Radnja makroa „RunSQL“

Napomena: Želimo da vam što pre pružimo najnoviji sadržaj pomoći čim na vašem jeziku. Ova stranica je prevedena automatski i može da sadrži gramatičke greške ili netačnosti. Naš cilj je da ovaj sadržaj bude koristan. Možete li nam na dnu ove stranice saopštiti da li su vam informacije bile od koristi? Ovo je članak na engleskom jeziku za brzu referencu.

Radnja makroa " RunSQL " možete koristiti da biste pokrenuli sa upit radnjePristup stonu bazu podataka pomoću odgovarajuće SQL izraz. Takođe možete pokrenuti upit za definisanje podataka.

Napomena: Ova radnja neće biti dozvoljeno ako baza podataka nije pouzdani.

Postavka

Radnja makroa " RunSQL " ima sledeće argumente.

Argument radnje

Opis

SQL izraz

SQL izraz za radni upit ili upit za definisanje podataka koje želite da pokrenete. Maksimalna dužina izjavu o je 255 znakova. Ovo je neophodno.

Koristite transakcije

Kliknite na dugme da da biste uključili ovaj upit u transakcija. Izaberite opciju ne ako ne želite da koristite transakciju. Podrazumevana vrednost je da. Ako ne izaberete stavku za ovaj argument, upit može da se izvršava brže.

Napomene

Možete da koristite radni upiti za dodavanje, brisanje i ažurirati zapise i da biste sačuvali upit je rezultujući skup kao novu tabelu. Upiti za definisanje podataka možete da koristite da biste kreirali, promenili i izbrisali tabele, i za kreiranje i brisanje indeksa. Radnja makroa " RunSQL " možete koristiti da biste izvršili ove operacije direktno iz makroa bez upotrebe uskladištenih upita.

Ako treba da otkucate SQL izraza duže od 255 znakova, umesto toga koristite metod RunSQL objekta DoCmd u programu Visual Basic for Applications (VBA) modula. Možete da upišete SQL instrukcije do 32 768 znakova u VBA MODULU.

Access upiti su u stvari SQL izrazi koji su kreirani prilikom dizajniranja upita pomoću koordinatna mreža dizajna u prozor upita. Sledeća tabela prikazuje Access upite i upita za definisanje podataka i njihove odgovarajuće SQL izraze.

Tip upita

SQL izraz

Radnja

Dodavanje

INSERT INTO

Brisanje

IZBRIŠI

Upit za kreiranje tabele

IZABERITE STAVKU... U

Ažuriranje

UPDATE

Definisanje podataka (SQL specifične za)

Pravljenje tabele

KREIRANJE TABELE

Izmena tabele

ALTER TABLE

Brisanje tabele

OTPUSTITE TABELE

Kreiranje indeksa

KREIRANJE INDEKSA

Brisanje indeksa

OTPUSTITE INDEKSA

Takođe, možete da koristite odredbu IN uz ove izjave da biste izmenili podatke u drugoj bazi podataka.

Napomena: Da biste pokrenuli upit za izbor ili unakrsni upit iz makroa, koristite prikaz argument od radnju makroa " OpenQuery " da biste otvorili postojeći izaberite upit ili unakrsni upit u prikaz lista sa podacima. Na isti način možete da pokrenete postojeći radni upiti i specifične za SQL upita.

Savet

Da biste videli SQL ekvivalent Access upit, u meniju Prikaz (na statusnoj traci programa Access) izaberite stavku SQL prikaz . Možete da koristite navedene SQL izraze kao modele za kreiranje upita za pokretanje uz radnju makroa " RunSQL ". Dupliranje SQL izraza u argumentu SQL instrukciju za radnju makroa " RunSQL " ima isti efekat kao pokretanje ovog Access upita u prozoru upita.

Razvijte Office veštine
Istražite obuku
Prvi nabavite nove funkcije
Pridružite se Office Insider korisnicima

Da li su vam ove informacije koristile?

Hvala vam na povratnim informacijama!

Hvala za povratne informacije! Zvuči da će biti od pomoći ako vas povežemo sa našim agentima Office podrške.

×