Radnja makroa „SendKeys“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " SendKeys " možete da koristite u Access bazama podataka za računare da biste poslali pritisaka na tastere direktno Pristup ili aktivne aplikacije zasnovane na operativnom sistemu Windows.

Napomena o bezbednosti: Izbegavajte korišćenje izraza SendKeys ili makroa AutoKeys sa osetljivim ili poverljivim informacijama. Zlonamerni korisnik može da presretne pritiske tastera i ugrozi bezbednost računara i podataka.

Napomena: Ova radnja nije dozvoljena ako baza podataka nije pouzdana.

Postavka

Radnja makroa " SendKeys " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Pritisaka na tastere

Tastere želite da Access ili aplikaciju za obradu. Unesite tastere u polju pritisaka na tastere u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Možete da otkucate do 255 znakova. Ovo je obavezan argument.

Sačekajte

Navodi da li treba da makro pauzirajte dok tastere obrađena. Izaberite stavku da (Pauziranje) ili ne (Pauziranje ne). Podrazumevana postavka je Ne.

Primedbe

Access obrađuje pritisaka na tastere primi kroz radnju makroa " SendKeys " tačno kao da ste otkucali ih direktno u prozoru programa Access.

Da biste naveli tastere, koriste istu sintaksu kao i za SendKeys izraz.

Napomena: Ako argument pritisaka na tastere sadrži netačne sintaksu, pogrešno napisane tekst ili druge vrednosti koje nisu odgovarajući za prozor se šalju tastere, možete doći do greške.

Možete da koristite ovu radnju makroa da biste uneli informacije u dijalogu, naročito ako ne želite da prekid makroa da biste ručno odgovaranje na dijalog. Neke radnje makroa programa Access, kao što su otisak i FindRecord, automatski izaberite opcije u dijalozima određene koji se često koriste. Radnja makroa " SendKeys " možete koristiti da biste izabrali željene opcije u ređe koriste dijaloge.

  • Zato što dijalogu će obustaviti izvršavanje makroa, morate da postavite radnju makroa SendKeys pre radnje koja otvara dijalog da biste otvorili i postavite argument čekaju na bez.

  • Vreme pritisaka na Access ili neku drugu aplikaciju može da bude nezgodno iz razloga. Kao rezultat, preporučuje se da ako postoji neki drugi metod (na primer makroa FindRecord) možete da koristite da biste postigli željeni zadatak, koristite metod, umesto da koristite radnju makroa " SendKeys " da biste popunili opcije u dijalogu.

Ako želite da pošaljete više od 255 znakova u Access ili neku drugu aplikaciju sa operativnim sistemom Windows, možete da koristite više radnji makroa SendKeys u u makrou.

Koristite radnju makroa " SendKeys " da biste poslali pritisaka na tastere pokreće odgovarajuće KeyDown, KeyUpi KeyPress događaje. Slanje pritisaka na tastere ne ANSI (kao što su funkcijski tasteri) ne aktivirate KeyPress događaj.

Ova radnja nije dostupan u modulu Visual Basic for Applications (VBA). Umesto toga koristite izjavu SendKeys .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×