Radnja makroa „SetMenuItem“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " SetMenuItem " možete da koristite u Access bazama podataka za računare da biste podesili stanja stavki menija (omogućena ili onemogućena, izabrana ili potvrditi) u prilagođenim ili globalnim menijima na kartici Programski dodaci .

Napomena: Radnja makroa " SetMenuItem " funkcioniše samo sa prilagođenim i globalnim menijima kreirane pomoću makroa. Radnja makroa " SetMenuItem " je uključena u Microsoft Office Access 2007 i novije verzije samo za kompatibilnost sa prethodnim verzijama. Ne radi sa funkcionalnošću komandna traka . Međutim, možete da koristite svojstva omogućeno i stanje u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula da biste onemogućili ili omogućili i izbor ili poništavanje izbora stavki na priručne menije ili prilagođenim ili globalnim menijima.

Postavka

Radnja makroa " SetMenuItem " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Indeks menija

Indeks menija koji sadrži komandu za koju želite da podesite stanje. Unesite celobrojnu vrednost, počevši od 0, za indeks željenog menija u prilagođenom ili globalnom meniju. Unesite vrednost indeksa u polje Indeks menija u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Indeks je jedan u odnosu na meni položaj u makrou menija za prilagođeni ili globalni meni (mesto u ovom meniju AddMenu Radnja makroa u meniju makroa, računajući od 0). U meniju može da se razlikuje, zato što možete da koristite uslovnim izrazima u makrou menija da biste sakrili ili prikazivanje stavki prilagođenih menija. Ovo je neophodno.

Ako ne izaberete meni sa ovim argumentom a argumenti Indeks komande i Indeks potkomande ostavite prazno, možete da omogućite ili onemogućite samo ime menija. Međutim, ne mogu da izbor ili poništavanje izbora imenu menija (Access zanemaruje Provera i Opozovi izbor postavki za argument Zastavica za imena menija).

Indeks komande

Indeks komandu za koju želite da podesite stanje. Unesite celobrojnu vrednost, počevši od 0, za indeks željene komande u meniju izabranog argumentom Meni indeks . Indeks zavisi od mesta komande u makro grupa koja definiše izabrani meni za prilagođeni ili globalni meni (mesto makroa ove komande u grupi makroa, računajući od 0). U meniju može da se razlikuje, zato što možete da koristite uslovnim izrazima u grupi makroa u meniju da biste sakrili ili prikazali komandi prilagođenih menija.

Indeks potkomande

Indeks potkomande za koju želite da podesite stanje. Ovo važi samo ako željena komanda ima podmeni. Unesite celobrojnu vrednost, počevši od 0, za indeks željene potkomande u podmeniju izabranog argumentom Komanda indeks . Indeks zavisi od položaja potkomande u grupi makroa koja definiše izabrani Podmeni za prilagođeni ili globalni meni (mesto makroa ove potkomande u grupi makroa, računajući od 0).

Zastavica

Država koje želite da postavite komandu ili potkomandu. Kliknite na dugme sivom (da biste onemogućili komandu – deluju nedostupno), Odsivi (za omogućavanje je), potvrdite izbor u (da biste postavili na proveru pomoću komande – obično koji označava da je izabrana ili uključena), ili Opozovi izbor (da biste uklonili proveru). Podrazumevana vrednost je Odsivi.

Napomene

Radnja makroa " SetMenuItem " funkcioniše samo u prilagođenom ili globalnom meniju. Ako aktivni prozor nema prilagođeni ili globalni meni, pokrenuli makro koji sadrži radnju makroa " SetMenuItem " dovodi do greška izazvana tokom izvršavanja.

Možete da koristite ovu radnju da biste podesili stanja komande menija i potkomandi, ali ne i za potkomande potkomandi.

Da biste pokrenuli radnju makroa " SetMenuItem " u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula, koristite metod SetMenuItem objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×