Radnja makroa „SetTempVar”

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " SetTempVar " možete da koristite u Access bazama podataka za računare da biste kreirali privremenu promenljivu i postavite ga na određenu vrednost. Promenljiva može da se koristi kao uslov ili argument u sledećim radnjama ili možete da koristite promenljivu u drugi makro, u proceduru događaja ili na obrazac ili izveštaj.

Postavka

Radnja makroa " SetTempVar " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Ime

Unesite ime privremene promenljive.

Izraz

Uneli izraz koji će se koristiti za postavljanje vrednosti za ove privremene promenljive. Nemojte ispred izraza znakom jednakosti (=). Možete da kliknete na izgradite dugme Dugme „Izrada“ da koristite alatku "Izrada izraza" da biste podesili ovaj argument.

Napomene

  • Možete da imate do 255 privremene promenljive definisana u isto vreme. Ako ne uklonite privremenu promenljivu, ona će ostati u memoriji dok ne zatvorite bazu podataka. Preporučuje se da biste uklonili privremene promenljive kada ste završili da ih koristite. Da biste uklonili jednu privremenu promenljivu, koristite na RemoveTempVar radnju i postavite argument na ime privremene promenljive koju želite da uklonite. Ako imate više od jedne privremene promenljive i želite da ih uklonite odjednom, koristite na RemoveAllTempVars radnju.

  • Privremene promenljive su globalne. Kada se kreira privremenu promenljivu, možete da upućujete na njega u na procedura za obradu događaja, Visual Basic for Applications (VBA) modula, upita ili izraz. Na primer, ako ste kreirali privremenu promenljivu sa imenom Mojaprom, možete da koristite promenljivu kao izvor kontrole za okvir za tekst koristeći sledeću sintaksu:

=[TempVars]![MyVar]

Napomena: U makroima, upitima i procedure za događaj, ne morate da počinje znakom jednakosti izraz.

Takođe možete pogledati na privremene promenljive u bilo kojoj programske dodatke ili baza podataka za koju se upućuje.

  • Da biste pokrenuli radnju makroa " SetTempVar " u VBA modulu, koristite metod DodajTempVars objekta.

Primer

Sledeći makro ilustruje kako se kreira privremena promenljiva pomoću radnje " SetTempVar " makro, a zatim pomoću privremene promenljive u uslovu i okviru za poruku, a zatim uklonite privremene promenljive.

Uslov

Radnja

Argumenti

SetTempVar

Ime: Mojaprom

Izraz: InputBox („Unesite broj koji nije nula”.)

[TempVars]! [Mojaprom] <> 0

MsgBox

Poruka: = „Vi ste uneli” & [TempVars]! [Mojaprom] & „.”

Zvučni signal: da

Tip: informacija

RemoveTempVar

Ime: Mojaprom

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×