Radnja makroa „SelectObject“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " SelectObject " možete da koristite u Access bazama podataka za računare da biste izabrali objekat navedenog baze podataka.

Postavka

Radnja makroa " SelectObject " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

Tip objekta

Tip objekta baze podataka da biste je izabrali. Kliknite na dugme Tabela, upita, obrasca, izveštaja, makroa, modula, stranica za pristup podacima, Prikaz servera, dijagram, uskladištene Procedureili funkcija u tip objekta polje u odeljku Argumenata radnje makroa prozora za dizajn. Ovo je neophodno.

Ime objekta

Ime objekta da biste je izabrali. Polje Ime objekta prikazuje sve objekte u bazi podataka tipa argumentu Tip objekta . Ovo je neophodno, osim ako postavite argument u oknu za navigaciju na da.

Napomena: Imena objekata za Prikaz servera, dijagramaili Uskladištena procedura objekti se ne prikazuju u polju Ime objekta Access projekta (.adp).

U oknu za navigaciju

Navodi da li je Pristup bira objekat u oknu za navigaciju. Izaberite stavku da (da biste izabrali objekat u oknu za navigaciju) ili ne (ne da biste izabrali objekat u oknu za navigaciju). Podrazumevana vrednost je bez.

Napomene

Radnja makroa " SelectObject " radi sa bilo kog Access objekat koji može da primi fokus. Ova radnja daje određenom objektu fokus i prikazuje objekat ako je skriven. Ako je objekat obrazac, Radnja makroa " SelectObject " postavlja svojstvo vidljivo obrasca na da i vraća obrazac u režim postavio njegove svojstva obrasca (na primer, kao što je modalni ili iskačući obrazac).

Ako objekat nije otvoren u nekom od ostalih prozora programa Access, možete da je izaberete u oknu za navigaciju tako što ćete postaviti argument U oknu za navigaciju na da. Ako postavite argument U oknu za navigaciju na ne, pojavljuje se poruka o grešci kada pokušate da biste izabrali objekat koji nije otvoren.

Često, možete koristiti ovu radnju da biste izabrali objekat na koji želite da izvršite dodatne radnje. Na primer, ako imate pristup konfigurisan tako da koristi preklopne prozore umesto da dokumenti na karticama, možda ćete želeti da vratite objekat koji je smanjen (tako što ćete koristiti radnju makroa RestoreWindow ) ili povećali prozor koji sadrži objekat koji želite da rad sa (tako što ćete koristiti radnju makroa MaximizeWindow ).

Ako izaberete obrazac, možete da koristite GoToControl"," GoToRecord"i" GoToPage radnji makroa da biste se premestili na određene oblasti na obrascu. Radnja makroa " GoToRecord " radi i za listove sa podacima.

Da biste pokrenuli radnju SelectObject u u modulu Visual Basic for Applications (VBA), koristite metod objekta DoCmd .

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Izgleda da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×