a zatim u trenutnoj bazi podataka.

Izlazni format

Tip oblikovanje koje želite da se koristi za dodati objekat. Liste formata možete da izaberete će se promeniti u zavisnosti od toga šta ste izabrali za argument Tip objekta . Dostupni formati mogu da uključuju Excel 97 – Excel 2003 radna sveska (*.xls), Excel binarna radna sveska (*.xlsb), Excel radna sveska (*.xlsx), HTML (*.htm, * .html), Microsoft Excel 5.0/95 radna sveska (*.xls), PDF formatu (*. PDF), Fomat obogaćenog teksta (*.rtf), Tekstualne datoteke (*.txt)ili XPS formatu (*.xps). u okviru Izlazni Format . Moduli se šalju samo u tekstualnom formatu. Samo se šalju stranicama za pristup podacima u HTML formatu. Ako ovaj argument ostavite prazno, Access će vas pitati za izlazni format.

Napomena: Ako koristite Access 2007, možete da izvezete u PDF ili XPS format datoteke iz samo kada instalirate programski dodatak. Više informacija potražite u članku Omogućavanje podrške za druge formate datoteka, kao što su PDF i XPS.

Da biste

Primaocima poruke čija imena želite da stavite na red za u e-poruci. Ako ovaj argument ostavite prazno, Access će vas pitati za imena primalaca.

Razdvojili imena primalaca koji navedete u ovom argumentu (i u argumentima Cc i Bcc ) tačkom i zarezom (;) ili sa liste znak za razdvajanje podesite na kartici " broj " u dijalogu Svojstva regionalnih postavki u Microsoft Windows kontrolnoj tabli. Ako aplikacija pošta ne može da prepozna imena primalaca, poruka nije poslata i dođe do greške.

CC

Primaoci poruke čija imena želite da stavite u red "Cc" („Cc”) u e-poruci. Ako ovaj argument ostavite prazno, red "Cc" u poruci će biti prazan.

Bcc

Primaoci poruke čija imena želite da stavite u liniji "Bcc" („Bcc kopija”) u e-poruci. Ako ovaj argument ostavite prazno, liniji "Bcc" u e-poruci je prazan.

Tema

Tema poruke. Ovaj tekst se pojavljuje na red za temu u e-poruci. Ako ovaj argument ostavite prazno, red za temu u e-poruci je prazan.

Tekst poruke

Svaki tekst koji želite da uključite u poruku pored objekta baze podataka. Ovaj tekst se pojavljuje u glavno telo e-poruke, posle objekta. Ako ovaj argument ostavite prazno, uključene su dodatni tekst u e-poruci. Ako argumenti Tip objekta i Ime objekta ostavite prazno, možete da koristite ovaj argument da biste poslali e-poruke bez objekta baze podataka.

Uređivanje poruke

Navodi da li poruka može da se uređuje pre slanja. Ako izaberete da, elektronske pošte aplikacija pokrene automatski, a poruka može da se uređuje. Ako izaberete stavku ne, poruka je poslata, a korisnik imati priliku da uredite poruku. Podrazumevana vrednost je da.

Datoteka predloška

Putanju i ime datoteke koju želite da koristite kao predložak za HTML datoteku. Datoteka predloška je datoteka koja sadrži HTML oznake.

Napomene

Objekat u e-poruci je izabrani izlazni format. Kada kliknete dvaput na objekat, pokrenuće se objekat otvorili odgovarajući softver.

Sledeća pravila se primenjuju kada koristite radnju EMailDatabaseObject da biste uključili objekta baze podataka u e-poruku:

  • Možete da pošaljete tabela, upita i obrazaca listove sa podacima. U objektu uključena sva polja u listu sa podacima izgledaju kao u programu Access, osim polja koja sadrže OLE objekte. Kolone za ova polja su uključene u objektu, ali polja su prazna.

  • Za kontrolu povezana sa poljem” da/ne "( preklopno dugme, dugme opcijeili polje za potvrdu), Izlazna datoteka prikazuje vrednost – 1 (da) ili 0 (ne).

  • Za na okvir za tekst povezana sa poljem sa hipervezom, Izlazna datoteka prikazuje hiperveza za sve izlazne formate izuzev MS-DOS teksta (u tom slučaju hiperveza se samo prikazuje kao normalan tekst).

  • Ako šaljete obrazac u prikaz „Obrazac“, dodati objekat uvek sadrži obrasca prikaz lista sa podacima.

  • Ako šaljete izveštaj, jedine kontrole koje su uključene u objektu su okviri za tekst i (u nekim slučajevima) oznake. Druge kontrole se zanemaruju. Informacije o zaglavlju i podnožju nije uključena. Jedini izuzetak od ovo je kada šaljete izveštaj u Excel formatu, okvir za tekst u podnožju grupe koji sadrži izraz pomoću funkcije Sum je uključeno u objekat. Druge kontrole u zaglavlje ili podnožje stranice (i bez funkcija zbira osim Sum) je uključeno u objekat.

  • Podizveštaji uključeni su u objekat.

  • Kada šaljete list sa podacima, obrazac ili stranicu za pristup podacima u HTML formatu, kreira se jedna .html datoteka. Kada pošaljete izveštaj u HTML formatu, kreira se jedna .html datoteka za svaku stranicu u izveštaju.

Da biste pokrenuli radnju EMailDatabaseObject u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod SendObject objekta DoCmd .

slika

Sledeća veza je obezbeđen Luk to. Luk je osnivač i predsjednik FMS, Inc.distribuciji rešenja prilagođene baze podataka i alatki za programere.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×